Првично е ради сестрите, таму докторите се најдобри реално, ама сестрите се отров, најлошите на свет. А и поради тоа што секако ни плаќаат породување од кај мм од фирма, па кога веќе ми плаќаат ќе си одберам приватна добра болница. Сакав Санте ради докторите, ама се мислам сега меѓу Санте и Систина, добро од старт се мислев, ама сега посебно сум на ум.
Epa vo Sante ti e Doktor-Menduh Jegeni ,on beshe direktor na Genekologija Cair i e eden od podobrite realno...ako idesh u Sante da si idesh kaj nego, nekolku drugarki shto gi poragjal imaat epten pofalni zborovi za nego, a imash i na net procitaj si za nego. Ti bidi si so pozitivna misla vo glavata i ic ne mu ja misli dali neshto + kje iskoci... i tamo imaat napredna tehnologija ne se loshi..
Tuka sum I jas bolki vo sramnata koska uste od 20 nedela I eve do kraj si gi imam, noke ne mozam ni da se svrtam od bolka, a koga ke stanam od krevet...se dvizam kako stara baba dodeka da se razdvizam
Епа да се јавам јас да закажам, ама дали скринингот и 4д е еден ист преглед, пошто кај докторката Лидија скринингот е со обично ехо, црно бели слики, кај неа нема 4д преглед а 4д е жолта сликата, е сега најверојатно на 4д во 22недела се гледа се и пак истите мерења. Јас сакам да одам да видиме, да не ми е на премисла, да знам дека се е во ред...
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=503560353147165&id=486896954813505 Ке го изручкам од што е слатко.
Знае ли некоја идна мамичка да ми објасни подетално што значат кратенките? Денес бевме на контрола го видовме бебуш и го дознавме полот машко, но докторката имаше пациентка што се пораѓаше и не стигна да ми објасни само рече во ред е се, па помислив ако некоја знае што значат кратенките да си дешифрирам. Поздрав мешиња имајте убава ноќ
Веќе пишав, на ГАК е малку поопширна обуката, ама затоа трае 4 часа! Разликата е во: физички вежби за подготовка за пораѓај, час со педијатар со совети за доење, бањање, прошетки и сѐ што не интересира, час со анастезиолог околу епидурална, спинална и целосна анестезија и запознавање на лице место со просториите за раѓање, сместување, педијатрија и сл. Во секој случај убаво е да се посети и оваа обука!
Ајде,да се надеваме дека нема ништо.Ние трудниците раат да не сме,се на штрек,се со страв и стресови,аман. Јас ги земав денес резултатите од трансфузиологија и д-димерите ми се 1360 а горна граница е до 500.Мада имало некоја дозволена граница како поминуваат неделите па ќе одам утре кај докторот да видам што ќе каже.Битно се сум под стрес,и одвај чекам да помине времето да се породам и да го родам здраво и живо зошто веќе животот ми се скрати
Mesinja kako ste? Jas doma sum ,ovoj mesec ke si go lezam doma.bebus mrda ,mi go pomestuva stomakotama i osekam bolki dolu nisko kako da me sece so noz (dali deka e svrtena so glavceto nadole neznam)i kuselini imam od vcera ,lele zezat edvaj minatInaku sega mm kupuva za bebus,arno si vikaa site porano da si se kupi se ama ete...tato podobro pazaruva od mamasamo nekako mnogu na rozevo udril-ja mu vikam zemaj i drugi boi,on se vraka so 70%rozevo
@Sunshine_1979 ако се пријавам за во петок, ќе одам 4 последователни петоци? По саат време се или не гледаат на саат
И јас одма те познав @AngelOfArh зошто така се опиша Многу сте убави сите до една,дури криво ми е сега што и јас не се пријавив ама ај второ ми е па си ја знам процедурата веќе Негоо,ве читам за јадењево и гледам дека супер здраво се храните што почнува срам да ме фаќа од тоа какво ''ѓубре'' јадам јас..Еве сега си се почастив со чипс и ресани,ми бара душата стрволинки,што да правам.Почнав со 70 кила а сега сум веќе 82 ама се тешам што сум висока 1,82 па не изгледам сеуште страшно дебела
Не им се плаши предвреме на д- димерите, 500 е вредноста пред бременост, не мора да значи дека 1360 се многу високи, зарем не пишува ништо во извештајот, ако е алармантно ќе пишувало од трансфузиологот! Прашај утре па пиши што ќе ти кажат! Е, душо, не е лесно детенце да донесеш на свет...маки големи но слатки се
@ivi1987 ima nekoi vrednosti kako tabela po koja se orientiraat doktorite.Prvo tromesecje 50-950,vtoro 320-1290,treto 130-1700. Jas imam problem so d-dimeri,dosta mi se visoki,zatoa primam sekoj den inekcii,ke izdrzime se za bebus,broeni meseci se toa .
Jas malce po svadba tapani ))) go propustiv pregledot vo 24 nedela ne bev vo moznost da odam nekako si vikav kolku dobri tolku i losi se ispituvanjata, samo napnuvaat, pa samo se premisluvav. Kazi mi ima pravilo koi nedeli mora da se odi ili...? Na skriningot se se pokaza vo red, falaa ti
Девојки бев на скриниг кај Димчев и ми рече дека имам некаква преграда на плацентата но дека ништо не е страшно не смета на бебето. Како и да е мене ми е страв. Имала ли некоја ваков случај?
Како се однесуваат вашите сопрузи кога станува збор за односи значи ние од најсексуални партнери наеднаш што знам ретко односи, еднаш во 10 дена 25 недела сум и на мажот мој многу му било језиво, да не го повредел бебето... мислам имате ваков проблем ако можам така да го наречам
Ne ti se strasni d-dimerite do 800 se vo prvo tromesecie ti si vo vtoro gledam 1200 e granicata taka da ti se malce pokaceni, moze ke ti dade nekolku inekcii da stavas , ne se sekiraj