Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Мојата за ехо не наплаќа и да си и да не си бремена. А за брисеви мислам зема, јас тек треба да правам, но на бремено девојче што беше пред мене и наплати.

Сакам да ве прашам, доколку знај некоја од вас, дали породилното мора да се земи задолжително 28 дена пред терминот за пораѓај???
    Или можи покасно, на пр. 10 дена пред термин?
    Ве молам за одговор...

2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Не е веќе задолжително 28 дена пред последен термин.Мене со првото ми го отвори 21 ден пред последен термин,а на моја колешка па дента кога се породи.Зависи и од докторот ама и од бременоста и од ситуација.

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.581
    Јас кога носев за уринокултура во микробиологија во Битола, ми побараа 80 денари, а на упатот имаше шифра за бремени. И на жената и викам, нели за трудни е бесплатно... ми вика, аууу да, не треба ништо :D хаха... потсете ги, некогаш може намерно или ненамерно на будали да се прават ;)

На Mariangel, S.Snezana и Bebulleee им се допаѓа ова.
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Негде и тоа се случува ама во Авицена и потенцирав дека има шифра за трудници па ми рече дека таа не важела кај нив туку друга шифра.И ми рече ако сакаш да ти биде бесплатно оди да го смениш упатот ама далеку ми беше па си платив за да не се мрцварам.И кога ја прашав сестрата за таа друга шифра ми рече дека била за ризична бременост,а оваа што ми ја ставаат на упатот е за нормална бременост.Абе каша,попара.

5. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.581
    Лажговци!!! На мојот упат пишуваше нормална бременост, и тоа убаво памтам. Законот не се однесува само на ризични бремености... ц ц ц, што ли не ќе измислат за пари да земат.

На LUCERKA, ivi1987 и Lorins им се допаѓа ова.
  6. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Nekako temava mi bese poaktivna I pointeresna, vo posledno vreme nekako mi zamre ili taka mi se cini? Eve jas skoro do termin stignav, a od koga mislev I ziveev vo strav deka predvreme ke se porodam.

На LUCERKA, kristina.k, Ververica и 3 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    Super sto si stignala do termin;)sega poleka spremaj se da si se guskas so bebceto.
    I jas doma lezam i mi rekoa da miruvam ,nedaj Boze da ne dojde do predvremen poragaj i se nadevam deka se ke bide vo red i deka ke bide pametno bebce i ke si iskoci na vreme:D
    Tuku mene ovie denovi tolku golema panika me fakja -nemozam da vi opisam:(znam deka podobro e da se opustam i da ne se plasam ama nemozam |(:(

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Zatoa I pisav da se opustite, da ne ja minete vasata bremenost vo strav kako jas sto napraviv. Kako sto pamtam go imase istiot problem so skraten cerviks, taka da uzivaj, vnimavaj da ne se premoruvas, lezi si poveke I ne misli na nisto loso, ke si doteras I ti do termin.

На zajka1, flower30, S.Snezana и 3 други им се допаѓа ова.
  9. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    Zdravo na site feminki.Sakam da prasam eve 31+3 sum i pocnaa denovive tegobite od zeludnikot postojano mi zezi do ustata cuvstvuvam duri,cel hranoprovod me maci.Bebco si rasti sekoj den a jas vnimavam i na ishranata i jabolko kasnuvam i pomali obroci i kisela voda no sepak me maci zezenjevo.Sigurno se trudnicki kiselini od zeludnikot,no kako se spravuvate so niv? Dr.ednas mi rece Gastrogard tabletkite no nesakav apcinja da primam.

10. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Кокосче, ми се чини цимерки ќе си бидеме! Што филмови и стресови направивме а абер немаме уште... Ама, ситно е, каде и да е, ќе биде! Само со лесно!

На zajka1, flower30, Mariangel и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Да,затоа многу се изнервирав и разочарав од Авицена и затоа тука пишав за да знаете да не ве зезнат како мене.

13. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    епа очигледно за ништо не ги бива, друг одговор немам. Адриа ги испофалив како да ми се спонзори ама сериозно. Отидов во 12 на гладно за 2 мин бев низ врата. Убавини!

На Bebulleee и ivi1987 им се допаѓа ова.
  14. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Feminki deneska pri vrtenje od edna na druga strana pocna da mi se vrti,taka posledovatelno mi se slucu uste tri pati.Sega sum kako zasemetena vo glavata.
    Nekoi iskustva so vrtoglavica vo bremenost i nekoe care da ima?

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Е Кокосче кога ќе се сетам и ја на твоите 30ти недели, си викам девојчево си ствара проблеми кај што нема. Ете се иде ко што треба. Ајде сега уживај додека не се породиш и мој совет да си вежбаш секој ден за полесно отварање и да се породиш побрзо.

Инаку имам прочитано дека во 9ти месец многу е добро да се лежи во када со топла вода, како одиш кон терминот се потопла да биде, со завиткан пешкир под газот. Добро е што вака нема да мора многу да ја полниме кадата, од нашиот волумен ќе ја наполниме цела :lol:

Јас следна недела ќе идам во Адриа лаб на скриен шеќер. Удрив на цимет деновиве да се намали, да не ме стаи на диета докторов, повеќе психички ќе се нервирам од другото.

@MADO вртоглавици имав во почетокот и јас, нормално е рекоа, нова состојба е, не е баш сеедно.

На zajka1, MaLeCkO :), flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Чареее, имам слушано дека помагало да лежиш во темна соба.. Пробај види.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  17. elijana

elijana Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Девојки здраво! Јас вчера бев на контрола, докторот ми кажа дека според димензиите, бебето има 7 недели и 2 дена, имаше срцева акција, :) ми рече да одам на контрола и наредната недела за да одредиме точно која недела сум, бидејќи според првиот ден од последниот циклус требаше да биде повеќе од 8 недели. Треба да се одреди и краен датум за породување. Друго беше се во ред, но ме мачи само една работа, повремено имам некој кафеав-жолтеникав исцедок, два пати беше и малку розев, го прашав докторот и тој ми рече дека е нормално. Вели доколку има крварење, било опасно и тогаш се пиел Дуфастон, но мене не ми рече ништо да пијам, дали некоја од вас имала слично искуство?

На kristince51, bella24, MaLeCkO :) и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Babyboom988

Babyboom988 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    83
    Istiot slucaj sum I jas :D cela bremenost si ja pominav vo strav I panika, strav od predvremen,se nesto boli, samo kukaj, a ustvari toa e najubaviot period za edna zena, I treba da si go pamtime samo po ubavi raboti.:inlove: fala mu na Gospod eve I jas sum skoro do termin:) Gospod neka e so Nas devojki, toj znae sto pravi. :* :* :*

На Anne 1707, Lorins, zajka1 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Eee otkako ke pomine lesno e se, ama kaj mene doktorite ja stvorija celata panika, skraten cerviks, malku plodova voda, malo bebe, pa trista ispituvanja cuda, skrien seker, dieti lele kolku me preplasuvaa. Sega daj boze so lesno da pomineme na poragaj :)

На Lorins, Girl-Rabbit, MADO и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    Mene drugarkata cela bremenost toa mi go zborese -vika od iskustvo ti kazuvam da uzivas vo najubaviot period ,ama jas ne mozev...celo vreme me bolese stomak,pa strav pa dali e se vo red (a fala bogu na site pregledi bese se dobro).e sega vo 31 nedela pocnal da se skratuva cervix i dr.rece podobro lezi i odmaraj da ne napravime problem.I sega pak sum so 300 filmovi vo glava ,citam sto kako i koga da vidis cela bremenost vo strav.Ama nema veza ,samo da imame lesen poragaj i da sme zivi i zdravi so bebuski -e posle ke si se guskame i ke uzivame so niv .Edvaj cekam :inlove::inlove:samo so lesno da ni e na site !!!!

На Lorins, zajka1, Asiana и 6 други им се допаѓа ова.