Ехееее ти за раѓање си била, блазе тебе. Јас едвај чекам да се роди ова моево фудбалерче (јас преферирам тенисерче).. Ама уште 4 месеци ќе си почекаме.
Сепaк ете си исфрлилa oдреденa хрaнa и пaзиш дa не гo внесеш тoa, не е ич дa не пaзиш и дa внесувaш буквaлнo се Секoј нa нештo внимaвa зaтoa не знaм зaштo нa некoи им е чуднo кoгa некoј ќе прaшa зa oдреденa исхрaнa.
Исфрлив сувомеснато, а впрочем тоа и не е добро во никој случај, без разлика дали е во бременост или не. Јас имам здрави навики на исхрана воопшто, така било пред бременост, така е сега и така ќе биде, моето тело е важно да е здраво за да биде и бебето. Но тоа не значи дека јас се лишувам од желбата да каснам пица кога ми се јаде само затоа што сум сега трудна. За исхрана општо се подразбира дека треба да е здрава, бременоста не треба да игра улога тука, јас порано не јадев никакви чоколади заради шеќерите, но сега во бременост ми се присакува да каснам благо и го правам тоа..
Ниту јaс не внесувaм шеќери, бел леб, тестенини сo гoдини, ми беa и зaбрaнети пoрaди пцoс. И вo други теми имaм пишувaнo декa дoмa немaм пaштети, сaлaми и сл. Се хрaнaм штo пoздрaвo, aмa сепaк имaм некoгaш недoумици зa исхрaнaтa вo бременoстa, нештo штo сум читнaлa пoрaнo, нештo штo ми кaжaле декa не е дoбрo дa се кoристи. А зa кaснувaње си кaснувaм и јa, пoследнo време сaмo нa фaст фуд мислaм a никoгaш не сум јa јaделa aмa ете..си се пoчaстив сo еден тoст
Јас цела бременост на нутела ја поминав, и никогаш не сум се хранела здраво (цел живот живеам на шеќери и масти) неможев ни во бременоста да сменам. Во почеток едвај вода пиев, ама знам прво што ми се пријаде беше пица. Сладоледи, колачи, чипсови, смоки секој ден на мени. Единствено пробував малце повеќе овошје да внесувам. И ден денес се чудам како родив здраво, право дете, како имав млеко уште од старт и тоа мнооогу, а бебчо немаше ич грчеви. Јас сум најлош пример за исхрана на трудници и мислам да не ми беа витамините (трудничките со омега+калциум+железо+флуор) ќе имав и лоша крвна слика, а можеби и некакви проблеми. Сега сакам здраво да се хранам ама како кога од сабајле на двопек само нутела ми иде, а навечер помфрит од Мекдоналдс ми се јаде
Citam pogore za Bilnite Caevi smeelo nesmeelo vakov/onakov... Ajducka treva predizvikuvala kontrakcii bla bla... Abe lugje se e do nashite glavi, ne sme bolni- Trudni sme Ajducka Treva pijam od 12 nedela do sega sekoj den po 1L pa ete ne mashala duri i ponapredni malku bez nikakvi kontrakcii do sega. Za sekoj Caj ima na Google moze da si procitate za shto se primenuva i kakvi karakteristiki imaat...
Da si zdrava i ziva i da si jadesh shto ti saka dushickata... ubavo pishav pogore, ne sme bolni- trudni sme! Jas i Vince i Pivce po edna cashka znam da se napijam pa shto se shto e umereno ne e shtetno
Да ја прашам @zalosna за кое од 3те деца имаше најголем страв,трема?Мене ме фаќа склет оти знам што ме чека,а за првото бев љубопитна
Jas uste 11 dena do termin,ama nekako uste nemam cuvstvo deka ke stanam mama pocnaa placki da me fakaat vo posledno vreme sum preosetliva, za se I sesto si cimolam I mnogu mi e strav od poragaj, sakam da me uspijat I op bebe do mene. Znam deka taka moze samo carski, a site me ubedivaat da si probam prvo prirodno.
Јaс aјдучкa тревa пиев кoгa лечев стерилитет прoчистувa инфекции, дoбaр е зa цисти, уште женскa билкa се викa. Не гледaм пoтребa дa се пие вo бременoст, бaшкa не е ни вкусен. http://babinlek.com/opasni-lekoviti-bilki-za-trudnitsi/
Јас мислам дека полудувам.Не да плачам туку по цел ден си се тажам.Ама незнам што е ова стварно.Осетувам дека ни на околината не и е мило да ме гледа ваква/Чаре незнам
Ubavo kaza i zenska bilka deka se vika, sprecuva infekcii i bakterii i dole procistuva se Doktorkata mi kaza deka ne e opasna da ja pijam i stvarno sum prezadovolna nit nekoja bakterija nit nishto sum fatila...Cat pat i se izmivam dole i nemam ni belo pranje neshto zgolemeno...Tocno mn e grda na vkus ama pa mnogu zdrava..
Ni za edno od tie tri za cetvrtovo tesko mene ..mislam kosa mi popadna od strav a znajs zosto posto se iznamaciv za tretoto od taa skapana provokacia sto mi ja stavia..izgleda prejako deluvase kaj mene i nemozea da me stabilizirat 15-20 min imav napon bez nikakva pauza .. na sred napon babicata mi go masirase cervixot za pobrzo da se porodam ..i me dokrajci so to prstite nejzini i sega mi e strav istoto dane me snajdi
Se sejcavam samo cerkami koga mi vikase uste malce mamo uste malce mamo a mm od desna strana so cela sila me vrajcase nazad da legnam na krevet..mislam deka vgusa mu se piknav od sto se turkav vo nego..da nebese toj tuka od krevet ce padnev
Оф бе и јас имам некоја траума ама тоа е.Едвај чекам да помини периодов и да се олеснам оти полудев веќе,секој ден ми е се потешко и потешко и работа и све,а и хормоните ке ме докрајчат/Пиете ли нешто за да не рикате по цел ден?