Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Леле луѓе ме плашите со муабетиве... Дај кажете кога сега повторно треба да испитам д-димери и во која недела прв пат се мери цервикс ?

2. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    204
    Jas cervix merev vo 14 nedela prv pat,pa vo 21, a d- dimeri ke ispituvam vo 7 mesec.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.898
    Допаѓања:
    142.331
    Ne se plasi,ke ja prasas doktorkata za d-dimeri ,a i za cervix ke ti kaze ona .ama mislam deka posle 16-18 nedela ke moze da izmeri,ama pak treba ona da kaze koga

4. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Mnogu vi blagodaram najmili moi mesenca :l:

На macunka и flower30 им се допаѓа ова.
  5. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Ич немој да се пашиш, се ќе си испиташ кога ќе дојде време... докторот ќе ти каже се што треба и како треба, како што ќе ги исполнуваш неделите ;) A инаку за грло на матка не мерат секогаш... од време на време, или ако е сумливо нешто, нема потреба да ни лупаат внатре ехо на секое :D

На ivi1987, flower30 и only44you им се допаѓа ова.
  6. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Jas 28ma pa uste mozam na stomak :DSamoto telo si se prilagoduva kako mu odgovara. Bebco e siguren :) Uzivajte vo najubaviot period!

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    во 20-22 недела е вториот скрининг наредниот месец ми е тоа, за прв скрининг во 12та недела платив 7500 кај д-р Кристинка Пајаковска одам јас.

8. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Кај д-р Кристинка Пајаковска сум јас таа ми го правеше и првиот скрининг со приска.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Девојки јас допрва почнав со повраќањево :o нема врска само за добро да е. Инаку имам закажано кај Димчев за прв скрининг а приска ќе правам на гак. Тука прочитав и добри и лоши коментари за него па незнам што да мислам веќе :| иначе многу ми е страв се надевам се ќе биде ок :sweat:

10. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    I jas kaj nea sakam da go pravam vtoriot skrining a za prv maticniot mi napravi

11. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Да одиш ти ја препорачувам многу сум задоволна од неа јас.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Babyboom988

Babyboom988 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    83
    Individualno e toa, mene MI go merea vo 25 nedela, potoa vo 30 nedela mi bese namalen za 2 mm I mi bese 28mm. Znaci doktorot mi rece I deka ne e loso, ama sepak bev na strogo miruvanje od 20 nedela pa navamu od strav od predvremen, bidejki prethodno imav edno neubavo iskustvo :(
    Zatoa poveke odmor, pozitivni misli I ke bide se vo red!!! <3

На MaLeCkO :) и only44you им се допаѓа ова.
  13. Ververica

Ververica Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    78
    Ако веќе даваш толку пари ти препорачувам да одиш кај Гордана Петровска зошто јас бев и кај двајцата и можам да кажам дека Гордана е далеку потемелна и има многу подобар однос и се ќе ти објасни а Димчев онака колку да помине...не велам дека тој не си ја знаа работата сепак е доктор со реноме меѓутоа Гордана е многу подобар доктор според мене...

14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Mamichki da ve prasham neshto. Cel den imam nekoja technost, ne e kako obichen iscedok gust tuku potechno i bezbojno. Na shtrek sum i se nekoi misli mi idat kako za inat. Mozhno li e doktorot so edni metalni shto me chepkashe da predizvika neshto ili sega psihata mi raboti malku povekje?

Isto taka mnogu nisko go osekjam bebush, strashni bolki imam koga ke mi shutne vo kolkovi a denes i kaj jajnicite dolu imam kako nekoj pritisok i nagli bolki. Ako ima nekoja so slichno iskustvo ili nekakvo poznavanje neka mi kazhe ve molam :)

15. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    a poragja ona? jas odam kaj nea ama deka rano i sram mi bese da prasam. inaku prv skrining od vlaganje do izlaganje bese se na se 10min

16. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Zdravo, me interesira da li na vtor skrining se gleda i srcevo kako e na bebe ili naknadno se odi na takov pregled za, ne daj Boze, srcevi mani, itd.

17. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    :l:
    При вториот скрининг се гледаат сите органи па и срцето. Тогаш најчесто прават и доплер и доколку нешто не им изгледа во ред (или сакаат да ти земат уште пари) упатуваат после 24 гн да се направи ехо на срце.
    Јас правев втор скрининг кај Ливринова и бев за второ мислење кај Димчев и кога прашав дали има потреба од дополнителен преглед ми рекоа дека скринингот не покажал индикации за неправилност кај срцето и нема потреба од дополнителни прегледи. Но да бидам искрена, кај Ливринова секој преглед е целосен скрининг: од мерки на сите органи, проверка на работа на срце, проверка на плацента (доплер) и сл.

На slobodka и Stasija им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.898
    Допаѓања:
    142.331
    @only44you ne sum pisala vcera -jas d-dimeri ispituvav vo 29 nedela,taka da imas vreme,a ete poveketo trudnici ne ni ispituvale,nemalo indikacii za toa i ne gi prakaat.Mene dr.od transfuziologija mi vikase -do skoro gi prakaa samo tie so indikacii ,a sega pocnaa site da gi prakaat.
    @ivi1987 ne se znae toa-bebceto kaj mene pred 2nedeli bese karlicno,a sega e so glavceto nadole.Ima vreme da si se svrti !!

19. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Ние бевме вчера ни направија втор скрининг и фала му на Бога се е во најдобар ред. Полот ни го потврдија дунде е :D е сега ме збуни само мерењето на цервикс. Ако не се лажам тоа се мери само со вагинално ехо така? Ако е така мене не ми измерија и сега тоа малку ме загрижува. Дали доколку има потреба од мирување при намален цервикс може да се види со обично ехо што не ми измерија или да одам пак. Имајте убав ден :*

На MADO, fairy88, jacqueline.s и 5 други им се допаѓа ова.
  20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Се надевам ќе се сврти до крај ама како и да е,нека е само добро бебулето па и така да остане,да треба царски немам гајле,имам веќе едно искуство со царски :)

На flower30 и Stasija им се допаѓа ова.