Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308
    Цела бременост ја пројдов ненаспана, а тек сега последниве недели вампирка..Се тренираме за бебците :D ... Љубичица ти уште си тука..Ајде ќе издржиш уште малку...Кажи ми вагинално те прегледаа?

2. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    да ме прегледа, и искрено денес многу малку ме болеше за разлика од вчера, таа докторката ме умре :(
    ме зафркава мажево маж и е маж , си ја знае работата ( денес доктор ме прегледа )
    веројатно на секое сега, кога ке одам за цтг ке ме прегледуваат и вагинално

еххехе е може и така, штом велиш дека е испробано и докажано

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  3. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    79
    ne mi se veruva deka sum osmi :inlove: :inlove: :inlove:uste malce ke se guskame :*
    Ljubica kolku blisku siso lesno neka ti e

4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    И јас за таа работа деновиве му се умилкувам на мм, белки со еден добар секс ќе се забрза работава за раѓање на зверчето мое, ама тој ни да чуе не сака, немаме па сигурно веќе 3 месеци никако односи, од страв мм не сака ни да ме допре :^) и му велам сега дека не е опасно на крајот сум и дека дури и докторите советувааат секс во последниот месец ама тој не ми верува и ми вели ајде толку сме чекале сега на крај да не направиме нешто што не треба и не сака :devil:
    А и јас како што гледам ни отворена сум ни болки имам, мангупот го осеќам горе сеуште и си велам дека дури и терминот ќе го минам сигурно вака ако продложи ако во краен момент не се смени нешто , ама ете, мажето ми не сака да ми помогне побрзо да си го види синот :|

5. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    значи имам друштво занавечер ,сношти посебно цела нок не заспав ,и мм вика од сега не спиеш а што понатаму , никако не ме бива :( ни на страна ни на грб , а со Љубичица значи уште ке се дружиме :) знаеш дека ова со маж ти да пробате не е лоша идеа јас имам пишано неколку пати ,само што завршиме работа и водењакот пукна :lol: и кај другарка ми истиот случај беше ,па ако чувствувате дека можете ;) хаха поздрав :*

6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    А со свршување внатре?

7. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    тогаш срцка да , ама немојте ,пошто докторот сега ми напомена неколку пати со кондом и го слушам ,мада сите брисеви ми биле уредни , тогаш претходниот матичен не ми обрнуваше мн внимние ниту ми објасни само ми кажа дека може да имам односи , и ја си терав :P фала богу се беше во ред

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    ајде може ке се убедиме и ние некако на ова, па можда и кај нас ке запали :D
    искрено мн е мачно одењето секој ден на болница, па прегледи и се друго...
    колку би сакала да ми пукне водењакот, да ме фатат болки и се како на филм да заврши :lol:

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    :rofl: ние цели 9 месеци не сме имале односи со мажот ми :rofl: прво ни беше забрането ,после јас немав желба никаква ама во последно време....... :inlove: ..... не да имам желба....ќе пукнам... а мажево бега од мене :lol: му било непријатно. порано тој броеше уште колку време ќе треба да чека а сега јас бројам :lol: а тој се растрчал низ дома ,спрема,мести за бебето. Треба да го начекам некако :rofl:

Љубице ти според циклусот си 40 недела или според ехото? еве јас на пример треба да сум 2 недели плус според циклусот ама докторот ми рече дека треба според ехото да се раководам. и ти да не си таков случај,да ти била покасно овулацијата? убаво е спонтано да си дојде моментот за породување а не со провокација,со сила што се вели. може бебето си е во право што сеуште чека :)

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    мешенца мои мили како сте?
    Ајде да ви е со лесно на сите, уживајте и наспите се убаво додека ви се бебињата во мешињата оти после ке нема :D слатки маки и многу не наспани ноќи ве чекаат.
    Јас не сум веке меѓу трудниците ама темава не ја давам, тука сум ве читам постојано, не ве напуштам, а една по една ве очекувам во темите кај бебињата. Ке ме има поретко сега на форумот оти имам еден мал принц овде што ми го диктира редот :D ама секогаш кога ке имам луфта ке ви пишам.
    Бидете ми поздравени ве гушкаме јас и моето мало синче :* :* :*

На danielka0507, ecapereca, kallias и 8 други им се допаѓа ова.
  11. efimija.t

efimija.t Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    мешиња,што ќе кажете за замотана папочна врвца околу вратот?вчера бевме на лекар.се е во ред,фала на Бога за сега,само тоа ни спомна лекарот.го прашав дали има шанси додека да се породам да се случи нешто лошо од тоа,Бог да чува,кажа дека додека да почне пораѓајот не е страшно.а за пораѓај обично царски се прави во такви случаи.
    мене сега ме фати некој страв,па си викам да одам до кај матичната утре,да се видиме пак..сега сум 36 недела има време до 39та/40та за раѓање,да не се замота уште толку до тогаш.

