Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Спомнавте за исцедок па и јас да си пишам. Неколку дена ми се мократ гаќите а не знам од што, имам некаков исцедок ама тоа не е густо како бело прање, повеќе е како водено а плус со тоа ми истекува и дел од утрогестанот. Другата недела одам на ехо и ќе побарам упати за уринокултура и крвна слика, плус и можеби е рано ама ќе направам и брисеви. За сега само се мијам со чај од камилица, немам чешање ама од камилицата ми се смирува тој дел.
    А колку длабоко го ставате утрогестанот? Пред да дознаам дека сум бремена, веднаш по инсеминацијата многу полесно го ставав утрогестанот а сега, дали од страв ама потешко го ставам и не толку длабоко, а и плус каналот ми е многу стегнат и внатрешноста како да има на ѕидовите подуени како гроздови (глупо објаснив) и едвај ми влегува (прстот ;))

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.486
    Допаѓања:
    108.459
    И јас имав таков водлест исцедок Абеја, не е страшно ми рекоа тогаш, ама овој е густичок и знам дека не е страшен пошто нема боја и мирис ама ете да си прашам. За тоа со вагиналетката остај не прашувај, едвај ги ставав пробиотските кога пиев антибиотик. намокри ја со вода пред да ја ставиш, а ако неможеш сама викај помош пријател :D

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Не,не бунам никого јас,само кажувам мене како ми е кажано и така си се водам по тоа а и логично ми е така.А ако ме прочита погоре и јас истото го пишав дека треба да пие до 12+0,не пишав поинаку.
    Исто ко што пишав и со годините.Јас имам 28 години и 7 месеци ама кога ме прашуваат колку години имам не викам 29 туку 28,пошто немам полни 29 години.Исто е и со неделите,потполно исто.

На wannaBeMomma и MaLeCkO :) им се допаѓа ова.
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Убаво си објасни за ставањето на утрогестанот.И јас последниве неколку дена со мака ги ставам пошто внатре сум баш ко подуена и со гроздови.Треба ептен да се опуштиш и нозете да ги наместиш убаво за да го пикнеш апчето без проблем инаку малку да не си наместена ко што треба или стегната не иде,јас дури и болка осеќам,а ги ставам два пати дневно и ми се смачи веќе.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Iscedokot ti e od utrogestanot, mene mi istekuvase vodicka so belo od vaginaletata I toa naednas nekogas, koga ke stanev. I vo tekot na denot go imav toj vodlest iscedok, gakite mi bea stalno lom, menuvav po nekolku dnevno.

На Abeja и ivi1987 им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.486
    Допаѓања:
    108.459
    Не може да е 12та недела 12+2, за 12+0 да, се сложивме сите. А годините немаат врска со ова, би требало да кажеме тогаш 29та година сум, уствари старите и викаат така, имаш 28 во 29та си. Додуша не дека е важно, сите на крај ќе се породиме па било 39та или 40та недела ;)

7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Е така де,тоа е најбитно,а за другово да не се докажуваме пошо секој различно си знае и си гледа на неделите.Јас се водам ко што кажав,ти ко што си кажа и нема фрка :)

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.486
    Допаѓања:
    108.459
    Јас знам и дека ти си една недела и нешто плус пред мене и а прочитам ти што си доживеала со бебуш одма чекам и ја, пример кога пиша се осетило на стомак бепче одма по 10 дена и ја го осeтив:D

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Ги зедов резултатите од уринокултурата и пишува повторно да се провери зашто била контаминирана, е како бе, се измив пред да уринирам, ова гарант од парчињата од утрогестанот што пагаа, ама цело време пагаат што да им правам :|

10. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Da imav bolki I jas se isplasiv no razbrav deka e normalno . sega imam mnogu poblagi bolki. Ne se sekiraj :*

11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Едно апче не можеме да ставиме а не па да ни текне на секс како што ни се подивени хормоните :D
    Уствари еднаш моравме да пробаме, зашто почнав и да сонувам секс тие два-три дена и реков мора амаааа се покајав, ем не беше тоа тоа а и за два дена ми се појавија мали траги на нешто кафено, што не мора да значи дека е од тоа ама од тогаш апстиненција само. Едвај дочекавме бременост па сега до секс ни дошло. Таму сега мислам дека ни игла не може да влезе. :lol: Ама за се си има и други алтернативи :D

@alisijad утрогестанот нема влијание, барем немаше кај мене кога ми проверуваа за шеќер а имав бели парчиња низ урината

На Mariangel, ivi1987 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Тука сме си јас и ти,може и во ист ден да се породиме :D А и ако добро памтам и ти како мене имаш постелка на преден ѕид па и ударите изгледа исто ги осеќаме :)
    Негоо,моево беше карлично на последната контрола и се доле ме клоцкаше во бешика ама последниве три дена се горе го осеќам да ме удира,кај ребрата и желудникот па си викам ај може се свртело.Конечно и јас осетив како ика бебе во меше и мнпгу е интересно и смешно бре,не престанува :lol: И веќе почна убаво да ми го изобличува стомакот кога се мести,стомакот секогаш ми е изобличен :D
    @Abeja за сексот сме смешки,се ежам ко ќе треба да ставам апче а не па камоли секс да имам :lol: башка јас и со првото и со ова имам забрана цела бременост за секс,имам влажни соништа и се будам возбудена ама кога ќе се разбудам се смирувам одма зошо од самата помисла коски ми се тресат,имам фобија од секс во бременост,незнам зошо.А и мм е таков,језиво му е од самата помисла :D

На Abeja, AngelOfArh и Lorins им се допаѓа ова.
  13. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Се согласувам со ова, и престанав да мислам во која недела сум влегла и сл. Ама, битно ми е сега рачунањево заради првиот скрининг. Док како што ми кажа,јас ќе го правам некаде на 12+ 1,2,3. Во ред ли е тоа? Касно не е ваљда? Тие што поминавте прв скрининг пишете на колку + колку го правевте?

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.486
    Допаѓања:
    108.459
    Не е касно, првиот скрининг се прави 12-13 недела, сосема си на време ;)

На Lorins и wings им се допаѓа ова.
  15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Prviot skrining po pravilo se pravi od 8 do 12ta nedela. Ama ne e nishto strashno da se pravi vo 13ta (i jas togash go pravev) duri i podobro e da e togash, bebushot e podporasnat i poubavo se gleda i se meri :) Taka mi kazha bar mene doktorkata

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Мене ми го закажа на полна 13та недела :)

На wings му/ѝ се допаѓа ова.
  17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Кај мене на микро изгледа не ни сакале да ја проверат кога ја виделе цела со бело, сега се чув со матичната затоа и пишале да се провери пак после миење на гениталиите. Џабе се миев пак пагаат, и појма немам што да правам. Инаку обичната проверка на урина на биохемија што ја правев е ок.

18. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Малце глупаво прашање :$ ама која е разликата во обичен преглед и скриниг? Бидејќи мојот доктор никогаш не ми нагласил за скриниг, а секој преглед зема мерки споредува запишува

19. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Мамички сигурно има низ темава ама паничам неможам да барам се осеќам малаксано и кревам температура ве молам за совет што да правам до која температура се толерира и колку високата температура може да му наштети на бебуш, мм три дена беше настинат се чував пиев многу чаеви природни сокови, овошје но изгледа сега ме префаќа :(

20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Епа на скрининг се гледаат детално сите органи на бебето, се мерат и мислам дека обичното ехо е дво или тродимензионално и не може да си види се така убаво како на скринингот, а за скрининг гледаат на 4 Д ехо :)

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.