Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.952
    Допаѓања:
    110.305
    Јас се мислев да идам во Систина или во Санте, се јавив во Систина 5900 ми рекоа вкупно, сосе доплер на срце, во Санте 4500. Отидов кај матичниот на ехо ми вика не се гледа убаво бебето ај да видиме следната контрола или па ако сакате идете до Систина, мада вика според мене нема потреба. И се јавив на мајка ми она ми вика дојдете кај мене, ќе те прегледа тука докторот. Малце ме искара заради килажата со која сум ја почнала бременоста, ама ме смири со тоа дека бебуле е здраво како дрен, супер бебенце рече, тоа ми беше доволно. Сега ќе одам во понеделник на контрола, веројатно и мојот матичен убаво ќе може да види се. Што значи на 4Д не ме гледаше никој, ама тоа и не е воопшто потребно ако на обично ехо се е во ред.

2. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Za prv skrining so se pravi od 20 do 22 nedela kolku plati vo plodnos samo za toa i kaj koj doktor?

3. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    E toa e, osobeno ako te nacekaat kako mene onoj Dimcev sto me izvadi od pamet demek mu se videlo nesto, pa gi dadiv i oro igrav. Kolku bev isplasena ne ni pomisliv kolku kosta samo vletav vo ordinacija da me vidi vtoro mislenje.

На alisijad и S.Snezana им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.952
    Допаѓања:
    110.305
    Мене во Систина ми кажаа дека било 3000+2900 ова, ама сум слушнала дека не наплаќаат на сите исто.

Инаку во 20-22 недела е втор скрининг Снешке ;)

5. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Nikako da.zemam red na ovie pojma nemam

6. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Znaci jas sega ke se spremam za vtor skrining, samo eho se pravi ?

7. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Маме си е**ле да ни ги земат парите, се со финти се служат!
    Затоа ич не ја сакам Систина, вистинско трговско друштво станаа!

На Bebulleee, slobodka, MaLeCkO :) и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Кај кој доктор одиш ? јас сега прв ќе правам таму со приска

9. Babyboom988

Babyboom988 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    83
    Mene vo sistina mi zemaa 3900, inaku da samo eho se pravi, ako ima potreba I za vaginalno da ti merat cervix toa e plus :)

@alisijad a jas mislev deka samo jas sonuvam takvi gluposti :) :) :) ne sum Bila edinstvena znaci, ama mislam deka mi e zabraneto pa sega zatoa mislime na takvi raboti, doktorot mi kaza nikako odnosi, nikakvi orgazmi, ama ete ti priroda :) inaku mm ne mi e doma, a I koga bese ne sakase da pomisli na toa, bidejki uste na pocetokot posle toa mi se javuvvaa kontrakcii I taka uste od 12 nedela zavrsivme so toa :)
    Ama se za nasite malecki!!!

Последна измена: 21 јануари 2016
    На alisijad и S.Snezana им се допаѓа ова.
  10. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    А како се справувате со главоболките? Два дена мака мачам и никако да помине...

11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Мене дo сегa вo систинa зa oвие гoдини ехo не ми нaплaтиле aмa тoa дo дoктoрoт си е, мoјoв е пoлн чoвечнoст и дoбринa при сетa мaкa уште ехo дa плaќaв секoј пaт.
    Дo сегa имaв три прегледa вo бременoстa и сaмo пoследниoт зa срцевa aкцијa ми беше нaплaтен 2050 , мoрaше имaше извештaј.
    Скринингoт прв истo ќе е 2050 кaкo штo ми кaжaa.
    Зa oстaнaтите скaпo е нaвистинa, aмa кoгa ќе се сетaм декa дaвaв пo 30.000 пoрaнo сегa oвa си викaм не е ништo. Дa имaвме aсaлнo здрaвствo пoдругo ќе беше, вaкa ќе си дaвaме пaри.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Јас искрено многу сум задоволна од државна. До прв скрининг одев кај еден доктор, а последните два пати кога правев 4Д си одев кај докторка. Внимание ми посветува, ми објаснува што и да ја прашам и што е најважно не е на брзање како што било порано. Се на се 20 минути ме гледа што мислам дека е сосема доволно. Прегледите се бесплатни сега и овие сумиве што ги пишувате за во приватните ми се гледаат многу.

На MaLeCkO :), zuto и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  13. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Феминки, сакам да ве прашам дали смеам да поправам заб, во првите 3 месеци, денеска ја почнав 11та недела и дали смеам да пијам некои апчиња за симнување на температура или ако не е мн висока, подобро е да непијам? Најдов сега да настинам и плус ме боли заб...:(

14. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Smees da odis na zabolekar i smees da pies paracetamol drugi lekarstva nikako

На MaLeCkO :) и Lorins им се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Еве сум јас,се вратив од преглед и хематомот го нема,бебето е понапредно за 5 дена па ми рече докторот ако за еден месец е повеќе разлика ќе правам скриен шеќер ама имам друг проблем.Имам една ама голема лакуна на постелката и во понеделник треба да одам на трансфузиологија за хемостаза и д-димери да испитам па ако се покачени ќе треба клексани да примам и сега многу се нервирам.Имате искуство со лакуни?
    И да,ми даде Аспирин од100 секој ден да пијам и некои витамински два пати неделно.

16. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    i toa daleron mi rece mene deka bil najdobar paracetamol daleron

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.898
    Допаѓања:
    142.331
    Eve i jas da dadam raport-bev kaj doktorkava na privatno kaj so odam -se e vo red so bebce,ponapredno e za 1 nedela,dobra kilaza,dovolno plodova voda,placenta na preden zid i mislam rece zrelost 2 stepen i se e vo red.E sega mi merese cervix i rece deka e 2.9 cm i treba miruvanje.Pocnal da se namaluva i od utre ili ponedelnik ke si sedam doma.Me fati strav so rece pocnalo da omeknuva i bitno e ovie 4 nedeli da izgurame ,a posle moze da izleguva :)
    Ete da ne otidev pak - ne daj boze ke si napravev problem neznaejki,oti ne miruvam ic:( (bidejki mojava maticna rece da ne se sekiram ,ni mi merese cervix ni zema vo predvid deka se zalam menstrualni bolki ).Sega ke odmaram i ke se molam na Gospod da bide se vo red i da poceka bebuska moja uste malku;)
    @ivi1987 super sto isceznal hematomot,opusti se sega.i ako se pokaceni d-dimerite se prima terapija i se sreduva

На zajka1, Lorins и ivi1987 им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Се надевам само дека нема да бидат многу покачени за да морам да примам терапија ама ќе дознаам здравје во понеделник или вторник.
    А ти добро е што си знаеш дека е таква работата па сега ќе си мируваш и одма ќе ти летне времето.
    Негоо,мене бебули ми е карлично поставенопа ако е вака до крај пак царски не ми бега.Ама нека е се добро па како сака нека ме породат .

19. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Ехееее, супер си ти... кај мене беше 2,5 цм плус омекнато... па пак докторот не ми рече да мирувам, само да не претерувам. :) 2,9 не е лошо... мојов доктор рече дека ни 2,5 не е така страшно :)

20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.898
    Допаѓања:
    142.331
    Mene so raka ne me proveruvase ,samo so sonda izmeri.Pa mi rece odmaranje poveke i lezenje na strana .pa daj boze da ne e strasno;)i da bidat umni da pocekaat i da izlezat koga ke bide vreme:)

На MaLeCkO :) и jacqueline.s им се допаѓа ова.