Леле женичκи, ај доста со таκви муабети!! Дебели, гρди, непρивлечни... тρудницата е најубава, пρивлечна, мистична, едно мало огρомно чудо на пρиρодата во движење!! Во вас се случува најубавото нешто што воопшто ќе го напρавите во животот, една еволуција на човечκи живот... уживајте, галете меше, одматајте, смејте се, погледанете се во огледало и ќе го видите она што насκоρо вашето бебе ќе го гледа а за него тоа лице ќе биде се на светот Бидете благодаρни на вашето тело, вашста матκа, вашите хоρмони, κои овозможуваат да ја имате најголемата пρивилегија што човеκ може да ја има - да донесе на свет нов живот, да биде мајκа. Κога и да се погледнете во огледало, во бρеменост или после поρодување, вашето тело нниκогаш нема да го гледате со исти очи, ќе си ги саκате стρиите, истегнататс κожа, свиснатите гρади, лузната од поρаѓај... ќе се гледате со "душевни" очи, а најважно од се е κаκо ќе ве гледаат очите на вашите дечиња - веρувајте, за нив сеκогаш ќе бидете најубави, најнежни, совρшени!!
Абе знаеш што сакав да кажам... никој нема поблагодарен и посреќен од мене... ама на моменти ти доаѓа да си се пожалиш
Две недели како не сум на темава, и ме фаќа носталгија, ми фали задоволството да сум одговорна за бебушот во мешето, да ми клоцне кога го галам мешето, децава да му зборуваат на бато и да ме гушкаат... и кога си правам ретроспектива жалам за секое кукање, жалење, мислење дека сум дебела и грда и сл... но се е нормално, хормоните се активни, исто е кај дите уживајте во секој миг!
Feminki na krajot na nedelava imam zakazano na ginekolog. Od prilika 4 nedeli sum, no denes imav sekundarni bolki vodolniot del od stomakot, odprilika vo predelot na matkata. Koi se pojavuvaa na20-30 sekundi. Potoa gi imav pri nagli dvizenja. Sega lezam I Newman nikakvi bolki. Sto mislite od stoe, normalno li e????
Да,да,готово,јас завршив со Авицена пошто ги поминаа сите граници со неточни резултати па последниот пат си отидов во Адриалаб и не ми наплатија ни денар а во упатот стоеше шифра Q26 таа е за нормална бременост и не ми наплатија ни денар а резултатите си беа супер.
ne gi razbiram sifrite koja za sto e...mislam nema vrska koj kakva bremenost ima za naplata na uslugata. isto i jas sum so normalna a maticnite vi naplakjaat eho zemanje brisevi i sl?
Мамички,да ве прашам,со што ги мачкате брадавиците? Денес ги приметив малку како распукани,и се намачкав со кокосово... Мене ми наплаќа
Да, матичните се над законот... за нив закон не важи (кога им се може)! 500 ден ехо, 300 тоалета за брисови, а ми кажаа дека и цтг им е 300! Кражба жива ама ај не оди, а и кога сакаш да пријавиш, немаш каде и никого не му е гајле!
Денес и утре само легај и ако ти е подобро пак легај, пиј обавезно магнезиум директ од 300 и б коплекс, и нормално фолна киселина. Ја на сите ја кажувам мојата грешка затоа мирувај подобро 2 дена и ке си спокојна цела бременост.
Потполно се сложувам со постов , но веруваај , ептен тешко се чувствувам , дури почнува да ми смета тоа и тоа и ме плаши....
Потсети се на тоа дека за некој месец ќе станеш мајка и ќе го гушнеш твоето најмило кога ќе ти текне на ова ќе заборавиш и на дебелина и на сите нервози
еве и тука ќе пишам од што во поддршка не ми одговорија. минатиот месец добив на 28 декември. а овој месец требаше да добијам на 25 односно вчера, ама сеуште немам. веќе цела недела осеќам мали, ама чести вртоглавици, нагони за повраќање немам. чат пат ме заболуваат јајниците, ама повеќе левиот и тоа болките минуваат за неколку секунди и тие ми се чести. а обично пред добивање имам постојани болки во стомакот една недела порано, а сега ништо. а исто така и ми се спие многу. нз дали е до психа или навистина има нешто? не сакам да правам тест да не се разочарам повторно? вие што мислите дали ми е рано за тест?
Јас мислам дека ти е рано почекај уште малку па направи тест.Да не си била нервозна нешто деновиве или многу да не си се заморила па од тоа да ти касни? А друг пат ти има доцнето ама по ден-два или оваа е првапат?
ми каснеше пред едно 3-4 месеци и тоа 4 дена, на 5от ден ми дојде. ама ниеден месец не се осеќав вака со мали вртоглавици и мачи болки во стомакот. инаку имам редовна менструација на 26-28 дена. и баш затоа незнам што да мислам, а желбата за бебче е преголема. ама си велам Бог е голем ќе ни дари на сите
Имај надеж верувај дека еден ден ќе си се гушкате со бебето и ќе ни пишувате на фемина.Само за оваа мислам да почекаш уште некој ден ако не ти дојде трк до аптека по тест и дајбоже да да не израдуваш со убави вести
тест купив денес, ама колку ќе издржам да не го направам порано ќе видиме, нестрплива сум. се надевам деќа овој месец ќе си ги видам долго посакуваните 2 цртки
И јас не се разбирав ама научив пошто во Авицена не ми ја примија таа шифра а во Адриалаб и еве на Трансфузиологија не ми наплатија со таа шифра.А матичниот мене ми наплаќа и за ехо и за зимање брисеви.