Исплачи си се ако ти се плаче, не трпи, не чувај во себе. Мм греота си трпеше мои испади, ама после го гушкав и од тогаш ми остана прекарот hormon monster
Prasaj vo apteka da ti dadat nekoja mast za bolki na prirodna baza, jas koristam edna so "koren od gavolska kandza" I bas mi pomaga, se masiram na grb, I NE zagreva, tuku ladi, a ja namaluva bolkata.
Во болница ли се породуваше или дома со бабица? Не мисли на лошото, тоа било и поминало...сега е време за убави нешта, лесен пораѓај и убави здрави бебиња !
За оние потазе бременките да ви кажам само дека јас многу спијам, се утепувам од спиење. И онака си бев спанка, сакав убаво да си одморам ама сега не можам очите да ги отворам, чудно на работа како не ме фаќа некоја голема дремка. Инаку дома а легнам одма заспијам и можеби затоа осеќам некоја потешкотија од време на време. А во врска со храната, не јадам којзнае колку многу освен ако ми е нешто вкусно како вчера и до сега не ми се лоши од некоја храна ама приметив дека на некоја храна не ми ни текнува, односно не ми фали. Единствено што ми текнува се колачи, торти, чоколади ама поради шеќерот ништо благо освен овошје не ставам во уста. Ниту бел леб јадам, освен некогаш малку пита или солена штрудла. И кафе престанав да пијам и не ми фали. Градите си болат стандард, некогаш повеќе некогаш помалку а брадавиците понекогаш ме пржат како некој запалка да ми држи на нив И често мочам, ама тоа изгледа ми е од шеќерот а можеби и од бременоста.
Леле јас како се олабавив на работа еј, буквално се олабавив, ништо не ми се работи, по цел ден Фемина, по цел ден би да си читкам нешто. А од друга страна ме фаќа страв дека ќе треба да останувам дома наскоро, полудеќу од досада, ама насабајле не мислам така кога на -7 треба да станам да се спремам за на работа. Да не е волку ладно ич не ми смета, ама многу е ладно, не се трпи. @Abeja идеш на работа? Зошто не си земеш малце одмор или боледување до 12та недела, сепак се двечки, малце одмарај Додуша јас до 12та недела немав некои гадења страшни и освен што навечер заспивав ко млатната имав многу енергија. За шеќерот прашај дали смееш цимет да внесуваш, ставај во чај, какао без млеко, кафе рече не пиеш ама ако некогаш ти се припие слободно стави си, една лажичка цимет го намалувала шеќерот за една единица, ова и проверено ни е, сепак прашај дали смееш да го пиеш/јадеш.
Мечката во зимски сон памалку спие од мене. Од кревет не сум станата дури и има денови кога не отидов на работа од што не можев да станам од кревет сила немам само очите ми се затвараат. Ама така е во првите 3 месеци после ќе се стабилизира. За ништо немам енергија не сакам нигде да одма само дома в кревет на топло. А за тоалет да не прајме муабет или сум в кревет или таму . ММ ми се смеј вика ако вака продолжиш јас изгледа ќе го дојам детето. Ама што да правам таков ми е периодот. А и среќна сум што е вака од секогаш сум била полна со енергија активна 24/7 , на работа по цел ден и гајле сум немала прекувремено работев е сега дојдоа моите 5 минути има да се галам со мешето и ништо друго да не правам
И јас страдав од хронична дремка првите три месеци од бременоста и првите три месеци од доењето. Буквално заспивав во било која положба на било кое место.
Да се пријавам и јас... првите 3 месеци заспивав во 11 секоја вечер на кауч во дневна. Ни филм можев да изгледам човечки, ни да сторам нешто... а допрев кревет и толку од мене После се добива повеќе на енергија, откако ќе се подрегулираат хормоните, ваљда. Сега ми е потешко за спиење. Не дека ме боли нешто, не дека ми смета стомакот, туку општо, не можам да спијам... а и плус ме маваат лоши соништа кога ќе заспијам... ептен си се мразам ноќе!!!
И јас многу спијам, дури си се чудам како е возможно толку...Навечер спијам по 9-10 саати и пак преку ден си преспивам, голема мрза сум станала. Никаде не ми се оди, само во кревет си лежам.
Изгледa сaмo јa не спијaм легнувaм вo ниеднo време, стaнувaм сo петлите Јa другa мaкa си имaм ме бoлaт кoлкoвите oд штo спијaм нa стрaнa, се нa стoмaк спиев пoрaнo a сегa нa стрaнa и ме бoлaт Нaстрaнa тoa сoнувaм и сексуaлни aктивнoсти пo целa нoќ и пoсле имaм гoлемa желбa зa истите aмa си oстaнувa сaмo нa желбaтa aј штo не е тукa туку и дa беше мaжле не плaнирaл дa ме дoпре дoдекa не се пoрoдaм срaмoтa билo oд бaнитo
Eve me mene deneska doma ne otidov za rabota sto od mrza sto od nastinato da ne se nastinam uste tolku na rabota. Grloto bole nosot zatnst ocite zatvorenu od gurelki. Porucek odam na maticen i valjda ke mi dade barem dve nedeli bolovanje ne e fer ne sum zemala nitu eden sloboden den od pocetokot na bremenosta
Да прашам кој да прашам, вчера тамо лудница, една прашувам ми вика прашај тамо, идам кај другата прашај вамо и третата ми даде број на кој да прашам...и секако вчера никој не ми дигна на бројот 02/ 314-7431денеска ќе си ја пробам пак среќата. Инаку и од возбуда многу многу не се притресов за бројот ми закажаа царски и некако паника сеа на крај ме фаќа