Јас овие два дена сум посебно расположена,се клештам цело време а и кога ќе си се погледнам во огледало џоа лепотица да гледам До пред неколку дена бегав од апарат,алергична бев ама сега сакам да се сликам бре,да се чуди човек А,и почнав да спијам ко труп,ич не станувам ноќе,дали дека се опуштив дека сум подобра,битно поубаво е вака. Битно стигнав до 7-ми месец,со фрки и чуденца ми помина бременоста. Ајде мешиња,ви праќам малку позитивна енергија денес за поубав ден
Pa poradi doktorite sme nie vo strav I panika, Kaj mene uste na 20 nedela demek postelkata MI bese sozreana kako za 30 I nekoja, zatoa sum celo vreme po privatni, odam na vtoro mislenje MI vika nema vrska 0 stepen na sizreanost, ama neli bitno veke 300 filmovi vo glava ke ti pominat, posle isto so cerviksot, bidejki imam eden predvremen pa pazenje, miruvanje da ne se skrati predvreme, drugo cela bremenost bebco MI e so edna nedela ponapredno, a koga bev vo 35 Sega ovde na ginekologija na pregled edna nedela MI zaostanuvase I Sega neznam veke, si velam samo neka MI e zivo I zdravo ne e bitno dali e pogolemko Ili pomalo, ke vidam sto ke kazat utre sum na pregled. Samo so Gospod napred I so lesno da ni e na site mamicki @flower30 kolku ti go izmerija pa ti vika deka e skraten, bidejki do nekade e I normalno za tie nedeli da pocne postepeno da se skratuva? @slobodka jas sum skoro cela bremenost so nesonica od grizi, se budam na sekoi dva saata pa dva si pravam pauza...taka sum celo vreme, od vreme na vreme ke se sluci da se naspijam kako treba I tolku sum srekna porano top ne me budese, a Sega ako nesto susne eve me
Јас скоро цела бременост бев горе долу оптимистички расположена, не ме фаќаа воопшто напади на нервоза како кај некој други трудници. Сега незнам кој ми е филм, дали хормони ме фатија, абе цела сум во паника. Еве вечерва не сум спиела скоро ич, цела сум во некој грижи, лоши мисли. Незнам што да си кажам сама на себе. Се нервирам.
Epa toa vikam i jas -posilno e od mene i se nerviram mnogu.Drugarkata vika od strav ne mozev da se otvoram i mi dava sovet da se opustam.Ama za posle i ja bi davala sovet ,a sega ne bre - panicam do beskrajdobro aj samo uste mesec -mesec i pol ke trae ovaa panika
Јас пак многу се напнав околу тие фетални движења. Мислам се друго ни е потаман, остана уште фетални движења да ни се кусур , да сме ги броеле. Абе свашта читам, веќе преку глава ми е. Цело време по доктори, и дома ли ќе се замараме со тоа колку мрдала малава. Ми се смачи !!! Синоќа сум станала во ниедно време, јадам чоколадо и чекам ко мрдната некоја. На раб на нерви сум деновиве. Ај белким ќе помине и овој филм. Мајка ми дополнителни филмови и стресови ми прави, и она е деновиве у лош фил, абе сите сме кој од кој !!
E ja uste za toa ne sum ispanicilaa citam do10pati trebalo da mrda ..e jas ne brojam kolku pati mrdnala ili koga.pred nekoj drn ne ja osetiv cel den i vecerta odma se preispituvam so kako i koga mrdna 1-2i vikam dosta ea site vikat pri kraj pomalku mrda deka nema mesto,a masala mojava devojka bo 31 nedela bese 2100gr.taka da sigurno nema mesto za mnogu akrobacii.
