Imam vreme do 3feb. Od 29ta nedela od koga lezev vo bolnice se si mislev deka ce se porodam pobrzo a sega inat tera ne saka pa ne saka..stomakov mi e do usta mislam deka ce rodam bebe od 5 kg
Леле женчиња не да ми се јади, не знам што попрво да изедам. Таман сум се најадила, по 5 мин пак чувствувам глад Не знам што ќе се прај вака до крај Мм ми вика ако срце, јадете си и вака дебелка си убавка До 6ти месец не бев ваква, сега се повеќе и повеќе. Еве си гледам и Брза кујна, таман со муабетов, се сакам да му изедам. А десертине како ми изгледаат....yum yum
Ми помина трудничкото дури да се породам . Од фондот (комисијата за боледувања) ми го отворија породичното уште на 20.12.2015! Денес бев на цтг и преглед и докторката вика дека момата моја абер нема од излегување! Нит чеп, нит контракции, доволно плодова вода и во ред плацента! Прогноза- ќе терам до 01.02!!! А веќе не можам да дишам, не сум многу поправена, 15 кг. вкупно ама тесна ми е кожичката веќе...ќе пукнам!
Јас се развреднив , правам кифлички, торта. Мажле ми доага викендов Многу сум срекна, нема да го пуштам од гушкање. А и тој нетрпелив да го видел мешето и сликичките од ехото
Hahah ve citam i si mislam site sme si so maka.Koga mi vikaa deka ima sansa da se porodam porano se nervirav za toa,sega pa jas sakam da izleze bebus ne saka. Ne deka terminot mi e koj znae kolku blisku,ama iskreno ne sakam da go nosam bebus do krajot Mu vikam na maz mi da udrime na ljubov da go razmrdame maliot,me napravi netacna Izgleda i ne go palam ovakva kako burence Ne sum mala 67 kila,a pocnav so 54.Poslednite nedeli mnogu nakaciv.Sveki samo suka banici i testo pravi.Uste tri nedeli do kraj ama ako produzam ovaka da tesko mene ke bide Inaku jas si imam maka so kolkovite me fakaat grcevi tamu i po nozite, sinoka od tolku bolka se razbudiv
Mesinja ikanjeto ne babeto moze da mi go opisete ??? Osekam denes ne ne onaka kako klasicno mrdanje tuku kako da mi se strese stomak ,kako da zavibrirapa vikam toa da ne e A za jadenje da ne zboram -do sega 12 kg.kaciv a sega doma mislam uste tolku ke kacam
Vibraciite i jas gi imav osobeno vo sredinata na vtoroto tromesecie.Ikanjeto e drugo cuvstvo.Kako da ti pulsira ili podskoknuva bebus so ist ritam vo edna tocka
Ми се јаде ми се плаче до 18 секој ден,ко дупната вреќа само бутам нешто ама после тоа време ништо неможам во уста да ставам,незнам што чудо ќе беше А бебево ми ја испогази бешикава,ме растури.Па денес ми даде еден јак удар под ребрата,ме издиша,си викнав од болка И,да се пофалам,минатава ноќ спиев како бајче,се надевам и ноќва ќе биде така А вчера имав дешавка со ќерка ми,сум се умрела од смеење.Бевме нели на контрола кај докторот,она ме чекаше во чекална и кога излегов ми вика: Каде е мама бебето,ајде земи го и одиме дома.Па кога и реков дека имам само сликичка,кога викна да плаче лелеее неможев да се смирам од смеење,одвај се објаснивме дека кај друг доктор уште малку ќе ме носи да ми го извадат бебето
Добровечер! Jас сеуште не сум за темата труднички муабети,чекам уште 4 дена да знам дали ќе се приклучам овде,или ќе си останам само во темата поддршка за оние кои сакаат да забременат... Сакав само ако може да добијам одговор од некоја од вас со меше...кога онака осетивте одлепување на стомакот.. Сигурно некои и пред тестот интуитивно знаеле и си го забележале...Поточно ме интересира во трета недела ете,четврта освен внатрешни промени,надворешно и да е скоро неприметливо? Извинете со рефератов,али баш би сакала да знам... Поздрав
Jas sekoj den ho osekjam po 15 min moze, kako otcukai od srcence prvin si vikam abe zarem moze da mu go osekjam srcenceto vaka jako... duri i ako se zagledav mi ripkashe mesheto na taa strana a so rakata koa drzev isekjav slabo tup tup tup i taka bez prestan 15/20min
Какво одлепување на стомакот? Јас знаев пред тестот ама немаше врска со стомакот, помало и од зрно е тогаш
Така е зборот....мислев така малкуцка кака подуен...за разлика од обично... Си знаеше по симптоми или женска интуиција?
Na pocetokot nema shansi da se poznae po stomak, toa e tolku malecko Tek tamo posle nekoja nedela kje ripne malku mesheto
Се породи @okcenzi Се надевам не се лути што кажав но мн не израдува што конечно се олесни. Жива и здрава да е куклата голема да расте,силна како мама да биде
Kolku e tocno ova edni minuti pajgav ko nesalam pon soba se vleckav vo sobata od bolka pred porod nemozev da stojam posle vejke drugo e xaxaxxaxa
Kazetemi dali svrsuvanje vnatre za vreme na bremenost (6ned sum) e pozitivno ili negativno? I me interesirala kolku cesto imate seks pozdrav mesinja ubavi
Се препорачува односи исклучиво со кондом. Опасноста за инфекции е преголема а и ефектот кој го има спермата врз грлото од матката(го омекнува).