Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    141.964
    Мислам дека во 35 недела задолжителни се брисовите, без разлука дали имаш или немаш исцедок. Страв нема тука.

На Bebulleee, Babyboom988 и flower30 им се допаѓа ова.
  2. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Јас не правев брисови во 35-та недела за стрептокока го прашав геникологот и ми рече дека ако имало потреба ќе ми земеше секако. За исцедокот тоа е најнормално пак ќе речам,сега ќе почне дa биде белузлав pa зелен,pa жолт. Кај мене е така и на моменти ќе има повеќе,а на моменти помалку така ми објасна и геникологот,кога ќе биде кафеав а може и розеникаво црвено да не се плашиш и да не паничиш. Инаку ти благодарам за желбите,се надевам дека сепак бебчо ќе реши да излези самичко :)

На simonka93, Bebulleee, Babyboom988 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    Јас да си се пофалам,вчера си го видов бебчо,мрдаше преташе ко жабче... Ама зато денес се пренервирав од некултура,неписменост и нехигиена во лабораторија во градска болница Струга... Пример за место каде голема е веројатноста од зараза :envy::puke:

На Adina му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    @simonka93 Golema e verojatnosta tamu dopolnitelno da si zakacis nekoja bakterija :D So lesno bremenosta :* Te neam primeteno vo temava :worried: Inace i ja sum od struga :D

На simonka93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    Фала ти,со лесно и тебе... Се надевам ќе си споделуваме совети :D

6. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    @simonka93 Sekako ;) Fala ti,pa i tuka nekade sme so bremenosta,ja sum 18 +2 :D

7. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    Јас сега сум 16+4 ,скоро две недели разлика...:D

8. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    @simonka93 So lesno neka e i sledniot pat nemoj vo gradska bolnica vo laboratorija,epten e gnasno..a za nekulturata na personalot da ne zboram :worried: za zal

9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    Остај,100пати се покајав...порано одев во Дијализа,ама со мој термин сега мн се чекат, исто имам одено и кај матичната,ама некако ко нерелевантни ми се и зато се одлучив за ваму... Ама уште еднаш НЕ!

На Adina му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    @simonka93 Jas odam vo Magdis,sto znam,nit redovi cekam,nit guzvi,personalot e poveke od odlicen,,se na se sum mnogu zadovolna

11. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Како се изнервирав јас, пред два дена на преглед имаше гужва и таа сестрата ме мереше набрзина и тоа се клатеше железното ама таа набрзина ни да зачека да се смири и ми вика 87 јас цела во шок а почнав со 78, а 4ипол месеци бремена, отидов дома на дикитална се измерив 79,800 ставив 1кг сол си покажа 1кг , комшиите зошто работат со размена на стока и производи имаат иста таква вага железна како што ме мереше, и ај отидов таму да се измерам зошто е најточна таму покажа 80кг, знам не е ни арно 2кг да сум повеке ама па 87тоа стварно е многу бар за сега јас со 85кг се породив и не сум има повеке па ниедна облека не ми е тесна, и што да правам да и кажам да ме премери или незнам стварно ме изнервира, така и така ни е најтешка тема таа во бременост .

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.274
    Ма не се замарај, следен пат ако те мери набрзинка ако сака да те забатали предупреди ја, кажи и дека килажата не е играчка во бременоста и дека утре ќе те препрати на испитувања безвезе ради тоа. Уживај 2 кила не се многу, таман се, и јас во 5ти месец бев 2 кила поправена само, така да ич да не ти биде проблем тоа.
    Кажете ми лепотици како успевате да спиете? Значи душа ми излегува кога иде време за спиење, ми се затвараат очи, ама а треба да заспијам јас се борам со себе. Прво и основно се ме боли, после се здрвувам ако поспијам и пола саат на една страна, па колку и перници да имам мора раката да ја ставам под глава па ми смрзнува и ми утрнува и ме болат и рамениците пошто менувам спиење, де на лева де на десна страна. Да не зборам ако се разбудам среде ноќ безвезе може и да не заспијам ич. Перницине за доење не можам да ги користам за спиење, тесно ми е со се тоа околу мене, само едно мало перниче меѓу нозе имам. Така синоќа си се разбудив во 5 и до кај 6 си читав книги, господ да ги поживее таблетиве, ако не беше таблетот не знам што ќе правев среде ноќ. А да, и магнезиум еден во денот веќе не ми врши работа, многу ми се грчат нозете, да не седнам на шоља малку подолго, одма ми се вкочануваат и не можам ни да одам веќе. Ауууу многу рано почна вака да се осеќам, мислев бар до крај на 6ти дека ќе уживам, ме предурпредија веќе дека во трето тромесечје нема да биде лесно :P

13. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Да не те разочарувам, ама не спиење допрва те чека !! ;) Рано ти е!! Тек да видиш во 8-9 месец како не се спие, јас како влегов во 8ми, немам шанса да се наспијам ниту да се наместам. Борба водам секоја вечер.

На MaLeCkO :), zalosna и ivi1987 им се допаѓа ова.
  14. M.Alan

M.Alan Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    163
    Да не се плашиш воопшто! Не видов во која недела си од бременоста ама ако си во првите три месеци нормално е да немаш енергија од сите промени што се случуваат, и мене ми беше така, едвај скалите ги искачував а на работа бев за никаде.. Сега трчам, гајле немам, во 6ти месеци сум, дај Боже да продолжи вака, убаво е и за пораѓајот.
    Нормално е и да се плашиш, но се ќе помине, прифати го сето ова нормално затоа што е така и е прекрасно! Само уживај!

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.274
    Знам, другарка ми Данка убаво ме извести што ме чека, затоа и се сеќирам што толку рано почна. За секој случај ќе си пијам по 2 магнезиума, а ќе го прашам и гинекологот во понеделник на контрола сум.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. M.Alan

M.Alan Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    163
    Јас во 5ти месец бев 10 кг поправена, сега сум 6ти и успорив некако со качување килажа затоа што намалив на јадење.. Но јас бев многу слаба кога останав трудна, 46 кг, па имав доста фора за поправање, сеуште не ми се познаваат тие 10 кг многу, само малку на колковите и мешето напред :)

На MaLeCkO :) и zalosna им се допаѓа ова.
  17. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @AngelOfArh не се плаши не мора да значи дека последниот триместар ќе ти биде најтежок. Тежок е во смисла стомакот расте, голем е, поголема тежина носиш, ама па од друга страна го нема оној константен умор како на почетокот и добиваш некоја сила :)
    Плус гледам терминот ти е во баш убав период, ќе пукне сонце, ќе шеткаш, купуваш работи за бебушот и ќе заборавиш на болките ;)

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.274
    Јас сум цел живот буце, ама сега баш ми смета стомакот, тешко ми е да облечам и патики и чизми... Така да сигурно ќе ми смета и во трето тромесечје, досега ко да не бев трудна, ама сега веќе осеќам убаво.

На kelebeim*** и Bebulleee им се допаѓа ова.
  19. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    @AngelOfArh јас сум при крај на 4ти месец и исто мака мачам со спиење,а рачунај немам ни меше големо... Џабе и перниче меѓу нозе,не ми помага, а др. ми рече дека од 18 недела ќе ми дајт магнезиум
    Инаку за килажа,вчера втор пат мерев,и излезе дека сум 4кг. поправена од пред 3 недели што ми се виде многу некако...

20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Јас сум жива ненаспана. Ноќе легнувам, и на секој саат се разбудувам, а и тој саат го спијам во полу сон. Обавезно 4-5 пати во тоалет, па превртување, па мачење, итн. Се на се, сон во денот ми се собира околу 4-5 саати, и тоа, пак ќе речам, полусон. Јас пак си мислам, мајка природа ме подготвува на тоа што ме чека со бебушот, и затоа почнувам се помалку и помалку да спијам, а и успевам да функционирам така. Кој да им знае, природата си има свои тактики :D :D :D

На fairy88, zalosna, slobodka и 3 други им се допаѓа ова.