Јас првите три месеци не спиев убаво, се будев ноќе и потоа не можев да спијам.. Многу тешко ми беше тоа, често одев и во тоалет (тоа сеуште трае), но потоа почнав да јадам по една банана пред спиење и многу ми помага. Лесно заспивам, секогаш во исто време и станувам еднаш или два пати за во тоалет ама веднаш заспивам потоа. Исто имам проблем со болки во колковите од што спијам на страна а многу сакам на стомак да легнам, но не можам тешко ми е, а и одма ме клоца бебчо.
@alisijad и јас постојано како тебе сонувам такви работи и ги доживувам интензивно,па се будам од сонот со грчеви во матка и ме фаќа страв, првиов период ни рекоа односи не. Нејкам ни да помислувам на тоа,матката ми реагира одма
Спиј си на стомак немај гајле, еве јас скоро 14та па уште на стомак си спијам. Да искористиме дур не сметаат стомаците. Крени си ја ногата да те подигне и фактички не лежиш директ на стомак и гајле немаш
Тoa милa е oргaзaм вo сoн читaв биле дoстa чести вo бременoст, јaс еднaш кo дa дoживеaв тaкoв, не сум сигурнa кo вo бунилo дa бев, aмa oбичнo пoсле тaкoв сoн иделo oргaзaм
Викате дека на почетокот ви се многу спиело,мене на крајот ми се спие па ми се плаче.Само што често се будам за тоалет и ми е тешко станувањето,мешко ми смета.Па ми се раскрши сон и дежурам со саати Ајде уште максимум три недели до крајот...ако дојде порано уште поубаво,порано ќе се запознаеме Туку за сите мамички, се сакам да споделам страна за лекови кои се дозволени во бременоста.На германски е, ама ако се стави генеричкото име на лекот,може да се види дали е дозволен по таа сијаличката од страната.Ако е зелено- е дозволено, сиво- се зема со претпазливост,кога е стварно неопходно и црвено- забрането.Може и чичко гугал да ви помогне на преведување на текстот https://www.embryotox.de/wirkstoffe.html
Jas si zakazav kaj Tofovski pa bev vcera da me vidi sovet edno drugo, na 16ti da odam preventivno da primam inekcija za zreenje na b.drobovi ( ne bilo potrebno za vo 36g.n veke e zrel plodot ) ama vika nishto ne gubime da gi primish preventivno ne se shtetni...Nekako me fakja strav od Carski ( bolki ova ona ) do tuka jako izdrzav i sea malku omeknav hahhahaha
Ajde samo so lesno ,ke pomine i ova ,ama pusti strav sto/kako ke bide e problemot Raduvaj se sto za kratko ke si se guskas so bebceto i ke uzivas so nego
И мене докторката моја ми рече да примам една инекција во 32-ра недела (тие што се за зреење на плуќата на плодот), а другата во 34-та. Бидејќи првото дете го родив во 34-та недела, па да си бидеме спремни овој пат ...... Ти посакувам се најубаво, со лесно нека ти е и воопшто да не се плашиш , се ќе помине
@Abeja значи повод за уште поголемо радување. Топло би ти препорачала колку што можеш да мируваш штом имаш исцедок. Ем за сигурност,ем причина за убаво да се одмориш и уживаш до следниот предизвик и убавина што ќе следи.
@only44you ti kako si ?? Pomina malku bolkata vo rakata ? Jas pa sabajle se razbudiv so bolka,dali nekoja promaja ili deka se potam poveke noke i mene sega me boli rakata
@only44you & @flower30 fala vi i na dvete, daj boze site so lesno da pomineme i da si rodime zdravi i zivi bebufcinja ... edino na celava panika, uteha mi e shto pobrzo kje si go vidam i gushnam edvaj cekam da mu ja vidam facickata..
Lele jas da ti kazam pravo , abe denes kako so noz preseceno, ko nisto da ne bilo, kako nova sum.... dur strav me fakja da kazam da ne se urocam Sinokja se napiv 2 magneziumi i mm ubavo me izmasira i eve pomina, sega za sega sum ok... Probaj vidi i ti so masaza i napij se magnezium .... Srekno
И јас откако почнав сега со по 2 магнезиума полесно спијам, многу полесно. Синоќа воопшто не ме болеше мислам цело тело и полесно ми беше да се превртувам.
Не бе , јас 2 наеднаш пијам ...Олкаво жениште сум , може и 2 малце да ми се оти од по 250мг се. Некогаш ги пијам попладне после ручекот, а некогаш пред легнување....
Jas gi pijam onie Direkt 375mg edno sabajle edno navecer, ama pak teshko spijam i se me boli, bash od deneska ke probam da gi pijam naednash pred spienje da vidam dali ke mi pomogne
Јас пијам еден од 370 насабајле и еден од 370 навечер, овие се некои нови подобро ги поднесувам од Биоелектрата и од Натурал велт и од Диетфарм, Магнатранс се викаат.
А од кога е дозволено да се пие магнезиум? Или нема врска? Мене ми ги препорачаа од Натурал,сакам да ги земам ама др. ми рече на следна контрола ќе ми препише.
Не се препишуваат тие, се зимаат на приватно, можеш веќе да ги примаш, од второ тромесечје се препорачливи. Земи си само Директ, не апчиња, многу се полесни за желудникот бидејќи веќе имаме витамини за пиење па да не му правиме дополнителна мака на желудникот кој и така тешко работи овие 9 месеци.