Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Stasija

Stasija Популарен член

Neka ti e ziva i zdrava kerkicka :* i jas odvaj cekam vtor skrining, deneska odime na redoven eho i odvaj cekam da ni go potvrdat polot. Cervix se meri so sonda i proveruva so prsti dali e mek ili tvrd. Toa moze i kaj maticen da se napravi.

zajka1 likes this.
  2. only44you

only44you Популарен член

Ti blagodaram mila :*

flower30 likes this.
  3. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

и јас за кај неа размислувам задоволна си имам слушнато многу позитивни коментари ?

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Сите што сакате да се упишете на курсот јавувајте се дур има време, префрлен е во Даре Џамбаз, ради поголема група, поголем интерес имало :D @kelebeim*** ти ми пиша и лп па еве да ви кажам на сите.

MaLeCkO :), kelebeim*** and Ververica like this.
  5. Ververica

Ververica Истакнат член

И јас ви се придружувам утре:)

AngelOfArh likes this.
  6. Верче4

Верче4 Популарен член

Јас сум задоволна од неа како доктор многу ми е фина и коректна се што сакаш да знаеш да ја прашаш ќе ти објасни јас од кога ми потврди бременост се сум кај неа.

S.Snezana and fs-fs-fs like this.
  7. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се јавив и јас, ме запишаа :) Утре од 11-14h. Женава ептен фина на тел. се изнаправивме муабет :D

AngelOfArh likes this.
  8. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Srce a da trknes edno eho da ti napraat cisto da vidish i da ti e mirna dushickata...

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

@zeka ајде во темава, добредојде меѓу нас. А ја охрабрувам и @creshicka да пишува почесто, да не известува за своето бомбонче во мешето.

zeka, Libra88 and MaLeCkO :) like this.
  10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Vchera sabajleto bev na lekar, pravea ctg i proveruvaa dali sum otvorena. Tuka eho e strashna rabota, minatiot pregled me gledashe sega do poragjaj nema eho :headbang: Podobro e denes, izgleda do psihata mi beshe oti epten dlaboko chepkashe doktorot a i me boleshe baagi. Ama pomina :)

MaLeCkO :) likes this.
  11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Веќе кажав еднаш, пак ќе повторам... зошто се плашите ако не ви прегледаат цервикс? Прегледуваат од време на време, не на секој преглед, или ако има некое сомнение... инаку нема потреба ако е се во ред. Мене ми е прегледан 3 пати... еднаш трет месец, еднаш седми месец, и еднаш сега во осми.... толку... и тоа сега во последно тримесечие проверуваат да не има индикации за порано породување... во 4-5 месец, најчесто не ни има потреба. Е сега ако сакате толку многу, побарајте си...

Bebulleee, ivi1987 and Smizzy like this.
  12. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Дечки така ми дојде да ве поздравам сите, ве читам почесто, и некако и мене ме фаќа мерак да си имам бебче.Ве читам и за позитивните работи и за негативните.Ве гушкам сите, ве следам често и вас и оние жени во подршката и вештачкото оплодување :hug: :* секогаш кога ќе видам нов пост овде отварам, морам да читнам.Оваа ми е една од 10 -те теми кои ако не ги отворам некако чудно ми паѓа.Е така извинете за офф-топик. :D

13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

И јас се чудам од кај толќава загриженост и страв за тоа што не е измерен цервикс.Мене со првото ниту еднаш не ми беше измерен па родив два дена пред последен термин а еве ни сега со второво не ми измерил докторот ниту еднаш а јас не гледам дека треба јас да му викам да ми мери.
    Единствена работа е што треба да имате добар доктор на кој што треба да му верувате и да ви ја води бременоста до крај,без паники,стресови и стравови од лоши работи зошто така беспотребно си ја мачите душата и не уживате во бременоста.
    Исто ко што читам за д-димерите,се плашите што не ви испитале.Доктор праќа да се испитаат само доколку има индикација за тоа инаку нема потреба,исто е и со скриениот шеќер,испитувања кои не се прават задолжително туку само ако има потреба.
    Ајде,без страв,уживајте во најубавиот период мешковци.

