Одамна ме нема на темава,а гледам дека никој не ни запремитилмала шала.... Само да ве поздравам и да Ви кажам дека ве читам кога имам време ама некако не ми е до пишување....Прочитав некаде дека заборавањето во бременоста се вика мемнезија ....неможам повеќе да издржам почнав да се губам на работа...толку се избламирав пред една странка тоа е чудо.И сето тоа благодарение на расеаноста....Инаку да си кажам и дека сон не ме фаќа навечер,ама затоа наутро неможам да се разбудам и се чуствувам виновно....пред некој ден малата буквално ме молеше да станам. Поздрав
И јас имав уреоплазма, првиот пат ми даде вагиналети Еритромицин и ми рече контрола после 6 недели од терапија, ама тогаш бев веќе 13-14та недела ми се чини. После 6 недели направив пак проверка и пак имав уреоплазма и тогаш ми даде пак Еритромицин ама овој пат антибиотици по 3 на ден и пак контрола после 6 недели. Сега баш треба да правам брисеви па ќе видам дали пак ќе ја имам глупавата бактерија. Инаку ако ти е за утеха јас вториот пат кога и реков на д-рката дека многу сум исплашена за уреоплазмата, ми рече дека сум будалче и дека не требало воопшто да се секирам за тоа Од се што изначитав на нет за уреоплаз. сегде вика дека е важно до крај на бременост да ја исчистиш а ти си тек на почеток така да сигурно после 12та недела ќе ти препишат антибиотици и ќе ја средиш така да немој да се секираш, само позитивна мисла и се ќе биде во ред
за Уреоплазната уште се нема дефиниран став . Се знае што е но не е длабоко испитана и докторите наши уште поламлку се замараат со неа. Моја другарка ја имаше на последните брисеви не и даде докторот антибиотик ништо се породи природно . Дали во меѓувреме сама исчезна или не никој не знај важно после пораѓај на брисовите ја немаше. Не се секирајте многу ! Поздрав
Fala vi.mnogu snosti ne spiev so si.mislev celo vreme bezveza si pram stres so e pisano ke dojt ne mozam veke ke pijam.brusnica I sabajle si.pram.voda cimet I med citav negde deka to pomogvit za bakteri da isceznat.strav mi e malce posto prva bremenost mi zavrse spontan e sega daj boze ubo da e do.kraj gospod na site so lesno kaj e gospod nikoj ne e
јас ја имав на брисевите во 12та недела. Докторот ми даде еритромицин антибиотик и вагиналети. На контролниот брис ми беше исчистена, ќе видиме понатака, се надевам нема пак да се појави. Немој да се плашиш. со соодветна терапија ќе се исчисти. поздрав
Ви се случува ли да ви трепери капакот на окото? Мене ужасно ми трепери десното око и ми смета особено во последниов пола саат, не можам дури да гледам. Се надевам дека е недостаток на магнезиум, не сакам веќе тоа да го поврзувам со суеверија. Дали е безбедно да се пијат витамини во првото тромесечие? Мене матичнава сеуште не ми рече да пијам витамини, само фолна пијам и утрогестан ставам, другото се обидувам да го надоместам со зеленчук и помалку овошје, јадам аронија и така.
Не е ништо страшно,мене се случува некогаш и по цел ден да ми трепери капакот.Нервира ама нема никаков проблем да ти направи. Инаку еве за мене ќе ти кажам.До 12-та недела пиев фолна,магнезиум и витамин е пошто така ми рече докторот а после 12-та ми ги прекина витамин е и фолната а продолжив со магнезиум и премама.Слушај си ја докторката,како ти рекла така терај си.
Jas od sam start piev Folna, Magnezium, Pre Mama i Vitamin C 1000... Posle mesto Pre Mama zemav Pregnancy Care deka mi se duplo poeftini i eve seushte tie gi pijam, Magnezium direct 375 i Vitamin C seushte a folnata ja prekinav ... Prashaj si ja Doktorkata da te issovetuva shto da piesh, Magnezium zemi si da ti ja opushti malku muskulaturata
@simonka93 na svoja raka zemase acerola Ili po preporaka na doktor, jas kupiv acerola na alkaloid ama nekako sube MI bese da ja pijam pa posle zemav cist vit C. I mamicki veke vo deveti mesec uste li da pijam magnesium I pregnancy care?
Да да,со препорака...по 12 недела ми даде премама и ги прекинав.. Инаку мислам дека во 9ти не треба да пиеш магнезиум,со цел да ти се опуштени мускулите за пораѓај ама прашај си доктор за сигурно
Јас со првото до сам пораѓај си пиев,така докторот ми кажа,пошто и реално магнезиум во 9-ти најмногу треба,тогаш најмногу грчеви фаќаат а другиве витамини и за време на доење се препорачуваат.
Не само што е дозволено туку и препорачливо да се пијат витамини додека трае органогенезата. Фолна, јод, б витамини, омега се е потребно. Преку исхрана не можат потребните дози да се внесат, иако така би било најубаво. Јас пијам премама дуо плус по потреба магнезиум од 300мг.
Dali koga ke lezite nekoja min podolgo na Edna strana ve boli kolkot? Do sega ne mi bilo taka AMA sega... I vcera me bolese od leva strana nekade okolu bubregot... I zeludnikot me boli
Боли се како одиш понатака во бременоста, насабајле со кран да ме кренеш едвај ќе станам, се ме боли.
Boli kako ne boli, samo menjam strani I nikako da pogodam edna, I nozete me bolat, za mene spienje vise tesko
Mnogu me bolat I mene, I nozete, I kolkot, I karlica, se me boli ne mozam da se svrtam od edna strana na druga, dodeka da zaspijam veke moram da se svrtam I se taka