https://www.facebook.com/officialahmadhussain/videos/877109545638787/ Mjaууу, добро утро на сите. Јас само навратив да ве поздравам.
Mene doktorkata vo Makedonija mi reche da im potenciram ovde na doktorite vo poslednite 3 meseci obavezno da proveruvaat proteini vo urina (poradi toa shto imam problemi so bubrezite), i deka ako ima proteini vo urina neshto ne e vo red so bubrezite shtom gi propushtaat proteinite. Toj del od urinata shto treba da se ispituva se vika Albumen (ustvari mislam deka taka se vika) i deka tie 3 meseci ako sum imala proteini vo urina treba da gi lezham vo bolnica. Togash taa mi go kazha ova chisto informativno, mi potencirashe deka ne saka da me plashi tuku ednostavno mi go kAzhuva kako informacija da si go znam za sekoj sluchaj ne daj Bozhe Ti mislam deka si vo pochetok, shtom doktorot ti rekol deka e se vo red nema potreba da se potresuvash, mora da si gi slushame doktorite bidejki oni se tie koi ni ja vodat bremenosta a ne forumot
Сите што присуствуваа вчера на часот слушаа од сестра Соња за процесот на пораѓање. Еве едно клипче каде со анимација е прикажано истото.
Потполно безбеден,во ограничени количиниили 1 гр дневно односно 4 пати по 250 мг. А во случај на контракции тогаш да се престане со користење...
Труднуци здраво. Јас сакам даа ве прашам сигурно имате проверувано скриен шеќер. Јас се обидувам да затруднам и на гладно шеќерот ми е 5,4 а на 120 мин по испиена течност 8,3. Кои се реф вредности има ли простор за паника?
Мешињa дa ве прaшaм дo мoјaвa мaтичнa ли е или штo знaм дo бременoстa пa се стегнaлo тaму дoле епри зимaње нa брисеви едвaј гo стaви спекулумoт и гo нaјде грлoтo бaшкa и ме гребнa изгледa ми пушти крв мaлку се исплaшив дa не ми нaпрaви бељa некoјa
Штом имаш низок притисок и немаш проблеми со бубрезите тогаш нема потреба од паника,истото што ти го кажал и докторот.Плус незнам каде си испитувала ама еве пример јас кога и да испитував мокрача и крв во Авицена,железото ми беше 47,3(таква цифра не постои),леукоцити во урина до плафон качени и секогаш +++ во бактерии а кога испитувам на било кое друго место нема ништо такво,ни високи леукоцити,ни бактерии а и железото ми е 14.
Мршковци шо ве нема вака Неделно темава некако се послаба и послаба... Туку вие што сте во 8ми како се осеќате, мене спанка ми се врати спијам како на почетокот.... ден ми се јаде - ден не баш....мускуливе кинат...тупа болка доле, синко си праи турнирчиња по цел ден- клоцка ли клоцка...
Жени, каква промивка правите пред да собирате мокрача за уринокултура? @ivi1987 , и моите резултати од Авицена покажаа леукоцити 16-17 во урина и ++ бактерии. После твојот пост се мислам дали да правам повторна проверка на урина на друго место или да правам уринокултура???
Kako ste mi zenski jas uste sum tuka,ve citam redovno.Utre pocnuvam 41 nedela spored menstruacija i veke nekako ne se izdrzuva,mnogu mi e potesko poslednive denovi otkolku so prvoto utre sum pak na ctg,sega odam pocesto i nema nikakvi kontrakcii,pa ke vidime utre dali ima nekoi promeni.Imam nekoi mali bolki vo kucma,no brzo pominuvaat i neznam veke sto da ocekuvam se nadevam deka ke bide lesno (so prvoto pominav potesko i moze zatoa imam nekoj strav)no ajde se tesam ke pomine Pozdrav do site i so lesno neka ni e *
А бе труднички, добро утро! Каде сте, што ве нема? Ме утепа досада овие денови а вие ни да гукнете! Сега на ФБ ги гледав сликите од сестра Соња од обуката од сабота. Баш се мислам која е која од вас! Ха, само една познав!!! Да се пофалам си купив Нутрибулет на попуст, уште тос фалеше да го наѕидам у кујна, па повелете на смути! Како беше она " на жена ми и купив сѐ од електични уреди, уште електрична столица да и купам "
Ако си сигурна дека ќе биде царски, не би рекла дека нешто би било корисно за тебе. Повеќе беа насочени околу препознавање на првични болки на пораѓај, т.е. фазите на пораѓај, вклучувајќи техники на дишење, напони.
Meshinjaaa smeam li da stavam Rakija i Biber na grloto?? Sea na kraj se zatnav nemozam da goltam od bolka i ushive mi zujat haha... @Stasija na GAK obukite vklucuvaat i banjanje i presoblakanje i doenje na bebeto... da se javish da se prijavish tamo...