Jas stapiv vo kontakt so zenata, cekam da mi se javi , navodno uste nemalo formirana grupa za skopje.
Денес ми кажа гин. дека слободни термини за кај Весна Ливринова немало за цел февруари. Има ли некој исто добар на ГАК за да се распрашам, зошто се плашам да не најдам слободен воопшто и да не ќе треба да го правам на приватно. Зборувам за скринингот во 22-ра недела.
Не ти е пожелно порано да одиш, реално при крај ти треба, да не заборавиш На обуката се презентираат промените на телото при пораѓајот, техниките на дишење, подготовката за во болница и сл. сето тоа ти треба за последниот месец! Ако сакаш нешто порано, можеш прво да ги посетуваш предавањата за трудници во Систина, тие се многу корисни за од почеток на бременост!
Ќе ти се јават, јас бев на крај од ноември (28-ми) во просториите на Геникаликс беше обуката и тогаш рекоа дека имаат потешкотии во комплетирање на групите, можеби чекаат група да оформат! Инаку можеш да се јавиш и на бројот на Геникаликс да прашаш кога ќе биде обуката!
Сите се бесплатни. Систина има предавање секоја среда од 19 - 20:30 часот на различна тема. Треба на контакт телефонот на Систина да се пријавиш и само толку! Инаку еден цел серијал трае 7-8 часа и сите се корисни- исхрана, козметика, физичка активност, задолжителни прегледи, лекови при бременост и сл. се темите кои беа обработувани. ( откако поминат сите, пак се повторуваат)
Можат. Се пренесуваат феко-орално. Предизвикуваат јадеж во пределот на анусот,децата се чешаат не мијат раце и ако со јајченцата на црвот загадат постелнина,раце,предмети за општа употреба што ќе дојдат до устата на новороденчето ќе го заразат. Односно,тоа ги проголтува јајценцата,што се развиваат во возрасен црв во гастроинтестиналниот тракт.
Samo sto ke prasuvav istoto, snosti mi se javi silna zabobolka ne znam sto da zemam da mi ja smiri barem malce duri da pojdam na zabolekar
ooo znam kako vi e so zabobolkite, mene pred mesec ipol mi padna plomba i me fati strav kako ke odam na zabar deka neli ne e preporaclivo, ama koga bev taa mi kaza ne e preporaclivo vo pocetokot... plus izdrzav da me plombira bez anestezija i pominav fala bogu dobro... Vie ne cekajte idete si na zabar i ne trpete bolka i toa ne e ubavo da se trpi bolkata... ako ste vo izminata 12g.n nemate gajle i za anestezija da vi stavi
Mesinja da prasam , 31+6 sum i od vcera pocna da mi se pojavuva ligav sluz(izvinete na opis) kako vo ovulacija kiga sum bila.Dali ste imale vakov iscedok vo ivoj period od bremenost ??
Jas malku se isplasiv bidejki neznam nekade procitav pred poragaj se javuval,a jas nekij strav imam od predvremen poragaj i sea me fakja strav.pa zatoa prasav dali imate nekoe iskustvo ili nekoja veke porodena mamicka da spodeli
Мешиња како сте, јас си го видов бебушот и сум срекна, гинекологот рече се е во ред, прашав за мерење на глото на матката, тој ми кажа кај тебе се е во ред нема индикации да се мери, и ми кажа веке да не користам ултрагестан, ама јас паничарка му кажав дека ми е страв да ги прекинам барем до 20недела па и тогаш не ми се прекинуваат од страв. Вие што мислите, знам дека имав само кафеав исцедок 5дена ама какви трауми, и што не ми помина во глава и ми е страв тој кажа добро да ги користам до 20нед. .
Aj ke vidime sto ke ni odgovorat. Nemisli ti sega za predvreme, imame uste vreme, najmalku mesec dena.