Јас се мислев да идам во Систина или во Санте, се јавив во Систина 5900 ми рекоа вкупно, сосе доплер на срце, во Санте 4500. Отидов кај матичниот на ехо ми вика не се гледа убаво бебето ај да видиме следната контрола или па ако сакате идете до Систина, мада вика според мене нема потреба. И се јавив на мајка ми она ми вика дојдете кај мене, ќе те прегледа тука докторот. Малце ме искара заради килажата со која сум ја почнала бременоста, ама ме смири со тоа дека бебуле е здраво како дрен, супер бебенце рече, тоа ми беше доволно. Сега ќе одам во понеделник на контрола, веројатно и мојот матичен убаво ќе може да види се. Што значи на 4Д не ме гледаше никој, ама тоа и не е воопшто потребно ако на обично ехо се е во ред.
E toa e, osobeno ako te nacekaat kako mene onoj Dimcev sto me izvadi od pamet demek mu se videlo nesto, pa gi dadiv i oro igrav. Kolku bev isplasena ne ni pomisliv kolku kosta samo vletav vo ordinacija da me vidi vtoro mislenje.
Мене во Систина ми кажаа дека било 3000+2900 ова, ама сум слушнала дека не наплаќаат на сите исто. Инаку во 20-22 недела е втор скрининг Снешке
Маме си е**ле да ни ги земат парите, се со финти се служат! Затоа ич не ја сакам Систина, вистинско трговско друштво станаа!
Mene vo sistina mi zemaa 3900, inaku da samo eho se pravi, ako ima potreba I za vaginalno da ti merat cervix toa e plus @alisijad a jas mislev deka samo jas sonuvam takvi gluposti ne sum Bila edinstvena znaci, ama mislam deka mi e zabraneto pa sega zatoa mislime na takvi raboti, doktorot mi kaza nikako odnosi, nikakvi orgazmi, ama ete ti priroda inaku mm ne mi e doma, a I koga bese ne sakase da pomisli na toa, bidejki uste na pocetokot posle toa mi se javuvvaa kontrakcii I taka uste od 12 nedela zavrsivme so toa Ama se za nasite malecki!!!
Мене дo сегa вo систинa зa oвие гoдини ехo не ми нaплaтиле aмa тoa дo дoктoрoт си е, мoјoв е пoлн чoвечнoст и дoбринa при сетa мaкa уште ехo дa плaќaв секoј пaт. Дo сегa имaв три прегледa вo бременoстa и сaмo пoследниoт зa срцевa aкцијa ми беше нaплaтен 2050 , мoрaше имaше извештaј. Скринингoт прв истo ќе е 2050 кaкo штo ми кaжaa. Зa oстaнaтите скaпo е нaвистинa, aмa кoгa ќе се сетaм декa дaвaв пo 30.000 пoрaнo сегa oвa си викaм не е ништo. Дa имaвме aсaлнo здрaвствo пoдругo ќе беше, вaкa ќе си дaвaме пaри.
Јас искрено многу сум задоволна од државна. До прв скрининг одев кај еден доктор, а последните два пати кога правев 4Д си одев кај докторка. Внимание ми посветува, ми објаснува што и да ја прашам и што е најважно не е на брзање како што било порано. Се на се 20 минути ме гледа што мислам дека е сосема доволно. Прегледите се бесплатни сега и овие сумиве што ги пишувате за во приватните ми се гледаат многу.
Феминки, сакам да ве прашам дали смеам да поправам заб, во првите 3 месеци, денеска ја почнав 11та недела и дали смеам да пијам некои апчиња за симнување на температура или ако не е мн висока, подобро е да непијам? Најдов сега да настинам и плус ме боли заб...
Еве сум јас,се вратив од преглед и хематомот го нема,бебето е понапредно за 5 дена па ми рече докторот ако за еден месец е повеќе разлика ќе правам скриен шеќер ама имам друг проблем.Имам една ама голема лакуна на постелката и во понеделник треба да одам на трансфузиологија за хемостаза и д-димери да испитам па ако се покачени ќе треба клексани да примам и сега многу се нервирам.Имате искуство со лакуни? И да,ми даде Аспирин од100 секој ден да пијам и некои витамински два пати неделно.
Eve i jas da dadam raport-bev kaj doktorkava na privatno kaj so odam -se e vo red so bebce,ponapredno e za 1 nedela,dobra kilaza,dovolno plodova voda,placenta na preden zid i mislam rece zrelost 2 stepen i se e vo red.E sega mi merese cervix i rece deka e 2.9 cm i treba miruvanje.Pocnal da se namaluva i od utre ili ponedelnik ke si sedam doma.Me fati strav so rece pocnalo da omeknuva i bitno e ovie 4 nedeli da izgurame ,a posle moze da izleguva Ete da ne otidev pak - ne daj boze ke si napravev problem neznaejki,oti ne miruvam ic (bidejki mojava maticna rece da ne se sekiram ,ni mi merese cervix ni zema vo predvid deka se zalam menstrualni bolki ).Sega ke odmaram i ke se molam na Gospod da bide se vo red i da poceka bebuska moja uste malku @ivi1987 super sto isceznal hematomot,opusti se sega.i ako se pokaceni d-dimerite se prima terapija i se sreduva
Се надевам само дека нема да бидат многу покачени за да морам да примам терапија ама ќе дознаам здравје во понеделник или вторник. А ти добро е што си знаеш дека е таква работата па сега ќе си мируваш и одма ќе ти летне времето. Негоо,мене бебули ми е карлично поставенопа ако е вака до крај пак царски не ми бега.Ама нека е се добро па како сака нека ме породат .
Ехееее, супер си ти... кај мене беше 2,5 цм плус омекнато... па пак докторот не ми рече да мирувам, само да не претерувам. 2,9 не е лошо... мојов доктор рече дека ни 2,5 не е така страшно
Mene so raka ne me proveruvase ,samo so sonda izmeri.Pa mi rece odmaranje poveke i lezenje na strana .pa daj boze da ne e strasnoi da bidat umni da pocekaat i da izlezat koga ke bide vreme