Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.272
    Е ова моментално ми се случува, чурам значи, нека помине месецов и толку од мене на работа, не можам повеќе, здравјето ќе си го изгубам а не вреди за никој. Ај ти 8 сати, ама јас веќе 2 саати го имам денот надкорачено, значи веќе 10 саати сум на работа, детево од прееска рита, скока, го смачкав веќе. Па не сум го нашла јас на улица бебево да го стресувам така, 2 години мака мачев да забременам, за некој ненормален со мене да се иживљава. Се си викав ај уште малку, ај уште малку, ама ова не се трпи. Сега ќе зборам со мм, ама знам дека ќе ме подржи, неможе веќе вака ова.

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Ангел кажи ми ако знаеш колку се следува пред терминот да заминеш на боледување или како и да се вика?

3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    45 дена може порано од термин да се отвори породилно.

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.272
    Да, 45 дена, а ако може докторот да ти отвори патолошка, ама тоа е прекомплицирано мислам дека. Ако имаш стар одмор, нов одмор, нешто користи си, па ќе отидеш. Мада треба деновиве да ги дадат за трудници да не одат на работа, па преладно е.

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    А тоа спаѓа во тие 9 месеци што следуваат или како?Ако е така несакам бидејки после ке треба малото да го оставам од 7ми или 8ми месец.
    Не ми замерувајте јас пред 5 години не работев и затоа сега не знам
    И да ви се пофалам стигнаа резултатите од пап тестот по 2 месеци и нема ништо на нив.

6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Баш така, се рачунаат 9 месеци од денот на отварање на породилно, не од раѓањето.

На slobodka и LUCERKA им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.785
    Допаѓања:
    141.963
    Мене ми е тешко да седам на работа, пешки одам, работам цел ден, тешко ми е седењето многу. Немам каде да се наместам. Насабајле се облекувам саат време од што е мачно во 8ми е голем стомакот, тешко е чорапи да облечам, па чизми... Ама уште одам, не знам да седам дома, бев некое време, пукнав.

Па ме стега прслук, па алишта, па ми се спие, па тамам си зел јадење, состанок имало, пак ке земеш јадење, странка дошла, пак ке земеш да јадеш, телефон заѕвонил...

За јадењето... Докторкта ми рече се да јадам, ништо да не менувам, како порано, така и сега. Ако нешто не чинело, ќе ми кажела. Само ми напомена телешко повеќе.

На Mariangel и LUCERKA им се допаѓа ова.
  8. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Мешиња прашањево не е за темава, ама немам каде да прашам. Ме интересира дали детските глисти се преносливи? Од 10 год дете може да се пренесат на новороденче?
    Кога се прима првата вакцина, а кога втората?

9. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    Каде да ја најдам темава?..., пишав на Пребарување - Скриено Катче и не ми даде :)

10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Требa дa имaш нaд 100 мислењa зa дa јa видиш :)

На MaLeCkO :) му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Како сте женички? Мене мешко наеднаш ми рипна, 6ти месец го тераме еве и машала машала и вагичката си покажува :) супер сме иначе. Позз и одмарајте утре неработен ден! За многу години нека ни е празникот

На S.Snezana и MaLeCkO :) им се допаѓа ова.
  12. MaLeCkO :)

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    Falaaaa... ushte malku i ke mozam i jas da ja vidam znachi :)

13. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Ако смеам да бидам искрена :D купив хеланки од Теранова, од друг обичен бутик и од пазар. Тие од тезгите од на пазар се најубави според мене. Струкот доволно широк, оди до над стомакот, и воопшто не се спуштаат на долу. Зедов 2 пара што личат исти како фармерки, и 2 пара обични еднобојни. Имам и едни добри од порано, зимски, како поставени со крзненце од долу, супер се. Значи, најискрено, тие од на пазар ми се најлични и најзгодни. Можам по цел ден да ги носам и се осеќам супер, а сметај 8ми месец сум.

На wannaBeMomma и Smizzy им се допаѓа ова.
  14. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Мила и јас бев така но тоа меше не е од бебето :) туку во првите 2-3 мес има подуеност и јас изгледав како 5 мес :) но потоа спласна и дури во 6 ти-7 ми почна убаво да ми се познава :)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    FB_IMG_1453130591444.jpg мили мами труднички од Скопје и Штип јавете се и запишете се за предродилни вежби бесплатни и прекрасни се сестра соња е стручњак гоолем со многу пракса и знаење :) од 6ти мес може која сака да се пријави :*

На AngelOfArh и Irrepleceable им се допаѓа ова.
  16. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.996
    Допаѓања:
    4.214
    Зaвиси јa 4 месец имaв убaвo меше, 6-7 oгрoмнo хехе, кaј сите е рaзличнo.

17. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Една бременост истуркав а еве и втора почнав со хеланки од тезгите на битпазар кај автобуската. Абе секакви имав сите се кинат, менуваат облик им се влечат конци, овие гајле немаат а и плус внатре топли термо се :D

На jacqueline.s и MaLeCkO :) им се допаѓа ова.
  18. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    И јас имам од тие "пазарските" ептен се погодени како модел за трудници заради широкиот појас што го имаат.
    Џабе фрлив 2200 за панталони и 2000 за фармерки, ништо не ми е удобно - се смкнуваат надолу и не ми се згодни...единствено еден пар труднички тренерки ми се погодија ама ептен згодни со убав материјал и модел и овие хеланките. Среќа не сум на работа па и не ми треба повеќе ништо!

На Smizzy, jacqueline.s и MaLeCkO :) им се допаѓа ова.
  19. MaLeCkO :)

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    i mene tie helanki od tezgite na Bit Pazar mi se pogodija najmnogu ne me stegaat a i toplicki se :)
    farmerkite od Waikiki mi se smknuvaat nadole i se rashkembuvaat nekako, edni od Mango so imam so lastik gore farmetki ziti tie so se ponormalni...ama sepak ne gi menuvam Helankite i na Zeleno Pazarce gi ima isto :)

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Најискрено ја препорачувам обуката!
    Многу е корисна!

На Irrepleceable и mama89 им се допаѓа ова.