Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. M.Alan

M.Alan Истакнат член

Јас првите три месеци не спиев убаво, се будев ноќе и потоа не можев да спијам.. Многу тешко ми беше тоа, често одев и во тоалет (тоа сеуште трае), но потоа почнав да јадам по една банана пред спиење и многу ми помага. Лесно заспивам, секогаш во исто време и станувам еднаш или два пати за во тоалет ама веднаш заспивам потоа. Исто имам проблем со болки во колковите од што спијам на страна а многу сакам на стомак да легнам, но не можам тешко ми е, а и одма ме клоца бебчо.

Bebulleee and Abeja like this.
  2. wings

wings Популарен член

@alisijad и јас постојано како тебе сонувам такви работи и ги доживувам интензивно,па се будам од сонот со грчеви во матка и ме фаќа страв, првиов период ни рекоа односи не. Нејкам ни да помислувам на тоа,матката ми реагира одма :smirk:

Babyboom988 and alisijad like this.
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Спиј си на стомак немај гајле, еве јас скоро 14та па уште на стомак си спијам. Да искористиме дур не сметаат стомаците. Крени си ја ногата да те подигне и фактички не лежиш директ на стомак и гајле немаш :)

alisijad likes this.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Тoa милa е oргaзaм вo сoн :D читaв биле дoстa чести вo бременoст, јaс еднaш кo дa дoживеaв тaкoв, не сум сигурнa кo вo бунилo дa бев, aмa oбичнo пoсле тaкoв сoн иделo oргaзaм :lol:

Bebulleee, zalosna, joy1 and 3 others like this.
  5. fairy88

fairy88 Популарен член

Викате дека на почетокот ви се многу спиело,мене на крајот ми се спие па ми се плаче:D.Само што често се будам за тоалет и ми е тешко станувањето,мешко ми смета.Па ми се раскрши сон и дежурам со саати:drunk:
    Ајде уште максимум три недели до крајот:)...ако дојде порано уште поубаво,порано ќе се запознаеме:lol:

Туку за сите мамички, се сакам да споделам страна за лекови кои се дозволени во бременоста.На германски е, ама ако се стави генеричкото име на лекот,може да се види дали е дозволен по таа сијаличката од страната.Ако е зелено- е дозволено, сиво- се зема со претпазливост,кога е стварно неопходно и црвено- забрането.Може и чичко гугал да ви помогне на преведување на текстот;)

https://www.embryotox.de/wirkstoffe.html

Mariangel likes this.
  6. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Jas si zakazav kaj Tofovski pa bev vcera da me vidi sovet edno drugo, na 16ti da odam preventivno da primam inekcija za zreenje na b.drobovi ( ne bilo potrebno za vo 36g.n veke e zrel plodot ) ama vika nishto ne gubime da gi primish preventivno ne se shtetni...Nekako me fakja strav od Carski ( bolki ova ona ) :) :) :) do tuka jako izdrzav i sea malku omeknav hahhahaha

zajka1 likes this.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Ajde samo so lesno ,ke pomine i ova ,ama pusti strav sto/kako ke bide e problemot:$
    Raduvaj se sto za kratko ke si se guskas so bebceto i ke uzivas so nego :inlove::inlove:

zajka1, MaLeCkO :) and only44you like this.
  8. only44you

only44you Популарен член

И мене докторката моја ми рече да примам една инекција во 32-ра недела (тие што се за зреење на плуќата на плодот), а другата во 34-та. Бидејќи првото дете го родив во 34-та недела, па да си бидеме спремни овој пат ......
    Ти посакувам се најубаво, со лесно нека ти е и воопшто да не се плашиш , се ќе помине :*

MaLeCkO :) and flower30 like this.
  9. galapce

galapce Форумски идол

@Abeja значи повод за уште поголемо радување.:inlove:
    Топло би ти препорачала колку што можеш да мируваш штом имаш исцедок. Ем за сигурност,ем причина за убаво да се одмориш и уживаш до следниот предизвик и убавина што ќе следи.

Abeja likes this.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

@only44you ti kako si ?? Pomina malku bolkata vo rakata ?
    Jas pa sabajle se razbudiv so bolka,dali nekoja promaja ili deka se potam poveke noke i mene sega me boli rakata:?:

only44you likes this.
  11. MaLeCkO :)

@only44you & @flower30 fala vi i na dvete, daj boze site so lesno da pomineme i da si rodime zdravi i zivi bebufcinja :* :* ... edino na celava panika, uteha mi e shto pobrzo kje si go vidam i gushnam :inlove::inlove::hug::hug: edvaj cekam da mu ja vidam facickata..

Mariangel, slobodka, ivi1987 and 2 others like this.
  12. only44you

only44you Популарен член

Lele jas da ti kazam pravo , abe denes kako so noz preseceno, ko nisto da ne bilo, kako nova sum.... dur strav me fakja da kazam da ne se urocam :lol: Sinokja se napiv 2 magneziumi i mm ubavo me izmasira i eve pomina, sega za sega sum ok... Probaj vidi i ti so masaza i napij se magnezium .... Srekno :*

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

И јас откако почнав сега со по 2 магнезиума полесно спијам, многу полесно. Синоќа воопшто не ме болеше мислам цело тело и полесно ми беше да се превртувам.

14. MaLeCkO :)

Piete po 2 Magneziuma pred spienje ili gi rasporeduvate vo tekot na denot?

15. only44you

only44you Популарен член

Не бе , јас 2 наеднаш пијам ...Олкаво жениште сум , може и 2 малце да ми се оти од по 250мг се. Некогаш ги пијам попладне после ручекот, а некогаш пред легнување....

16. MaLeCkO :)

Jas gi pijam onie Direkt 375mg edno sabajle edno navecer, ama pak teshko spijam i se me boli, bash od deneska ke probam da gi pijam naednash pred spienje da vidam dali ke mi pomogne :)

17. only44you

only44you Популарен член

Јас пијам таблети магнзиум од по 250 мг, значи 2 наеднаш од Natural Wealth

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас пијам еден од 370 насабајле и еден од 370 навечер, овие се некои нови подобро ги поднесувам од Биоелектрата и од Натурал велт и од Диетфарм, Магнатранс се викаат.

only44you likes this.
  19. simonka93

simonka93 Форумски идол

А од кога е дозволено да се пие магнезиум? Или нема врска? Мене ми ги препорачаа од Натурал,сакам да ги земам ама др. ми рече на следна контрола ќе ми препише.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не се препишуваат тие, се зимаат на приватно, можеш веќе да ги примаш, од второ тромесечје се препорачливи. Земи си само Директ, не апчиња, многу се полесни за желудникот бидејќи веќе имаме витамини за пиење па да не му правиме дополнителна мака на желудникот кој и така тешко работи овие 9 месеци.

simonka93, MaLeCkO :) and only44you like this.