Kaj mene sega pochnaa tie ispadi pred ogledalo. Stojam gola pred da se tushiram i se gledam, gradite mi tezhat i mi padnale nadolu, areolite proshireni, stomakot cel strii i toa ubavo crveni. Kosata denes ja mijam utre mrsna Si vikam na shto pochnuvam da licham? Sega sum vakva, samo vo trenerki zapushtena, si velam kakva ke bidam koga ke dojde bebush? Ke imam li vreme da zalikuvam na chovek? 300 misli imam vakvi, mm samo mi zboruva ne bilo taka bla bla da me uteshi de. Kojznae kolku e vistina Izvinete za negativnosta ama morav da se olesnam nekako
Да си се приклучам и јас на муабетиве и да си ја кажам маката И јас сум истата , само паничам се нешто ме боли , се ми е страв да идам до ве-це да се соблечам кога имам потреба од нужда да не имало нешто на гаќите А синоќа стварно ме болеше некако чудно стомаков , како некој грч имав доле ептен на долниот дел од мешето, па после и ноќта во спиење осеќав дека ме боли .....умрев од страв , цела ноќ око немам склопено.... Еве дене сега за сега сум добра, фала му на бога .... Но верувајте, не можам никако да се опуштам
Jas sinoka si go vidov celulitot i stanav svesna deka go ima vo golemi koliciniama vika mm zdravje so malava ke se stopi sebogami jas im se divam na zenite sto se sekogas sredeni -i vo bremenost i so deca ,ama ima vrska i kakva si bila prethodno.snaa mi e so 2deca i sekogas e sredena.spiese po 3-4saati na den ama bese so kreon i karmin i sredena kosae jas znam deka taka nema da bidamtuku da si kupam nekoi ubavi pidzami i stegaci za kosa-da se opremam
Meshinja ve citam denovive i nikako da ve pozdravam Aj i Jas da si se pozalam uspeav da se razbolam sega na krajov, srekja nemam Temperatura, ama zatoa Nosot i Grloto uzasii Ve citam i po 10 pati trebalo da broime dvizenja na bebushkite...pa i toa li treba hahaha... axx ni na kraj pamet ne mi doshlo, jas go osekjam aktiven i ne mi ni teknalo deka treba da brojam dvizenja
Јас две недели пред породување и тоа во јули качив температура и земав на свој рака парацетамол (после докторот ми се лутеше дека сепак сум требала прво кај него да дојдам, но на крај се помина добро). А гледам доста трудници пред крај се разболуваат, дали е ослабнат имунитет во прашње незнам. Во секој случај за се постои лек слушајте ги докторите и своето тело. А за убавина да не ве слушам дека не сте убави, НАЈУБАВИ СТЕ, убави х2 па погледнете го само стомачето, таа совршеност, дел од вашето тело кој еден ден ќе стане возрасен човек. И без разлика дали сте фенирани или во опавче косата, дали имате комплетна шминка или подочњаци, дали изгледате како модел или има некое килце вишок, знајте дека за оние мали очиња кои наскоро ќе си ги земете во раце, вие сте најубавото нешто што постои.
Lele zeni site sme ista pesna, ne e mozno kako pod eden ist kalap da sme praveni ve citam I se gazam od smeenje, pa mozno li e da se pronajdov Kaj sekoja od vas prvo stravovi,steesovi, paniki..za sekoja edna mala bolka odma se cita, se prebaruva a svesna sum deka istrazuvanjeto samo MI pravi dopolnitelni stresovi. Koga sme Kaj dvizenjata na bebencata citav deka treba da odbereme eden period od denot koga najcesto e aktivno I togas da go merime vremeto I dvizenjata I na primer od edno do drugo dvizenje da nema pominato poveke vreme na pr.poveke od 20 min.i taka pred nekoj den resiv da ja sledam situacijata I Kako za inat ako veruvate skoro ic ne mrdase me izvadi od pamet I ete ti go bebco vecerta koga legnav I koga si gi smiriv ludite misli vo glava se javi Za sreduvanjeto isto, voopsto ne sum zadovolna od samata sebe neisfarbana, nemam zelba da se doteram si vikam pa za doma li, po cel den vo pidzami I nekoi trenerki I dukserki od maz MI ( koga ke si dojde za glava ke se fati), edvaj pred nekoj den izdepilirav raci I nozi toa e eden plus, a za cellulite, visnati gradi I tuka tamu nekoja stria da ne zboruvame. Ama vikat deka majkite gordo si gi nosat so sebe taka da I nie treba da bideme gordi na nasata zapostavenost, a posle nema da se trpime so bebusot vo kolicka I vo gradinlove:
Мене мм цело време ми вика дека сум била преубава, ама јас не сум воопшто изобличена и мислам дека тоа едвај иде и дека тек и јас ќе се осеќам ко вас. Но јас не се замарам многу со физичкиот изглед и пазам што јадам ама си имам ставено во глава дека тоа е што е, треба да јадам за да опстанам, не за двајца, за себе само.
Леле, тоа со следењето на движењата ми го скрати животот! Секој трет- четврт ден паника дигам и си плачам! Само Господ да не чува!
Ајде бе мило, не туку паничи за тоа.... Важно дека мрда, а за тоа колку пати мрднало во текот на денот воопшто по мене не е важно, бидејки од многу работи и фактори зависат движењата на бебето... Сепак, прво помисли има и помрзливи бебенца и такви кои па не престануваат да мрдаат .... И што сеа , како ке размислуваш за тоа бебе што мрда повеќе од 10 пати во текот на денот? А што па кај ова што е помрзливко, а е сепак во ред со бебушката? Ова интернетов ке не побудали Ја гледам да не читам многу, но кога имам мака или некој проблем тука ке си споделам со вас и толку.... Тукуууууу..... лепотицата сеуште не тропнала на врата? Да знаеш дека те мислам секој ден....Ајде само со лесно да е
Може да е намалено железото. Мене така ми се случи во 5ти месец бидејќи нагло пораснал бебчо и црпел доста железо. Од 23 железо ми падна на 11 па го оправив со сок од цвекло, морков, јаболко и пола лимон а плус јадев и аронија по 8 зрна секој ден. Нареден месец кога направив контрола на крвта ми беше 20 железото. Направи си крвна слика за секој случај