Спомнавте за исцедок па и јас да си пишам. Неколку дена ми се мократ гаќите а не знам од што, имам некаков исцедок ама тоа не е густо како бело прање, повеќе е како водено а плус со тоа ми истекува и дел од утрогестанот. Другата недела одам на ехо и ќе побарам упати за уринокултура и крвна слика, плус и можеби е рано ама ќе направам и брисеви. За сега само се мијам со чај од камилица, немам чешање ама од камилицата ми се смирува тој дел. А колку длабоко го ставате утрогестанот? Пред да дознаам дека сум бремена, веднаш по инсеминацијата многу полесно го ставав утрогестанот а сега, дали од страв ама потешко го ставам и не толку длабоко, а и плус каналот ми е многу стегнат и внатрешноста како да има на ѕидовите подуени како гроздови (глупо објаснив) и едвај ми влегува (прстот )
И јас имав таков водлест исцедок Абеја, не е страшно ми рекоа тогаш, ама овој е густичок и знам дека не е страшен пошто нема боја и мирис ама ете да си прашам. За тоа со вагиналетката остај не прашувај, едвај ги ставав пробиотските кога пиев антибиотик. намокри ја со вода пред да ја ставиш, а ако неможеш сама викај помош пријател
Не,не бунам никого јас,само кажувам мене како ми е кажано и така си се водам по тоа а и логично ми е така.А ако ме прочита погоре и јас истото го пишав дека треба да пие до 12+0,не пишав поинаку. Исто ко што пишав и со годините.Јас имам 28 години и 7 месеци ама кога ме прашуваат колку години имам не викам 29 туку 28,пошто немам полни 29 години.Исто е и со неделите,потполно исто.
Убаво си објасни за ставањето на утрогестанот.И јас последниве неколку дена со мака ги ставам пошто внатре сум баш ко подуена и со гроздови.Треба ептен да се опуштиш и нозете да ги наместиш убаво за да го пикнеш апчето без проблем инаку малку да не си наместена ко што треба или стегната не иде,јас дури и болка осеќам,а ги ставам два пати дневно и ми се смачи веќе.
Iscedokot ti e od utrogestanot, mene mi istekuvase vodicka so belo od vaginaletata I toa naednas nekogas, koga ke stanev. I vo tekot na denot go imav toj vodlest iscedok, gakite mi bea stalno lom, menuvav po nekolku dnevno.
Не може да е 12та недела 12+2, за 12+0 да, се сложивме сите. А годините немаат врска со ова, би требало да кажеме тогаш 29та година сум, уствари старите и викаат така, имаш 28 во 29та си. Додуша не дека е важно, сите на крај ќе се породиме па било 39та или 40та недела
Е така де,тоа е најбитно,а за другово да не се докажуваме пошо секој различно си знае и си гледа на неделите.Јас се водам ко што кажав,ти ко што си кажа и нема фрка
Јас знам и дека ти си една недела и нешто плус пред мене и а прочитам ти што си доживеала со бебуш одма чекам и ја, пример кога пиша се осетило на стомак бепче одма по 10 дена и ја го осeтив
Ги зедов резултатите од уринокултурата и пишува повторно да се провери зашто била контаминирана, е како бе, се измив пред да уринирам, ова гарант од парчињата од утрогестанот што пагаа, ама цело време пагаат што да им правам
Da imav bolki I jas se isplasiv no razbrav deka e normalno . sega imam mnogu poblagi bolki. Ne se sekiraj
Едно апче не можеме да ставиме а не па да ни текне на секс како што ни се подивени хормоните Уствари еднаш моравме да пробаме, зашто почнав и да сонувам секс тие два-три дена и реков мора амаааа се покајав, ем не беше тоа тоа а и за два дена ми се појавија мали траги на нешто кафено, што не мора да значи дека е од тоа ама од тогаш апстиненција само. Едвај дочекавме бременост па сега до секс ни дошло. Таму сега мислам дека ни игла не може да влезе. Ама за се си има и други алтернативи @alisijad утрогестанот нема влијание, барем немаше кај мене кога ми проверуваа за шеќер а имав бели парчиња низ урината
Тука сме си јас и ти,може и во ист ден да се породиме А и ако добро памтам и ти како мене имаш постелка на преден ѕид па и ударите изгледа исто ги осеќаме Негоо,моево беше карлично на последната контрола и се доле ме клоцкаше во бешика ама последниве три дена се горе го осеќам да ме удира,кај ребрата и желудникот па си викам ај може се свртело.Конечно и јас осетив како ика бебе во меше и мнпгу е интересно и смешно бре,не престанува И веќе почна убаво да ми го изобличува стомакот кога се мести,стомакот секогаш ми е изобличен @Abeja за сексот сме смешки,се ежам ко ќе треба да ставам апче а не па камоли секс да имам башка јас и со првото и со ова имам забрана цела бременост за секс,имам влажни соништа и се будам возбудена ама кога ќе се разбудам се смирувам одма зошо од самата помисла коски ми се тресат,имам фобија од секс во бременост,незнам зошо.А и мм е таков,језиво му е од самата помисла
Се согласувам со ова, и престанав да мислам во која недела сум влегла и сл. Ама, битно ми е сега рачунањево заради првиот скрининг. Док како што ми кажа,јас ќе го правам некаде на 12+ 1,2,3. Во ред ли е тоа? Касно не е ваљда? Тие што поминавте прв скрининг пишете на колку + колку го правевте?
Prviot skrining po pravilo se pravi od 8 do 12ta nedela. Ama ne e nishto strashno da se pravi vo 13ta (i jas togash go pravev) duri i podobro e da e togash, bebushot e podporasnat i poubavo se gleda i se meri Taka mi kazha bar mene doktorkata
Кај мене на микро изгледа не ни сакале да ја проверат кога ја виделе цела со бело, сега се чув со матичната затоа и пишале да се провери пак после миење на гениталиите. Џабе се миев пак пагаат, и појма немам што да правам. Инаку обичната проверка на урина на биохемија што ја правев е ок.
Малце глупаво прашање ама која е разликата во обичен преглед и скриниг? Бидејќи мојот доктор никогаш не ми нагласил за скриниг, а секој преглед зема мерки споредува запишува
Мамички сигурно има низ темава ама паничам неможам да барам се осеќам малаксано и кревам температура ве молам за совет што да правам до која температура се толерира и колку високата температура може да му наштети на бебуш, мм три дена беше настинат се чував пиев многу чаеви природни сокови, овошје но изгледа сега ме префаќа
Епа на скрининг се гледаат детално сите органи на бебето, се мерат и мислам дека обичното ехо е дво или тродимензионално и не може да си види се така убаво како на скринингот, а за скрининг гледаат на 4 Д ехо