Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    керка ми се роди со замотана папочна врвца 2 пати околу врат ,јас одпосле прочитав на отпусната листа , а докторката што ме порагаше виде на ехо ама не ми кажала за да не паничам ,а не бев со царски ,само после слушнав дека се случува тоа често , само види пак што ке ти кажат ,разговарај со докторката или ако е посигурно и на 4д да те ѕирнат :* поздрав

2. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308
    Баш те мислев, си викам ни ја нема Љубичица :) ама тука си...Ајде утре со среќа...
    А болкиве може кај мене се лажни, затоа што еве денес ништо не чувствувам...и многу сум поподвижна од другиве денови...

3. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Се приклучувам и јас на групата девојки со болки :lol: . Само што мене мноооогу кичмата ме боли...така доле кичмата накај газот :$ . А стомакот ме приболува некогаш како да ми се иде во веце (а не ми се иде). Пошто ми е првпат незнам дали се такви тие болки, или е ова нешто друго.

4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Кичмата боли кога бебушот е поставен грб со грб, односно лежи на кичмата твоја со грбчето, најболна позиција е тоа, помага да се изпружиш на земја со рацете и нозете и да мрдаш напред, назад, мене многу ми помогнаше оваа позиција кога ќе ми се наместеше така малиот.

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    јас со вакви слаби болки отидов во болница на пораѓај дури ни водењакот не ми беше пукнат докторот ми го пукна две три инекции за повеќе напон и за три часа ме средија фала богу лесно поминав

6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Оооууу свит воман па зар и јас да појдам уште сега на доктор и да раѓам? :tmi: Денес немам никакви болки , не ми се повторија од синоќа, така да ако продолжат поинтензивно секако дека ќе посетам доктор, нема да чекам...

7. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас денес бев пак на цтг и на ехо, и ме прегледа докторката, и вагинално секако :( заради тоа што сношти и јас цела нок имав такви болки на неодредено време, и ми рече дека само ми било скратено грлото на матката, и ако имам наредно болки поголеми да одам на лекар, а можно било и да сум прокрварела малку... е сега што ке биде од ова ке видиме ;)
    така да ако одиш на лекар прво ке те прегледа вагинално за да види дали си отворено ;)

8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Денес немам воопшто болки дури и на депилација бев и сега само што се вратив, после 9 месеци редно време беше да се средам и јас, доста со тие бричеви и не можам никако да се средам добро, така сега све сум издепилирала и сега сум си мазна и спремна лелеее колку ми е само убавооо :$
    Се исплашив со ова болките од вчера и си велам изгледа кај и да е ќе раѓам јас па да си бидам спремна и измазена да не ме средуваат таму, е сега ако биде овие денови уште поубаво ама ако закасни малото да излезе да не треба пак да стигнам за депилација :tmi: Инаку кога ме депилираше девојката јас потскокнував од шо ме болеше малку и ете го и бебулето се јавува, мрда ли мрда и се така, мрднам јас мрдне и тоа, изгледа кога ја боли мајка му и него го боли осеќа тоа јадното :(

Инаку за Љубичица, знам дека прво вагинално ќе ме видат дали сум отворена и последниот пат ме гледаа ама ни сантим не сум, т.е. не бев отворена и ми кажаа дека после прегледот можно е да имам малку кафеава крв ама мене ни к од крв не ми се појави и ете сеуште е така. Ај да видиме до кога вака, понеделник сум и така на преглед па да видиме што ќе каже лекарот.

9. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    и мене ми рече докторката дека може да прокрварам, ама ништо и кај мене...е сега ме после вагиналниот преглед многу ме боли долу, таму дури ме чепка се издржува ама отпосле мн ме боли :(

10. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    и ние немаме абер за излегување ;) јас па сум се раскренала по дома,бришам прозори....перам завеси..... :lol:

11. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.902
    Допаѓања:
    40.783
    тие болки ми беа неиздржливи на мене , ме фатија кога ме примија во болница :(
    неиииздржливи болки , неможев око да склопам од нив ...

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. efimija.t

efimija.t Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    здраво,мешиња.јас бев вчера до матичната,но си зела малку одмор,па си се вратив.така да,моето замотано бебче не успеав да го видам како си се плетка со папочната врвца.
    а плус немам упат земено за пораѓај.следната недела ќе сум 37 г.н.па,не е лошо да извадам в еќе.
    ајде,со среќа на сите кои броите ептен ситно и веќе сте на самиот финиш. ;)

13. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Ефимија не се грижи ајде уште малку ќе се гушкате со бебушко...Многу си позитивна и тоа ми се допаѓа.
    Зар не се јави кај твојата матична да закажеш за на преглед?

14. efimija.t

efimija.t Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    од понеделник се враќа на работа,па ќе одам на преглед.нема закажување кај неа,дива лига е таму.си чекаш на ред и така стигаш до преглед.
    му верувам некако на лекарот(другиот) што ме прегледа и ми кажа дека до пораѓај не е опасно.опасно е при природен пораѓај.се договаравме да ме види пак после 25ти,па ако има потреба да се договориме за царски.се надевам дека до тогаш ќе го чува Господ и нема опасност.а јас како превентива,ќе си одам кај матичната,па ќе видиме.
    позз

15. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Епа добро штом се враќа во понеделник не е далеку.И да е царски не се плаши нема да се мачиш прво ли ти е?

16. efimija.t

efimija.t Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    да,прво.:)
    да,така велат сите.ни бебето,ни мајката да се мачи.
    си има и предности и недостатоци..

17. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    со царски нема да се мачи бебето, а мајката е поштедена само за време на пораѓајот, после околу 10тина дена ке и требаат да закрепне, сепак е операција :!:

18. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Знам срце и јас бев царски си станав одма следниот ден,се наведнував,се движев...болки на стомакот немав само во кичмата 2-3 дена ама беа издржливи.Си го зимав бебето најнормално.
    Мене повеќе ми е жал за оние што се природно ем се мачат,ем сечени,ем шиени...неможат на газ да седнат 2 недели затоа не се жалам од царскиот баш царски поминавме

19. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    јас не знам како е со царски ,ама самово име си кажува :) зашто јас природно се породив па цели 2 недели не можев да седнам па ни да лежам од раната , со царски барем за во вц мислам е полесно

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  20. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    отвори во темата за царски и читај :D кај секој е различно. барем јас се жалам дека не поминав баш царски :D ама ке ми помине, така лесно и безболно не се станува мајка. :*

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.