Јас колку што знам, исцедокот е нормален во текот на целата бременост. Мислам дека немаш место за паника
Мене првиот кафеав исцефок ми се јави во 14 недела и после 3 недели дозирање со утрогестан ми ррче матичната да прркунам во 19 недела пак имав благо кафеав исцедок и се јавив ми рече продолжи го да го ставаш вагинално 2х1. Следна контрола во 21 недела кога бев во ремедика ми кажаа дека е се во ред и намерно не кажав дека примам утрогестан за да видам мислење на крај и спомнав и ми рече ставај го нели се јавило еднаш 200 пати е докажано дрка не штети тоа е само поддршка на временоста до 34 недела го ставаат да ти биде лесно ма душата да не трчаш на секое и да провериваш подобро ставј. И така продолжив сега сум 24 недела и уште го ставам знам некогаш да прескокнам 1 или 2 пати во неделата. Така да мое мислење можиш да продолжиш,али сепак слушај си го гинекологот стручни се тие!Иначе бебушка сношти саат време не престана да си клоцка и мажето ја сети
Edno prasanje do feminkite sto se na boleduvanje,dali fondot isplaka redovno i kolkav procentbod platata dava?
Boleduvanjeto e 70% od plata, a Trudnicko 100% mene samo eden mesec mi kasnea vo Noemvri i od togash navaka na vreme. Treba da ti stigne pismo doma, posle toa kartonce ocekuvaj za nekolku dena da ti se prefrleni
Ајде феминки сите заедно кај сестрава на обука а? Јас сека ќе запишам бројче ќе се јавам, супер што сподели Мама информацијава. Јас синоќа останав на работа до доцна и дома ме болеше стомак, цела вечер се молев да ми помине да не биде нешто опасно, сабајле синко ме поздрави, стана баш активен насабајле деновиве. После бурниот вчерашен ден на работа решив да не идам после 1ви на работа, пријавена не сум, не ме држи ништо и затоа ќе си седнам дома. Синко више е многу пораснат и ми смета во долгото седење на работа, башка ладно е а се најавува и уште поладно да биде па не сакам да се изложуваме на непотребен ризик кога не е многу исплатливо.
@AngelOfArh Pametna odluka cim ne si prijavena nishto ne te drzi da sedish, vaka barem doma ke si odmarash i povekje vreme za sebesi kje si imash a i na ladnovo taman ke ti dojde doma da si uzivkash... Inaku za obuka kaj sestrata dobar plan da se sobereme povekje i da odime ( kursot e samo za poroduvanjeto ili i za kako so bebushko posle toa? )
Da ama treba pobrzo da se prijavite. Mene mi rece deka ceka da vidi kako so grupite ke bide, najverojatno ceka da se formira pogolema grupa. Aj jas utre pak ke ja prasam sto napravila. Deka samo saboti ke se drzat a gi ima vkupno 4 casa, taman na nas so termini mart ke ni dojde.
Епа супер и така нема формирано група, можеме да формираме ние и да и се јавиме на жената да ја договориме
Јас сега се јавив, ми рече има група ама не е дооформена, ќе ме побараат да ми кажат за термин, ми рече дека оваа Сабота иде, е сеа дали оваа Сабота ќе биде првиот час не знам, ама многу сум среќна што се среди ова. Ајде Малечко јавувај се, ќе не стават сигурно во иста група бидејќи немало уште оформено цела група
Заборавив да ви честитам празникот денешен, нека ни е на помош и само здравје и среќа нека носи, ние утре имаме куќна слава каде цела недела правам,и спремам се како да ми е малце максимално давам а и доста ни се собираат 60 лица не се малце, ама оваа година оправдано препуштам се на свекрвата и идната етрва, дури ми е чудно,а и да видат малце како е јас се сакам навреме да спремам а сите се развзвлекуваат.
Isto I mene MI se javi denes nekoj takov ligav iscedok, I bas me isplasi, 35 nedela sum, a inaku isto go imav I porano primeteno ama epten malku, a denes nekako pocesto, koga I da odam vo vc go primekam, dali ima nekako boja Kaj vas ili e Kako prozirno? Ajde mamicki soiskustvo pomagajte!!!
Мислам дека е нормално со исцедоците, и како приближуваме до термин ќе се зачестуваат. Поправете ме ако грешам, ама така сум читала од други трудници што биле на темава.
Da, no mene me plasi toa sto ne e bas Kako I sekojdnevniot iscedok, plus ima nekoja Zolta boja  , a se plasam I Sega brisevi da zemam, na pocetok koga gi pravev imav bolki posle toa I Sega strav,strav..
Nema sto da se plasis ako treba da dades bris ce dades i toa e toa..podobro da proveris od kolku da sedis doma i da razmisluvas da se nerviras.. i kolku bogolemi vo meseto tolku povejce izcedok pogotovo poslednite nedeli normalno e
@AngelOfArh daj mi brojce od zenata kje i se javam deneska nakaj 18h .... @slobodka da i kazam i za tebe?
070 526 502, иначе за Слободка веројатно ќе ја исконтактираат за да и кажат кога, и мене ми рече исто.
Исцедокот е нормален, јас последните 4-5 недели (се породив 38+2) имав исцедок и се се зголемуваше. Ама убаво вика @zalosna ако ви е страв проверете, но во најголем број случаи е нормално.