Знам дека може од Систина да ти дадат конзилијарно мислење , ама нешто спомна докторот дека се плаќало, не сум сигурна. Мене ми дадоа извештај и со него од Комисијата ми дадоа уште еден месец да одмарам, а после вториот месец боледување бараат конзилијарно мислење.
probaj vo apteka, moze ke ti dadat nekoi vaginaleti Kako tuka sto se Utrogestan, imaat isto dejstvo Kako I progesteron Ili ako moze nekako da ti pustat od tuka, znam deka so niv se stabilizira krvarenjeto.
Во која недела ти прекина ултрагестанот, мојит гинек. сметаше дека нема потреба од повеке ултрагестан ама јас страшливка му кажав дека ке ги употребувам до 20н,. Ако нема нешто лошо, тој кажа ок.
Добри се резултатите,ги виде докторот и рече дека се е ок.Да си продолжам со Аспирин и витамините што ми ги даде да ги пијам и да земам витамин ц на Пливит да ги растварам во чај па контрола тек на 18-ти.Сега се смирив и ќе се олабавам и стварно ќе уживам Морав да споделам со вас зошто сум стварно среќнаа Ајде имајте убаво попладне
12 недела сум ама јас примав терапија само 10 дена и овде кај што сум утрогестан даваат само кога навистина мора (јас имав обилно крварење свежа црвена крв) инаку се оставаат на природна селекција. И среќа што ми го прекина, затоа што го примав орално и многу лошо го поднесував не бев способна да се движам, а не нешто повеќе.
Јас го пиев од 4-та до 6-та недела па ми го прекина пошто многу крварев па ми го даде пред неколку дена да го пијам секој ден а сум веќе 26+3 па кога ќе одам на контрола ќе ми каже дали да го продолжам зошто сигурно пак ќе ме праќа да испитувам д-димери.
Кoлку време пред дaвaње примерoк нa уринa не мoкрите? Целa нoќ стaнувaм дa мoкрaм, не знaм дaли двa три чaсa ќе се дoвoлни?
Bev vcera na pregled mu go slusnavme srcenceto na bebushko mali sega veke sum svesna deka raste vo mene Eden zivot
Денеска ми е многу шубе денот, никаде го нема да мрде закажав во систина за 4д на 8ми февруари, тогаш ќе бидам 22ра недела, се надевам дека убаво ќе поминам, според досегашните прегледи се беше добро...
Во врска со мрдањето, јас до прошлата недела го осеќав ама еднаш во 3-4 дена, сега го осеќам постојано скоро, некој ден поише некој помалку ама го осеќам, значи 25 недела е преокретот некаде. Јас од задутре влагам во 26та, да ја истераме и да зачекориме во трето тромесечје и ние. Во врска со мокрењето за уринокултура, и јас станувам неколку пати во текот на ноќта, не можам да трпам, па ако има бактерија има и тоа е. Кај мене се дешава нешто чудно, направам уринокултура има бактерија, одам кај мајка ми ме гледа на микроскоп урина, на апарат, се што треба, нема бактерија, дали е до воздухот или до што не знам ама во Скопје секогаш има бактерија, во Валандово нема ништо.
Мајки по која недела се породивте , според генестациската недела или според недели на големината на плодот ? Јас сум 38 гнд а според ехото 39 недела ? по кое се следи ?