Јас спијам на лева страна, а неколку пати се разбудувам со болка во десниот колк, значи не на тој што лежам туку спротивниот. Туку да ве прашам дали имате главоболка, јас некни и вчера имав, вчера цел ден ме држеше си легнав малку поспав и ми пројде. Како се справувате со главоболка?
Доколку имаш главоболка најдобро мери си првин притисок. Доколку ти е низок, пијај течности, најдобро 2 чаши пепси, кока кола... Доколку притисокот е нормален, се пие апче аналгин(е се незнам која недела си и дали смееш...), а доколку притисокот е висок, обавезно кај матичен за да ти препиши посебни таблети за висок притисок кај бремени. Незнам колку ќе ти помогнам со ова, ова е само совет од мојот матичен гинеколог, а јас досега сум немала мака со тоа, за да ти кажам од искуство...
Kako da se procitav sebesi na mm mu vikam kje poludam ushte malku vaka kako modrici da mi e celo telo me boli...Demek pocnav pred spienje po 2 Magneziuma da pijam pa eve nekolku dena malku poarno ama ke vidime do koga
12-та недела сум, а притисокот го мерив ми беше 95 со 60 што за мене е нормален, секогаш ми бил толку и пред да останам бремена.
Мамички , во понеделник почнувам 12та недела .Уште сабајле имам закажано кај матичната 4д па ке одам после одма во ск да ми земат крв ,може некој подетално да ми каже каде треба да одам? На трансфузиологија ли ,се закажува ли, што ке ми прават и тн. до сега да не се подречам како да не сум бремена никакви мачнини ,стрвост ,болка ама баш ништо ,ке видиме натаму али сега за сега супер .... Се најдобро и уживајте во бременоста
Здраво мамички 38 со 2 сум и веке месец дена кога станувам од кревет ме боли половината а сега неколку дена по ред окга станувам од спиење почнав да осеќам болка и долу кај јајницие додека да се испрвам дали е ннормално ? и саакам да ве прашам кога ве фатија болки каде почна да ве боли ?
мене ми закажа 4д или скрининг со полни 12 недели значи кога ќе правам ќе бидам 13та недела или 12 + 3 не знам ама сите различно кажуваат
Преку крв испитувaње зa дaунoв синдрoм. @fs-fs-fs пoлнa 12 е 12+6 Јaс нaреден петoк ќе oдaм 12+2 мислaм декa е oк.
оки значи оки значи кај сите исто полна 12та . Ама мислам дека приската одредува само дали е ризична бременост или не , додека пак праку скринингот со мерење се покажува дали има Даунов синдром или не. Нека кажат поискусните трудници ова од она јас што разбрав
Кoгa се прaви прискa се нoсaт и мерките oд ехoтo, и се зaеднo дaвa кoлкaв е ризикoт.oд дaунoв или други хрoмoзoмски aнoмaлии. Немa врскa сo ризичнa бременoст.
мамички дали на почетокот на бременоста имавте болки во јајниците, како менструални болки ама не јаки. а и дали имавте бел исцедок ама малце погуст. инаку спорем мојата пресметка сум 3 недела
Jas imav iscedok I seuste imam pomalku, bolkite seuste gi cuvstvuvam zaradi toa so jas sum nekade 5 nedela. Prva bremenost mi e I malku se panicam na sekoe reagiranje na organizmot.
исто и на мене ми е прва бременост. денес матичната не ме прегледа ме врати за 2 недели да отидам и така