Zenski ve citam I se raduvam mnogu za vas I se nadevam deka nabrzo ke vi se pridruzam. Veke 9meseci se obiduvame I nikako || crti. Imajte lesna bremenos site
jas pijam, a zosto ne e preporacliv, mene mi rekoa deka e bas dobar protiv macini I za cirkulacija e, doktorkata mi go preporaca.
Kade sakas da odis? Za bremeni ili obicna joga? oti veke nekolku odime na joga za trudnici eve 2.5 meseci.
Нема врска дека немаш. И јас немав, па се запознав Ајде повели во понеделник во 18h во Тцц Плаза в центар. Супер е!
Здраво мамички уште од 7 ми месец бебето ми е наместено со главчето надоле. Пред некоја вечер јака болка од сон ме разбуди и од тогаш као да осеќам дека бебето ми е целото на десна страна а долу не осечам да ми е тврдо како порано ( таму дека стоеше главчето ) дали може да значи дека се има ивртено ? Скоро 38 недела сум. Дали се осеќа кога се изврти ?
Mislam deka I moevo se ima izvrteno, posto I jas veke ne go osekam tolku dole, ke vidam Sega na pregled za nekoj den. Pred nekoj den MI bese mnogu aktivno I mislam deka togas se izvrti ti koga si na pregled? @perlaa uzivajte vo seksot ne mislete na toa, malku opusti se I bas koga najmalku ocekuvas bebco ke dojdi Daj Boze pobrzo da ni se pridruzis @okcenzi I @ilipili cestitki od srce, da Vi se zivi I zdravi dusite najmili I mnogu da ve raduvaat
E vecerva me utepaa kiselini, duri I povrativ, eve sega ne mozam da si legnam od sto mi se losi, od kaj sega pocnaa ovie maki...
Daaa bevme zaedno so ushte dve od ovde i odma se najdovme Ubavo beshe, pouchno i zabavno. Prijavuvajte se, ke vi se najde
Кокосче, значи ептен копи-пејст сме! Денес и викам дома како змеј се осеќам, ми се чини од јаките киселини оган ќе почнам да исфрлам! Ама пред легнување зедов пола лажиче сода - бикарбона и сега ми е подобро!
Доколку сте во можност одете на овие претпорородилни обуки. Јас сакав, но никако да се договорам со мм кога и на крај не ни отидов. И на пораѓај бабицата ми вика да дишам, викам ја незнам како да дишам
И јас мислам дека се доста корисни. Пример со дишењето како треба правилно да дишиме, е битна работа. Да напнуваме долу треба, а не со ококорени очи и подуени во устата, зш бебето не излегува од главата, нели? Сестра Соња е супер женичка, освен што ни даде корисни совети, доста и не насмеј. Одете вие што не сте биле!
Многу е добар и корисен да, ама не се препорачува во текот на бременоста. (Ѓумбирот содржи моќни стимуланси кои може да ја доведат трудницата до предвремени контракции. Затоа треба да се избегнува, посебно во последните неколку недели.) Мене докторката од сам старт ми кажа да го избегнувам.
Добро утро ма сите , јас да ве прашам протеини во мокрача нормално ли е , докторот вели дека било нормално ама најдов еден резултат кога бев со керката бремена и таму пишува дека немам па малце се уплашив инаку имам низок притисок 90-60
А што има врска нискиот притисок со протеините во урина???Секоја бременост е различна така да неможеш да гледаш што ти било со првото да очекуваш и со второво.Штом доктор ти кажал дека не е страшно,значи дека не треба да се вознемируваш без потреба.
Зошто висок притисок и протеини во мокрача доведува до една лоша болест, ама во ретки случаеви може и едното да го имаа другиото да изостанува, ама има др. симтоми ама и многу е подмолна болеста затоа прашав ако некој имал слично искуство нека пише , мислим со протеини во мокрача.
Кристинче, не читај резултати, не се замарај. Во бременост се е поинаку, вредностите во крвта не се исти како порано и секое нивно поместување или комбинација не значи болест. Не си ја труј душата со стравови, ако има нешто кое треба да се провери, докторот ќе каже. Не му прави стресови на бебето, секое твое потресување и оно го сеќава. Туку, јас вчера имав ектра бурен ден, заспав дури во 3 ноќта, сега се мислам од кај да фатам, сакам да направам список за се што ми треба да купам за мене и за бебето, и за во болница, и за после, и кога ќе легне платата прво тоа ќе направам, не можам да чекам веќе. Сакам и денеска да досредам по дома, вчера не успеав, а лифотот во зграда не работи Можам да одам по скали во осми месец? Ама до седми
Што убаво кога ќе си купуваш и спремаш за бебушот и јас одвај чекам да дојдам до тоа ама мене далеку ми е "зимата" охоо