Еве што најдов на брзина: Со сигурност се зна дека во бременоста чајот од хибискус, мајчина душичка, магдонос, невен, жалфија, кантарион, лист од малина, ајдучка трева, рузмарин и анис можат да му наштетат на плодот така што предизвикуваат контракции на матката или други проблеми. Се знае дека е безбеден чајот од нане кој на многу жени им помага кај мачнините и отекувањето. Чајот од шипинка е богат со витамин Ц, а чајот од коприва е добар за крвната слика. Може да се пие и чај од липа и камилица, а за уринарните проблеми се препорачува чај од брусница. majkaidete.mk
Јас пијам брусница... имам еден брусница и калинка... па шумско овошје. Имам пиено нане, камилица, и сега ќе почнувам со семе од коприва за крвта. Зелен чај сакав по една шоља (место едно од двете кафиња денот), ама емам почнато, знам дека е ок и тој, само да не се претера, а добар е заради антиоксидансите.
Zenicki iamte li informacija d-r Livrinova koj den e vo Ambulanta 1 soba 37 i od kolku casot do kolku e ?? Sakam kaj nea da zakazam za 2 skrining ama so ogled na toa sto nema sloodni termini da probam so prioriteten nekako...
Ni za nareden mesec? Zosto sekoj doktor drzi eden ist den, na primer sekoj vtornik ili sreda, pa mislev da vidis odprilika koj den e nejzin za ambulanta na toj nacin.
Ne sekoj sleden mesec konkretno kaj doktorkata nema slobodni termini veke od dekemvri se trudam ama nema nikako da izvadat termin za da viam koj den e...sepak fala ti
Леле а јас на некој српски или хрватски сајт прочитав дека мајчина душица и лист од малина се особено корисни во бременост,набавив чисти берени и си пијам повремено, сега шубе вака. Ај ако некоја најде уште некоја листа на дозволени/забранети нека ја постира
Секогаш кога не си сигурна во нешто, прашај си го докторот, вака само нагаѓања ќе слушаш и ќе читаш. Ако докторот ти рече дека е во ред, или ти рече на пример, пиј по една шоља од време на време, ќе си го послушаш.
Lele izgleda samo jas 4 pati ne obrativ paznja za ova jadejnevo i pijajnevo ..se sto stignav kasnav i se napiv ..dobro priznavam alkohol i energy drink gi trgnav na strana a drugo se probav
Иста сум, немај гајле, не си сама Дури и винце се имам напиено неколку пати, кажав претходно... хаха.
А имам јас дома дури 3 лименки безалкохолнo пиво, ама ете ги стојат така 7 месеци, некако не ми се прави кејф не знам оти. А специјално за наменава беа купени
Zdravje posle porajgaj mozis da gi ispijas velat deka bilo dobro za mlekceto .. samo pazi na pominat rok
Во петок е докторката во амбуланта 28, таму ги прави скрининзите, а за во 37 незнам, јас 7 месеци одам кај неа, никогаш не сум била во 37.
Sunshine_1979 dali i vtoriot skrining za anomalii go pravese tamu i te molam kazi mi kako zakazuvas kaj doktorkata?
Така и треба, без претерување но и без ограничувања... денес се и сешто секој пишува и објавува на интернет... Двајца професионални нутриционисти да ставиш на иста маса, ќе се испокараат меѓу себе околу своите ставови за исхраната. Стресот и негативните мисли дека сме изеле нешто штетно можат да бидат пофатални отколку самата чаша чај или било што друго! Аман бре жени, дајте ослободете си душичките, во "не смееш" категоријата би требало да бидат само некои лекови а со сѐ друго да не се претерува!
Да, сите скрининзи ги правев таму, уште од 5 г.н. одам кај докторката! Незнам како, се погодија коцките баш 22+6 имаше термин преку мој термин и тогаш го направивме скринингот! Проверувај почесто или пробај со приоритен после 12:30.
Па што? Не е тоа ништо страшно, ако пробаш од се не ќе ти биде нешто, колку повеќе се замараш со тие работи, толку полошо. Јас од исхрана исфрлив само сувомеснато и туна, намалив на внес на кофеин и избегнувам зачадени простории затоа што пред се мене лично ми смета бидејќи сум непушач. Алкохол, нормално не пијам, но пробувам винце кога ми е ќеиф и понекогаш чашка пиво. Во глобала јас и претходно водев здрав живот, шеќер со години не конзумирам, од 2 кафиња дневно повеќе не пијам, газирано не сакам, цигари не.. Ако ти е здрав организмот и бебчето ќе си се развива здраво и нормално. Најважно е да не веруваш во се што читаш на интернет и во се што другите околу тебе ти кажуваат, за се ќе разговараш со доктор, ако ти е сомнително посети и друг доктор и уживај во бременоста. Внесувај доволно овошје и зеленчук, пиј си фолна киселина и чекај си го бебчето.
Ma kakov drug doktor jas ni citam ni se zamaram so takvi rab .. bas toa sakav da go kazam deka uzivam vo sekakva hrana i taka i onaka za 13 dena mi e terminot..taman rabota sega ako pocnam da pazam sto jadam xo xo