Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    Срц јас бев на скрининг кај др.Петровска. Бременоста цела дп сега 25 недела ја водам во СИСТИНА кај др.Ирена Шуплиновска. Нема да погрешиш за скринингот кај било кој од овие двајца доктори. Јас за Гордана имам само нај нај нај пофални зборови. Инаку цена ти е 3900 :)

На Milla989 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Fala, znaci imam vreme da porazmislam, neznam nekako si vikam i sto ako doznaam nesto, sto mozam?

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Konechno go setiv bebush kako ika :D :D Eve vo momentov si ika a jas si se smeshkam od shto e interesno chuvstvoto :lol: Mozham li da mu pomognam nekako da prekine za da mu olesnam? Zoshto jas na primer mnogu se nerviram koga ikam,pa mozhebi i nego mu smeta :wasntme: :)

На MaLeCkO :), jacqueline.s, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Babyboom988

Babyboom988 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    83
    :):inlove::D custvoto e prekrasno, Sega se poveke ke go osekas kako si ika. Inaku I jas se mislev Kako da mu pomognam da prestane da ika, si mislev deka mu e tesko, posto I jas se nerviram koga ikam :) ama istrazuvav I nekade procitav deka e dokazano deka na bebencata ne I'm smeta koga ikaat, znaci bile najadeni I zadovolni. Dusi mili :inlove: samo gali si go mesko :*

На MaLeCkO :), zajka1, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Koja nedela si? Jas sum 24 ta nekoi denovi e nemirna nekoi ne ja osekam, neznam dali e toa ok ;)

6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Eee dobro,da ne go mislam barem dali e zhivchano poradi ikanjeto. Togash neka si ika ako ne mu smeta,a jas ke si go galkam :inlove: Blagodaram na odgovorot :*

@Wanna.be.mum Utre polnam 32 nedeli. Inaku normalno e,nekogash povekje nekogash pomalku da ja chuvstvuvash bebushkata. Kaj site e taka,nemash gajle :)

На Bebulleee, S.Snezana и Babyboom988 им се допаѓа ова.
  7. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Fala, od pusti merak da ja osekam ne mi e denot koga ne mrda :)) so lesno

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Babyboom988

Babyboom988 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    83
    @Mariangel uzivajte :) Sega veke moze I po dva- tri Pati dnevno da go osekas po nekoj 10Ina minuti da si ika, I mislam deka Sega vezbaat disenje I Edna od pricinata da ika e taa :D neka si se ucat samo@Wanna.be.mum normalno e, Sega Kako napreduva ke bide se poaktivno, ama ne e sekoj den I toa raspolozeno :D treba da gi svatime malku nie sekoj den li sme raspolozeni :D a inaku nekade posle 30 nedela pocnuva da si ika, moze I porano ama poretko :*

На Bebulleee, Wanna.be.mum и Mariangel им се допаѓа ова.
  9. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Sega prv pat go osetiv kako ika i mnogu e interesno. Ama eve go prekina veke :D I da i jas minatata nedela chitav deka se uchi da dishi toj period pa vajda toa e prichinata :D
    So lesno i na dvete :*

На Babyboom988, Bebulleee, Sunshine_1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Zeni dali nekoja od vas ima problemi vo bremenosta so hemeroidi? Nikogas takov problem ne sum imala do sega. Nesto vi dozvolile da mackate?

11. ververica79

ververica79 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    15
    Здрсво од мене, да дадам апдејт на мојата состојба. Значи од 5 недели почна црвенкаст исцедок, меѓутоа имав ехо прошлата недела и бенето е во ред, го видовме срцето како чука и ѓмогу неше активно. Не најдоа никаква причина за крвта и претходните два дена скоро немав ништо и тааман се израдував дека поминало кога денес гледам повторно црвено и од памет се извадив. Значи од кога почна пред 3 недели цело време си тече и докторката нема објаснување. Работата е што сум во Канада и тука не даваат прогестерон или слично мего на природен начин да помине, не ми е јасно дали мпже да прекине на природен начин, дали некој имал слично искуство? Цело време лежам, ништо не правам и не поминува....

12. Bradshaw12

Bradshaw12 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    40
    Првиот преглед е од 19-24г.н а вториот после 28 г.н односно докторот ми рече најубаво помеѓу 28-29 г.н така да мислам дека можеш да отидеш 28ма и некој ден...тука можеш да прочиташ повеќе.

13. Bradshaw12

Bradshaw12 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    40
    А некои грчеви во јајниците, како слаби менструални болки ти се појавиле? Таман вчера се опуштив дека ете карлицата ми се шири и не треба да се секирам, ми се појавија такви некои мин болки во десниот јајник и се преплашив... :(

14. Bradshaw12

Bradshaw12 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    40
    Да да, скринингот се прави со 4Д и се гледаат сите органи детално, направи си го :)

На Milla989 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Па пишуваше во извештајот дека се е во граици на нормала плус докторот ми рече дека во оваа недела од бременоста е дозволено да одат до 1700.Ама денес мм ќе оди да му ги однесе резултатите за да бидам мирна за сигурно.
    Со првото немав вакви маки,уживав во бременоста,имав само мали фрки ама ова ми надокнади :) Ама ајде само нека се здрави и живи,кога ќе се роди се ќе заборавам :inlove:

На Sunshine_1979 и S.Snezana им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас го имам тој проблем и ми се појавија во првата бременост па кога се породив се смирија па еве сега пак е иста песна ама мене многу ме болат и ми крварат.Јас освен со маст од невен не се мачкам со ништо друго,од аптека си ја купив портокалова е со бело капаче.

Инаку синоќа кога си се најадов ресани па кога си легнав бебево ми го продупчи стомакот :D и така скоро цела ноќ,се изнасмеав,викам леле што му направив на бебево,без спиење го оставив,па за памет веќе навечер јадење толку благо не :lol:

На Sunshine_1979 и Stasija им се допаѓа ова.
  17. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801

Не се секирај не си едниствена ние исто така бевме многу активни сега сум 12та недела од кога дознавме дека су бремена само два пати сме имале односи. Леле човеку викам аман не е ништо страшно он не па не. Неможам да се разберам и се откажав од време на време ќе му речам ајде да се погалиме. Не сака вака за бебето онака за бебето не му било исто само на тоа мислел да не му направел нешто . И сега само стасни бакнежи ќе си размениме :) леле далеку ми се гледа пороѓајот :(

На BabyStyle му/ѝ се допаѓа ова.
  18. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    грчеви сум имала, брзо поминувале. Што се однесува до менструални болки тоа мораш со доктор да се консултираш, бидејќи такви се налик и пред породилните болки. Кога ми се појавија тие болки бев на преглед да се осигурам дека се е во ред.

19. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Zdravo da ne ima nekoja iskustvo so konzilijarno mislenje za prodolzuvanje na boleduvanje dali moze mislenje samo od gak ili moze i od sistina i remedika

20. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Jas mislam moze I od sistina I remedika imaat I oni komisija, javi se prasaj ke ti objasnat podetalno.