Јас денес ги видов срцињата на моите бебенца како пулсираа, немаше можност да ги слушнам, тоа оставам за нареден ултразвук. Се до денес не ми се веруваше ама откако ги видов срцињата како пулсираат и мрдаат ми стана јасно дека имам уште два животи во мене. Според мерењата сум во шеста недела. До сега немав проблем, но утрово ми се појави по некоја капка кафен исцедок и малку испаничив ама докторот ми рече да не се плашам тоа е нормално на почеток а и можеби биле три оплодени на почетокот ама едно не се фатило па од тоа и исцедокот, дека имав повеќе зрели фолукули, ама тоа само претпоставка. Ќе продолжам со утрогестанот и се надевам дека се ќе биде во ред. Со крварење во бременоста има многу различни искуства и не може човек да се потпре на било кое, бидејќи секоја бременост е различна.
Честитки,дупла среќа со лесно... инаку во однос на крварењето,кај мене само внатрешно се гледаше,надворешно фала богу ништо немав
Сите приказни ни се убави, само нека поминат лесно и убаво со свој почеток, содржина и среќен крај со кој ќе ни го сервираат богатството во раце и почнуваме со нов почеток.
Go vikaat tret skrinin, obicna kontrola na plodova voda, placentata i rastot i razvojot na plodot. Jas ke go ptavam malku podocna ama ovojpat ne kaj Dimcev, tuku na gak. Rutinski pregled.
@Abeja ти честитам на близначињата, многу се израдував! Отсекогаш сум сакала и јас близнаци ама едно е вредно е Вие што сте вака 6та,7ма недела се дешава ли нешто? Јас сум супер,слабо умор,мачнини јок, матката мирна ,лицето стакло и градите бујни тоа е за сега. Чекам срцева акција за да станам свесна дека нешто расте во мене
Lele sto ubavo jas za dva tri dena treba da odam vleguvam vo 6ta nedela macnini imas? Jas pobudalev po dva pati na den povrakjanje po cel den mi e loso
Se desava Sve kaj mene vrtoglavici macnini povremeni Mali bolki vo stomakot, poteceni gradi,bolni bradavici... .se pobudalev od povrakjanje
@Adeline аман бе многу рано почна со убавините Значи јас среќна да сум што сум супер,јас па си викам дали е се ок што не се осеќам трудно Иначе 6+2 сум напредувам
Добар ден сакав да ве прашам.Денес бев на редовна провера на крв бремена сум 32 недела.и ми зедоја 3 пати крв на секој сат по еднаш и пиев гликоза.ова било за проверка на скриен шекер.НОВ закон на нашето министарство.дали не која од вас има земано вака?поз
Јас да прашам,со оглед на тоа што некои билки се штетни,дали може да се пие планински чај,на моменти иштав ме фаќа,ме навраќа во детството...
Па не е баш закон, тоа е испитување за скриен шеќер, не се сеќирај нормално е. Па немој билни чаеви, подобро пиј си компоти од овошје. Не дека ќе ти биде нешто, ама ете, билните се поопасни од овошните, мада и во овошните има голем процент на билки. Јас не пијам билни чаеви лично, твој избор е.
немам компоти за жал,а овошни си пијам...инаку се пазам,ама ете некогаш добивам желба,зато прашувам...
Направи си, јаболко, крушка, дуња, што имаш и стави суви сливи, кајсии, смокви... Имаше некаде табела кои се безбедни чаеви, ама да ме убиеш не знам кај беше. За секој случај не пијам.