На Greenturtle му/ѝ се допаѓа ова.
  12. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    оф срцка како можело така да се замота :worried: Не се плаши,докторите знаат како да постапат во такви случаи,редовно оди на ехо да те контролираат :!: А зошто не те породат порано? со царски. во 36 недела веќе е доволно зрело бебето. а и да не е се даваат препарати за побрзо зреење на белите дробови. зошто да чекате и да се плашиш само? направи муабет со матичната а не е лошо и друг доктор да прашаш

13. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Здраво девојки како сте јас сум супер си се видовме со срценцето мое супер си е тоа убав на мама си расте во мешко 1кг и 200 г е јас сум ништо попраена се е кај него појдено така и да си остани :D тој нека ми расте само многу ептен долу ми беше дури и докторот искоментира дека многу долу главчето му беше пикнато од десна страно долу во карлицата е сега видете вие колку долу :^) Битно се друго си беше во ред се си му е супер развиено мене само крвната слика, хемоглобинот ми беше паднат и притисокот прилично добро 100/60 за разлика од минатите пати кој ми беше феноменален ама најверовато дека последното тромесечие го тераме :lol: и имам намелен калциум во организамот и ми даде нешто магнезиум.калциум и цинк некој апчина па ајде да видиме и со нив ве поздравувам на сите :inlove:

На roza102 и danielka0507 им се допаѓа ова.
  14. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308

Другарка ми се породи царски со истиот тој проблем, и е доста чест..Само царски се оди во таков случај.Воопшто не е страшно и немој да се секираш.Обично тоа не го ни кажуваат докторите за да не не извадат од памет(така чув од еден гинеколог) и чекаат да видат како понатаму....Бидејќи не е опасно, не се осудиле да те породат во 36..

15. amanta22

amanta22 Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    ефимија јас сум 29 недела и мене во 26 недела ми кажаа дека папочната врвца е замотена околу вратот на бебчето баш заради тоа денеска имав закажено на 4д ама кај друг доктор отидов и ми реце дека нема врска дека папочната си е пред лицето на бебето и дека се си е во ред .. оди ако сакаш кај друг доктор ако не тоа и не е толку страшно денеска ког му реков на докторот дека ми кажаа така тој рече па денеска 90 % од бебинјата се раѓаат со замотена папочна околу врат само со царски рез...

16. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас според менструацијата сум 40 недела и некој ден, а денес докторот според ехото ми рече дека сум 39 недела и некој ден... така да затоа бебушко има време да си поседи во мешко :)
    а во однос на тоа со провокациите, да ви кажам една случка денес. имаше една жена на болница а терминот и бил до 21 јануари,ама докторката и рекла доста е ајде со провокации, и како да и го имаше испрано мозокот, запната беше да се пораѓа... друг доктор не и се нафакаше за тоа и викаше ако сакаш потпиши се и ке те породиме така... и изгледа на крај ја најде докторката и ја зедоа со провокација да ја породи, а имала време и ич не била отворена, алал да и на паметот :?: и кај мене е таков случај и мене таа докторка ми го рече истото ама нема шанса да се решам на тоа :devil: ке реши бебушко кога да излези ;)

17. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    А како ќе се вика синчето? Поздрав и гушки и од сите нас овде :hug: :inlove: :* :) :party:

18. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    почекај уште некое време тогаш ехото е повалидно од датумот на последна менструација. Убаво си одлучила да не одиш сеуште со провокација. колку што знам јас се чека уште 2 недели откако ќе се направат полни 40 недели или па ја следат зрелоста на постелката , состојбата на плодот и количеството на плодова вода. ајде може ќе се породиме во ист ден и вие сте колку нас според ехото

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    А дали некоја мамичка имала ситуација како мојава????
    од утре влегувам во 37 недела ама докт ми рече дека имам премалку плодова вода и колку и да го носам бебето ,нема да влијае на негово растење,ке биде 2 700 најмногу.
    плис за мислење

20. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Христијан, оти е роден пред Божиќ :) :*

На ivanovicka, danielka0507, ecapereca и 4 други им се допаѓа ова.