Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. only44you

only44you Популарен член

Леле луѓе ме плашите со муабетиве... Дај кажете кога сега повторно треба да испитам д-димери и во која недела прв пат се мери цервикс ?

2. macunka

macunka Истакнат член

Jas cervix merev vo 14 nedela prv pat,pa vo 21, a d- dimeri ke ispituvam vo 7 mesec.

only44you likes this.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Ne se plasi,ke ja prasas doktorkata za d-dimeri ,a i za cervix ke ti kaze ona .ama mislam deka posle 16-18 nedela ke moze da izmeri,ama pak treba ona da kaze koga

only44you likes this.
  4. only44you

only44you Популарен член

Mnogu vi blagodaram najmili moi mesenca :l:

macunka and flower30 like this.
  5. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Ич немој да се пашиш, се ќе си испиташ кога ќе дојде време... докторот ќе ти каже се што треба и како треба, како што ќе ги исполнуваш неделите ;) A инаку за грло на матка не мерат секогаш... од време на време, или ако е сумливо нешто, нема потреба да ни лупаат внатре ехо на секое :D

ivi1987, flower30 and only44you like this.
  6. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Jas 28ma pa uste mozam na stomak :DSamoto telo si se prilagoduva kako mu odgovara. Bebco e siguren :) Uzivajte vo najubaviot period!

Lorins likes this.
  7. Верче4

Верче4 Популарен член

во 20-22 недела е вториот скрининг наредниот месец ми е тоа, за прв скрининг во 12та недела платив 7500 кај д-р Кристинка Пајаковска одам јас.

8. Верче4

Верче4 Популарен член

Кај д-р Кристинка Пајаковска сум јас таа ми го правеше и првиот скрининг со приска.

S.Snezana likes this.
  9. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Девојки јас допрва почнав со повраќањево :o нема врска само за добро да е. Инаку имам закажано кај Димчев за прв скрининг а приска ќе правам на гак. Тука прочитав и добри и лоши коментари за него па незнам што да мислам веќе :| иначе многу ми е страв се надевам се ќе биде ок :sweat:

10. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

I jas kaj nea sakam da go pravam vtoriot skrining a za prv maticniot mi napravi

11. Верче4

Верче4 Популарен член

Да одиш ти ја препорачувам многу сум задоволна од неа јас.

S.Snezana likes this.
  12. Babyboom988

Babyboom988 Истакнат член

Individualno e toa, mene MI go merea vo 25 nedela, potoa vo 30 nedela mi bese namalen za 2 mm I mi bese 28mm. Znaci doktorot mi rece I deka ne e loso, ama sepak bev na strogo miruvanje od 20 nedela pa navamu od strav od predvremen, bidejki prethodno imav edno neubavo iskustvo :(
    Zatoa poveke odmor, pozitivni misli I ke bide se vo red!!! <3

MaLeCkO :) and only44you like this.
  13. Ververica

Ververica Истакнат член

Ако веќе даваш толку пари ти препорачувам да одиш кај Гордана Петровска зошто јас бев и кај двајцата и можам да кажам дека Гордана е далеку потемелна и има многу подобар однос и се ќе ти објасни а Димчев онака колку да помине...не велам дека тој не си ја знаа работата сепак е доктор со реноме меѓутоа Гордана е многу подобар доктор според мене...

14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Mamichki da ve prasham neshto. Cel den imam nekoja technost, ne e kako obichen iscedok gust tuku potechno i bezbojno. Na shtrek sum i se nekoi misli mi idat kako za inat. Mozhno li e doktorot so edni metalni shto me chepkashe da predizvika neshto ili sega psihata mi raboti malku povekje?

Isto taka mnogu nisko go osekjam bebush, strashni bolki imam koga ke mi shutne vo kolkovi a denes i kaj jajnicite dolu imam kako nekoj pritisok i nagli bolki. Ako ima nekoja so slichno iskustvo ili nekakvo poznavanje neka mi kazhe ve molam :)

15. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

a poragja ona? jas odam kaj nea ama deka rano i sram mi bese da prasam. inaku prv skrining od vlaganje do izlaganje bese se na se 10min

16. Stasija

Stasija Популарен член

Zdravo, me interesira da li na vtor skrining se gleda i srcevo kako e na bebe ili naknadno se odi na takov pregled za, ne daj Boze, srcevi mani, itd.

17. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

:l:
    При вториот скрининг се гледаат сите органи па и срцето. Тогаш најчесто прават и доплер и доколку нешто не им изгледа во ред (или сакаат да ти земат уште пари) упатуваат после 24 гн да се направи ехо на срце.
    Јас правев втор скрининг кај Ливринова и бев за второ мислење кај Димчев и кога прашав дали има потреба од дополнителен преглед ми рекоа дека скринингот не покажал индикации за неправилност кај срцето и нема потреба од дополнителни прегледи. Но да бидам искрена, кај Ливринова секој преглед е целосен скрининг: од мерки на сите органи, проверка на работа на срце, проверка на плацента (доплер) и сл.

slobodka and Stasija like this.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

@only44you ne sum pisala vcera -jas d-dimeri ispituvav vo 29 nedela,taka da imas vreme,a ete poveketo trudnici ne ni ispituvale,nemalo indikacii za toa i ne gi prakaat.Mene dr.od transfuziologija mi vikase -do skoro gi prakaa samo tie so indikacii ,a sega pocnaa site da gi prakaat.
    @ivi1987 ne se znae toa-bebceto kaj mene pred 2nedeli bese karlicno,a sega e so glavceto nadole.Ima vreme da si se svrti !!

only44you likes this.
  19. zajka1

zajka1 Истакнат член

Ние бевме вчера ни направија втор скрининг и фала му на Бога се е во најдобар ред. Полот ни го потврдија дунде е :D е сега ме збуни само мерењето на цервикс. Ако не се лажам тоа се мери само со вагинално ехо така? Ако е така мене не ми измерија и сега тоа малку ме загрижува. Дали доколку има потреба од мирување при намален цервикс може да се види со обично ехо што не ми измерија или да одам пак. Имајте убав ден :*

MADO, fairy88, jacqueline.s and 5 others like this.
  20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се надевам ќе се сврти до крај ама како и да е,нека е само добро бебулето па и така да остане,да треба царски немам гајле,имам веќе едно искуство со царски :)

flower30 and Stasija like this.