Kitten, Bebulleee, MaLeCkO :) and 2 others like this.
  14. zajka1

zajka1 Истакнат член

Mila do sega nitu ednas mi nemaat mereno zatoa i prasav. Prva bremenost mi e ne znam sto tocno i kako ode i normalno e da se porasprasam koga gledam poveketo od ovde pisuvaat tokmu za toa. Normalno da se zagrizam malku posebno koga patot do tuka bese predolg i tezok

alisijad likes this.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас се слагам со Иви, ако имате доктор на кој му верувате опуштете се, јас на мојот му верувам. Плус во разговор ми потенцираше дека обично проблемите не идат сами, најчесто се одразува на развитокот на бебчето уште во раните недели од бременоста, па и продолжува, разноразни други компликации кои се полесно воочливи... Пример за срцето ми рече дека доколку има некаква мана срцева најчесто страдаат и бубрежињата, што е полесно воочливо во порана бременост, а да не зборам и за големината на плодот. Што се однесува до проблеми со цервиксот тој се мери и во почетокот, додека не гледаат на вагинално ехо, а најчесто е поврзано и со носењето на плодот, ако е ниско обавезно ќе ви го измерат, мене ми е доста ниско поставено и ме измери минатиот пат, веројатно ќе ме мери и понатака поради тоа. Мада гинекологот во Валандово ми измери 42мм, што е бомбона. Сега ќе видиме во Понеделник што ќе каже докторот.

Bebulleee and ivi1987 like this.
  16. jacqueline.s

Ако не читаш нас тука за се и сешто, сврши работа, срц... од памет ќе се извадиш, верувај ми :D Сите сме кај различни доктори, некои дури и во различни држави... секој доктор си има свој принцип а и сите ние со различни мислења, ама опуштено и верувај му на докторот. Ако мислиш дека не те прегледува како што треба подобро смени го, ама од нас овде многу памет не барај... сите сме различно прегледувани, различно се исхрануваме, различни бремености... на почеток и јас се плашев, да не промашам нешто, после сфатив дека нема шанси, се ќе си дојде во свое време, и прегледи и се. Плус тука ние сме ко жените на чешма :rofl:

Јас на почеток на бременост, лето беше, ме однесоа на езеро, си се испливав... и на форумов овде ме направија будала, несовесна, како ќе сум закачела бактерии, најцрни сценарија. Една вели пливање само во базени, морињата езерата имале жив свет и бактерии, друга вика, само во природни води освен во базени заради хлорот, трета вели никако пливање. Ме извадија од памет. Го прашувам докторот, и ми се изнасмеа, вика терај си, пливај си и ич да не ти е гајле, тоа е супер спорт во бременост, и во море и во базен и во езеро... и ми рече ако беше се така страшно, едно бебе по улица немаше да има, ниту ние ќе се родевме, тоа си е заштитено од се надворешно.
    И од тогаш си читкам и си пишувам на форумов, ама докторот си е тој што си го прашувам ако треба нешто :) Овде сите ние различни мислења ќe кажеме, и којзнае која од нас е во право :D

Pcelka94, Lorins, Bebulleee and 8 others like this.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Море кога ќе ми текне јас во Август кога сум останала бремена колку работев, секој ден по 10 саати најмалце, плус и со точак секој ден на работа, дента кога правев тест со мм кревавме острово тешко најмалце 50 кила, го преместувавме. Истиот месец не задеси и поплава, нервози, неспиење, замор, изгладнета... Ама ете сме, 6ти месец уште малце ќе завршуваме.

18. zalosna

zalosna Форумски идол

Mamicki kade ste ?? Pisete nesto kao ste kako se bebuskite ? ja skapav temava otvarajne i nisto novo nema :wasntme: nie si tapke vo mesto ..nikako da pomini vremevo ama vazno si ja spakuvav torbicata i si ja staviv vo hodnik da mi stoi :rofl:

Pcelka94, zajka1, Saraa and 7 others like this.
  19. jacqueline.s

Еве јас да се пофалам, резултатот од урино култура ми беше негативен :D :D :D Значи леукоцитите во мокрачата се појавиле онака колку да ме раздрмаат, за мајтап :D Инаку ми се јади цело време, и гледам да јадам зелка и брокули... хахха... ми се јади како на вол. желудникот ко дупнат ми е.
    Ти, жалосна, до кај си? Бебуш инает тера? :D

okcenzi, Pcelka94, S.Snezana and 3 others like this.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Денес синко исклучително блесав, мрда цело време, не можам да се свиткам. Директорот сеа ми дојде од пат па не можам да си одам, иначе до сеа ќе лежев дома веќе.