Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Одамна ме нема на темава,а гледам дека никој не ни запремитил:)мала шала....
    Само да ве поздравам и да Ви кажам дека ве читам кога имам време ама некако не ми е до пишување....Прочитав некаде дека заборавањето во бременоста се вика мемнезија ....неможам повеќе да издржам почнав да се губам на работа...толку се избламирав пред една странка тоа е чудо.И сето тоа благодарение на расеаноста....Инаку да си кажам и дека сон не ме фаќа навечер,ама затоа наутро неможам да се разбудам и се чуствувам виновно....пред некој ден малата буквално ме молеше да станам:@:@:@.
    Поздрав:hug::hug:

На Mariangel, Lorins и S.Snezana им се допаѓа ова.
  2. Bradshaw12

Bradshaw12 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    40
    И јас имав уреоплазма, првиот пат ми даде вагиналети Еритромицин и ми рече контрола после 6 недели од терапија, ама тогаш бев веќе 13-14та недела ми се чини. После 6 недели направив пак проверка и пак имав уреоплазма и тогаш ми даде пак Еритромицин ама овој пат антибиотици по 3 на ден и пак контрола после 6 недели. Сега баш треба да правам брисеви па ќе видам дали пак ќе ја имам глупавата бактерија. Инаку ако ти е за утеха јас вториот пат кога и реков на д-рката дека многу сум исплашена за уреоплазмата, ми рече дека сум будалче и дека не требало воопшто да се секирам за тоа :D Од се што изначитав на нет за уреоплаз. сегде вика дека е важно до крај на бременост да ја исчистиш а ти си тек на почеток така да сигурно после 12та недела ќе ти препишат антибиотици и ќе ја средиш така да немој да се секираш, само позитивна мисла и се ќе биде во ред :)

На BO>DA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801

за Уреоплазната уште се нема дефиниран став . Се знае што е но не е длабоко испитана и докторите наши уште поламлку се замараат со неа. Моја другарка ја имаше на последните брисеви не и даде докторот антибиотик ништо се породи природно . Дали во меѓувреме сама исчезна или не никој не знај важно после пораѓај на брисовите ја немаше. Не се секирајте многу ! Поздрав

4. BO>DA

BO>DA Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    58
    Fala vi.mnogu snosti ne spiev so si.mislev celo vreme bezveza si pram stres so e pisano ke dojt ne mozam veke ke pijam.brusnica I sabajle si.pram.voda cimet I med citav negde deka to pomogvit za bakteri da isceznat.strav mi e malce posto prva bremenost mi zavrse spontan e sega daj boze ubo da e do.kraj gospod na site so lesno kaj e gospod nikoj ne e

5. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    јас ја имав на брисевите во 12та недела. Докторот ми даде еритромицин антибиотик и вагиналети. На контролниот брис ми беше исчистена, ќе видиме понатака, се надевам нема пак да се појави. Немој да се плашиш. со соодветна терапија ќе се исчисти. поздрав

6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    На MaLeCkO :) му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    На Lorins и Bebulleee им се допаѓа ова.
  8. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    17.613
    Ви се случува ли да ви трепери капакот на окото? Мене ужасно ми трепери десното око и ми смета особено во последниов пола саат, не можам дури да гледам. Се надевам дека е недостаток на магнезиум, не сакам веќе тоа да го поврзувам со суеверија.
    Дали е безбедно да се пијат витамини во првото тромесечие? Мене матичнава сеуште не ми рече да пијам витамини, само фолна пијам и утрогестан ставам, другото се обидувам да го надоместам со зеленчук и помалку овошје, јадам аронија и така.

9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.713
    Јас пиев витамин Ц,поточно Ацерола од Алкалоид... За други витамини незнам дали може

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Не е ништо страшно,мене се случува некогаш и по цел ден да ми трепери капакот.Нервира ама нема никаков проблем да ти направи.
    Инаку еве за мене ќе ти кажам.До 12-та недела пиев фолна,магнезиум и витамин е пошто така ми рече докторот а после 12-та ми ги прекина витамин е и фолната а продолжив со магнезиум и премама.Слушај си ја докторката,како ти рекла така терај си.

На MaLeCkO :) и Abeja им се допаѓа ова.
  11. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    Jas od sam start piev Folna, Magnezium, Pre Mama i Vitamin C 1000... Posle mesto Pre Mama zemav Pregnancy Care deka mi se duplo poeftini i eve seushte tie gi pijam, Magnezium direct 375 i Vitamin C seushte a folnata ja prekinav ... Prashaj si ja Doktorkata da te issovetuva shto da piesh, Magnezium zemi si da ti ja opushti malku muskulaturata :)

На Abeja и Bebulleee им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.020
    Допаѓања:
    110.658
    Пробај напиј се магнезиум треба да помогне. Јас за 20тина минути го осеќам ефектот од магнезиумот.

На Abeja и MaLeCkO :) им се допаѓа ова.
  13. Babyboom988

Babyboom988 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    83
    @simonka93 na svoja raka zemase acerola Ili po preporaka na doktor, jas kupiv acerola na alkaloid ama nekako sube MI bese da ja pijam pa posle zemav cist vit C.
    I mamicki veke vo deveti mesec uste li da pijam magnesium I pregnancy care?

14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.713
    Да да,со препорака...по 12 недела ми даде премама и ги прекинав.. Инаку мислам дека во 9ти не треба да пиеш магнезиум,со цел да ти се опуштени мускулите за пораѓај ама прашај си доктор за сигурно

На Babyboom988 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас со првото до сам пораѓај си пиев,така докторот ми кажа,пошто и реално магнезиум во 9-ти најмногу треба,тогаш најмногу грчеви фаќаат а другиве витамини и за време на доење се препорачуваат.

На Babyboom988 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    48.560
    Не само што е дозволено туку и препорачливо да се пијат витамини додека трае органогенезата. Фолна, јод, б витамини, омега се е потребно. Преку исхрана не можат потребните дози да се внесат, иако така би било најубаво.
    Јас пијам премама дуо плус по потреба магнезиум од 300мг.

На Babyboom988 и MaLeCkO :) им се допаѓа ова.
  17. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Dali koga ke lezite nekoja min podolgo na Edna strana ve boli kolkot? Do sega ne mi bilo taka AMA sega... I vcera me bolese od leva strana nekade okolu bubregot...:| I zeludnikot me boli :D

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.020
    Допаѓања:
    110.658
    Боли се како одиш понатака во бременоста, насабајле со кран да ме кренеш едвај ќе станам, се ме боли.

На zajka1, Lorins, Adeline и 2 други им се допаѓа ова.
  19. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Boli kako ne boli, samo menjam strani I nikako da pogodam edna, I nozete me bolat, za mene spienje vise tesko :(

На MaLeCkO :) и S.Snezana им се допаѓа ова.
  20. Babyboom988

Babyboom988 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    83
    Mnogu me bolat I mene, I nozete, I kolkot, I karlica, se me boli ne mozam da se svrtam od edna strana na druga, dodeka da zaspijam veke moram da se svrtam I se taka :)

На Mariangel и MaLeCkO :) им се допаѓа ова.