Е ова моментално ми се случува, чурам значи, нека помине месецов и толку од мене на работа, не можам повеќе, здравјето ќе си го изгубам а не вреди за никој. Ај ти 8 сати, ама јас веќе 2 саати го имам денот надкорачено, значи веќе 10 саати сум на работа, детево од прееска рита, скока, го смачкав веќе. Па не сум го нашла јас на улица бебево да го стресувам така, 2 години мака мачев да забременам, за некој ненормален со мене да се иживљава. Се си викав ај уште малку, ај уште малку, ама ова не се трпи. Сега ќе зборам со мм, ама знам дека ќе ме подржи, неможе веќе вака ова.
Ангел кажи ми ако знаеш колку се следува пред терминот да заминеш на боледување или како и да се вика?
Да, 45 дена, а ако може докторот да ти отвори патолошка, ама тоа е прекомплицирано мислам дека. Ако имаш стар одмор, нов одмор, нешто користи си, па ќе отидеш. Мада треба деновиве да ги дадат за трудници да не одат на работа, па преладно е.
А тоа спаѓа во тие 9 месеци што следуваат или како?Ако е така несакам бидејки после ке треба малото да го оставам од 7ми или 8ми месец. Не ми замерувајте јас пред 5 години не работев и затоа сега не знам И да ви се пофалам стигнаа резултатите од пап тестот по 2 месеци и нема ништо на нив.
Мене ми е тешко да седам на работа, пешки одам, работам цел ден, тешко ми е седењето многу. Немам каде да се наместам. Насабајле се облекувам саат време од што е мачно во 8ми е голем стомакот, тешко е чорапи да облечам, па чизми... Ама уште одам, не знам да седам дома, бев некое време, пукнав. Па ме стега прслук, па алишта, па ми се спие, па тамам си зел јадење, состанок имало, пак ке земеш јадење, странка дошла, пак ке земеш да јадеш, телефон заѕвонил... За јадењето... Докторкта ми рече се да јадам, ништо да не менувам, како порано, така и сега. Ако нешто не чинело, ќе ми кажела. Само ми напомена телешко повеќе.
Мешиња прашањево не е за темава, ама немам каде да прашам. Ме интересира дали детските глисти се преносливи? Од 10 год дете може да се пренесат на новороденче? Кога се прима првата вакцина, а кога втората?
Како сте женички? Мене мешко наеднаш ми рипна, 6ти месец го тераме еве и машала машала и вагичката си покажува супер сме иначе. Позз и одмарајте утре неработен ден! За многу години нека ни е празникот
Ако смеам да бидам искрена купив хеланки од Теранова, од друг обичен бутик и од пазар. Тие од тезгите од на пазар се најубави според мене. Струкот доволно широк, оди до над стомакот, и воопшто не се спуштаат на долу. Зедов 2 пара што личат исти како фармерки, и 2 пара обични еднобојни. Имам и едни добри од порано, зимски, како поставени со крзненце од долу, супер се. Значи, најискрено, тие од на пазар ми се најлични и најзгодни. Можам по цел ден да ги носам и се осеќам супер, а сметај 8ми месец сум.
Мила и јас бев така но тоа меше не е од бебето туку во првите 2-3 мес има подуеност и јас изгледав како 5 мес но потоа спласна и дури во 6 ти-7 ми почна убаво да ми се познава
мили мами труднички од Скопје и Штип јавете се и запишете се за предродилни вежби бесплатни и прекрасни се сестра соња е стручњак гоолем со многу пракса и знаење од 6ти мес може која сака да се пријави
Една бременост истуркав а еве и втора почнав со хеланки од тезгите на битпазар кај автобуската. Абе секакви имав сите се кинат, менуваат облик им се влечат конци, овие гајле немаат а и плус внатре топли термо се
И јас имам од тие "пазарските" ептен се погодени како модел за трудници заради широкиот појас што го имаат. Џабе фрлив 2200 за панталони и 2000 за фармерки, ништо не ми е удобно - се смкнуваат надолу и не ми се згодни...единствено еден пар труднички тренерки ми се погодија ама ептен згодни со убав материјал и модел и овие хеланките. Среќа не сум на работа па и не ми треба повеќе ништо!
i mene tie helanki od tezgite na Bit Pazar mi se pogodija najmnogu ne me stegaat a i toplicki se farmerkite od Waikiki mi se smknuvaat nadole i se rashkembuvaat nekako, edni od Mango so imam so lastik gore farmetki ziti tie so se ponormalni...ama sepak ne gi menuvam Helankite i na Zeleno Pazarce gi ima isto