Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. butterfly *_*

butterfly *_* Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    304
    Обавезно иди да те видат јас со второто така ми протекуваше и тој ден се породив...

2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Morgen mamichki :hai: Ajde na kafence :coffee:

На MaLeCkO :), S.Snezana, Lorins и 3 други им се допаѓа ова.
  3. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Јас сум за.Идам.Добро утро

На S.Snezana и coconaut им се допаѓа ова.
  4. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    I moevo bebce e se pomalku aktivno I me stava na trista misli :(

5. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    A si bila skoro na kontrola ?

6. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Bev pred tri dena samo ne oti me pregledaa ko sto treba, 30 sekundi pregled, mi se pogodi eden nezainteresiran doktor vo bolnica, abe mizerija, mislam deka voopsto ne me ni vide.

7. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Ти помина ли главоболката? Нешто се напи или најде некоја др метода?

8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Oвие недели ич не ги рaзбирaм ни пa ќе ги рaзберaм (facepalm) и нa интернетoв секaде рaзличнo пишувa :^)

На LUCERKA, Mariangel и MaLeCkO :) им се допаѓа ова.
  9. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Sigurna sum deka e taka, so doktorkata se konsultirav koga ne mi beshe i mene bash jasno okolu nedelive. Polni 12 se 11+6 :D

На zalosna и alisijad им се допаѓа ова.
  10. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    Meshinja dobar den i ubav den :f: :)
    Jas deneska konecno si zakazav Obuka na GAK za vo Ponedelnik, taka da tie shto ve interesirashe moze da se javite na 078 485 445 i da si zakazete, ima vkupno 4 casa -sekoj Ponedelnik po eden cas, se bilo opfateno, cinot na poroduvanje (dishenjeto), doenje, presoblakanje, banjanje, pedijatar, anesezeolog i drugo neznam shto...

На kelebeim*** и Lorins им се допаѓа ова.
  11. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.754
    Мами ве молам за помош
    сега кога отидов во вц приметив од мене истече како една капка не е е многу така како млечна боја,
    каква боја е плодовата боја прозирна или ?
    малу се замислив да не е водењакот неможам многуи да приметам бидејки во бременоста нон стоп ми беа влжни гаите си имав некој исцедок ?
    еве ставив палома за да ја надгледувам сиуацијата

12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    И секој доктор различно кажува за неделите.Пример полни 12 е 12+0 а не 11+6.А и логично е така,исто ко со годините,пример ќерка ми има 3,5 значи влезена е во 4-та година ама нема полни 4.
    Како и да е,не е ни толку битно.

На Lorins и Asiana им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.029
    Допаѓања:
    110.695
    Белузлав исцедок без мирис и без чешање беше ОК така? Ко подмочкана сум цело време, 4 пара гаки на ден да мењам малце ми е. А па што ми се сите неудобни, на крај од бапскине широки ќе купам да немам мака. Неколку дена немав магнезиум па не пиев и буквално едвај се движев, едвај функционирав, буквално зглобовите на рацете ме болеа кога ги вртев. Денес се разбудив и со чувство на отечено лице, цела фаца ми беше затегната, ко мислиш сто оси ме штипеле, ужас. Според неделите можам да го очекувам тоа, баш читав на Твое бебе, а и се чудев на обуката во Даре Џамбаз сите останати, јас бев најмалце трудна, во лицето ми беа со отечени носиња, што е нормално нели. И така се си иде на ред мислам, јас ги буткам последните 2 дена на работа и многу ми падна мака денес да станам од кревет, се мислев да си останам дома, ама пусто си имав обврски па си станав и си дојдов на работа.

14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Da, logichki e 12+0 deka se polni 12. Poentata mi beshe deka nemozhe 12+6 da e 12ta nedela koga veke skoro se napolnila i 13tata :) inaku i jas si gi vodam taka 32+0 mi se polni 32 :)

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Имам од време на време главоболка и за кратко време ми проаѓа, некни ми траеше цел ден, легнав малку поспав и кога се разбудив ја немаше главоболката. Не сакам да пијам ништо, можеби е сеуште рано 11+2 сум.

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Мене ствaрнo не ми е јaснo, кoгa зaкaжувaв зa скрининг, нa сестрaтa и викaм ќе бидaм 12+2 вo ред ли е, ми рече дa, тoгaш и се прaви вo 12тa неделa :?: дoктoрoт спoред ехoтo ми рече сум oсмa неделa нa извештaјoт пишaл 8+.
    Мене ми се битни неделите пoштo имaм терaпијa кoјa требa дa јa примaм дo 12г.н, и сегa пoјмa немaм кoгa требa дa се прекине :(

17. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Те разбирам потполно. ;) И јас така би постапила и мене ми е страв... Епа добро е чим ти поминала :)
    Инаку и јас сум 11 + 2 :)

На Asiana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Незнам зошто се буниш,12-та недела е и 12+2 и 12+5 и цела 12-та недела се прави скринингот.А штом ти рекле дека терапија треба да примаш до 12-та недела,ко ќе бидеш 12+0 ќе си ја прекинеш и готово.

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.029
    Допаѓања:
    110.695
    Алијас, крај на 12та недела е 12+0, од следниот ден почнува 13та. Тоа е ко математика, последователни броеви, така јас си го разбирам некако. Еве јас од вчера влегов во 26та недела, денес сум 25+2. Значи ако си 12+2 си 13та недела, ама сестрата веројатно ти кажала така поради факторот големина на плод/менструација, значи на ехото треба да пишува недели според циклус и недели според циклус, обично по 12та недела веќе го пишуваат тоа. Јас се раководам според првиод преглед, знам на која дата сум била и ми кажале која недела сум и според тоа одам, секој четврток влегувам во нова недела, а докторот на ехото си запишува на која недела одговара според мерките и така знам дека е понапреден 2 недели. Имам една табела ама не можам да ја прикачам овде.

Иви 12+2,3,5 е 13та недела, не ја буни сеа и ти дополнително. Значи до 12та недела ако треба да пие, заклучно со полни 12 е 12+0.

На alisijad, Lorins, slobodka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    @Nana19 , колку што знам водењакот е безбоен, без мирис. Количествено пообилен. @AngelOfArh не се секирај за исцедокот, како ќе растеш, така ќе имаш позасилен исцедок. @alisijad јас конкретно прв скрининг правев 12+1, значи тринаесета недела. Јас седмиците ги рачунам : од 12+0 до 12+6 тринаесета недела, четиринаесета почнува од 13+0.

На alisijad и MaLeCkO :) им се допаѓа ова.