Леле луѓе ме плашите со муабетиве... Дај кажете кога сега повторно треба да испитам д-димери и во која недела прв пат се мери цервикс ?
Ne se plasi,ke ja prasas doktorkata za d-dimeri ,a i za cervix ke ti kaze ona .ama mislam deka posle 16-18 nedela ke moze da izmeri,ama pak treba ona da kaze koga
Ич немој да се пашиш, се ќе си испиташ кога ќе дојде време... докторот ќе ти каже се што треба и како треба, како што ќе ги исполнуваш неделите A инаку за грло на матка не мерат секогаш... од време на време, или ако е сумливо нешто, нема потреба да ни лупаат внатре ехо на секое
Jas 28ma pa uste mozam na stomak Samoto telo si se prilagoduva kako mu odgovara. Bebco e siguren Uzivajte vo najubaviot period!
во 20-22 недела е вториот скрининг наредниот месец ми е тоа, за прв скрининг во 12та недела платив 7500 кај д-р Кристинка Пајаковска одам јас.
Девојки јас допрва почнав со повраќањево нема врска само за добро да е. Инаку имам закажано кај Димчев за прв скрининг а приска ќе правам на гак. Тука прочитав и добри и лоши коментари за него па незнам што да мислам веќе иначе многу ми е страв се надевам се ќе биде ок
Individualno e toa, mene MI go merea vo 25 nedela, potoa vo 30 nedela mi bese namalen za 2 mm I mi bese 28mm. Znaci doktorot mi rece I deka ne e loso, ama sepak bev na strogo miruvanje od 20 nedela pa navamu od strav od predvremen, bidejki prethodno imav edno neubavo iskustvo Zatoa poveke odmor, pozitivni misli I ke bide se vo red!!! <3
Ако веќе даваш толку пари ти препорачувам да одиш кај Гордана Петровска зошто јас бев и кај двајцата и можам да кажам дека Гордана е далеку потемелна и има многу подобар однос и се ќе ти објасни а Димчев онака колку да помине...не велам дека тој не си ја знаа работата сепак е доктор со реноме меѓутоа Гордана е многу подобар доктор според мене...
Mamichki da ve prasham neshto. Cel den imam nekoja technost, ne e kako obichen iscedok gust tuku potechno i bezbojno. Na shtrek sum i se nekoi misli mi idat kako za inat. Mozhno li e doktorot so edni metalni shto me chepkashe da predizvika neshto ili sega psihata mi raboti malku povekje? Isto taka mnogu nisko go osekjam bebush, strashni bolki imam koga ke mi shutne vo kolkovi a denes i kaj jajnicite dolu imam kako nekoj pritisok i nagli bolki. Ako ima nekoja so slichno iskustvo ili nekakvo poznavanje neka mi kazhe ve molam
a poragja ona? jas odam kaj nea ama deka rano i sram mi bese da prasam. inaku prv skrining od vlaganje do izlaganje bese se na se 10min
Zdravo, me interesira da li na vtor skrining se gleda i srcevo kako e na bebe ili naknadno se odi na takov pregled za, ne daj Boze, srcevi mani, itd.
При вториот скрининг се гледаат сите органи па и срцето. Тогаш најчесто прават и доплер и доколку нешто не им изгледа во ред (или сакаат да ти земат уште пари) упатуваат после 24 гн да се направи ехо на срце. Јас правев втор скрининг кај Ливринова и бев за второ мислење кај Димчев и кога прашав дали има потреба од дополнителен преглед ми рекоа дека скринингот не покажал индикации за неправилност кај срцето и нема потреба од дополнителни прегледи. Но да бидам искрена, кај Ливринова секој преглед е целосен скрининг: од мерки на сите органи, проверка на работа на срце, проверка на плацента (доплер) и сл.
@only44you ne sum pisala vcera -jas d-dimeri ispituvav vo 29 nedela,taka da imas vreme,a ete poveketo trudnici ne ni ispituvale,nemalo indikacii za toa i ne gi prakaat.Mene dr.od transfuziologija mi vikase -do skoro gi prakaa samo tie so indikacii ,a sega pocnaa site da gi prakaat. @ivi1987 ne se znae toa-bebceto kaj mene pred 2nedeli bese karlicno,a sega e so glavceto nadole.Ima vreme da si se svrti !!
Ние бевме вчера ни направија втор скрининг и фала му на Бога се е во најдобар ред. Полот ни го потврдија дунде е е сега ме збуни само мерењето на цервикс. Ако не се лажам тоа се мери само со вагинално ехо така? Ако е така мене не ми измерија и сега тоа малку ме загрижува. Дали доколку има потреба од мирување при намален цервикс може да се види со обично ехо што не ми измерија или да одам пак. Имајте убав ден
Се надевам ќе се сврти до крај ама како и да е,нека е само добро бебулето па и така да остане,да треба царски немам гајле,имам веќе едно искуство со царски