Требало да одмарам дома, да не шетам многу. така ми рече докторот, оти лепотицава наша може да тргне ..А баш и мене ми се шеткаше, по сонцево, па може ќе си купев нешто бебешко
Што убавооо Ајде со лесно и на двете Иначе поздрав до сите мешиња ве читам цело време ама овие денови некако ич не ми се пишуваше Еве сега се враќам во форма Не знам за вас што сме блиску со термините ама јас последниве вечери ич не спијам Постојано станувам на мочање, па ќе се вратам у кревет па додека фатам позиција..и таман ќе заспијам пак се будам за мочање или ме буди некој кошмар или ме болат колковите а ноќеска ми беше и многу лошо Тешки денови
@Sunshine_1979 @coconaut se nadevam deka veke se guskate so bebusite ako ne so lesno neka vi e,brzo i lesno da pominete !!!
Лелеееееее срцкиииии...се наежив сега целата кога го прочитав овој пост....Ве чекаме со убави вести. Господ да ве чува и на двете и со лесно нека е ......
Mamicki ajde malku kreativnost za iminja sto velete za Ilijana ili pak predlog za ime na I imajte ubav den
@kristince51 тебе те боли од кандидата, не од бактеријата, антибиотиците ствараат кандида и од тоа те боли. Пиј паралелно со антибиотиците и пробиотици и ќе се средиш. Види на нет која храна да ја избегаваш ама пошто е бактерија претпоставувам благо и годи па од благо бегај ко од ѓавол, знам може ти се јаде, ти сака организам ама па не е здраво, а избегавај и бел леб, јади си интегрален, најубаво дома сама да си го правиш ама па и купечкиот не е страшен. Јас последен ден на работа го почнав со топло лате, да се расонам, сабајле сум се успала па мм ме разбуди со доручек, се спремив и на работа. Вчера се што работев мистериозно исчезна па мора денес да си довршам тоа се и да можам на раат да си одам дома. Денес ни е на ред чистење по дома а утре здравје ќе шеткаме ако е вакво сончево и ќе се сликаме со стомакот, треба и во темата слика да лепнам дур не сум асално надувана Сакав да ве прашам дали знаете за бебе саемот во Март, дали заете кога точно ќе биде и дали планира некоја од вас да оди, сакам количката тогаш да ја земам, претпоставувам ќе начекам некој попуст плус. Да не го одложат до Април Мај па да останам без количка, мада одлучено ми е која ја сакам па и да не изненади мајмунчево ќе ја земе мм. Мајка ми вчера загрижена како немало да одбере ко што сакам јас комплетче за од болница па да ми пратела пари да сум си купела. Се мислам другото бабе да го главам да ни купи столица за доење пошто таа што ја нарачавме ни ја откажаа, не можеле да ја донесат имале некои проблеми. И да, Кокосче и Саншајн, едвај чекаме новости Јас не верувам дека со некој ќе се начекам, Бела рече во Ремедика ќе иде, Зајка ти каде? Тие сме тука некаде што сме со термини, освен Иви ако не ме чека или јас ако не побрзам да ја стасам
Јас пак го обожавам тоа име Илијана и многу сакав ќеркичево да се вика така... Но, овој пат морав да и удоволам на големата ќеркичка, па не се спогодивме за името. Илијана сепак ми е поубаво од Илина, Ирина, Ирена Ирма , Ивана , Ива , итн.......
zdravo na site.......jas sum skoro vo 5 messes od bremenosta.....a tolk imam straf od porajgaj sto neznam so ke pravam,zane deka e rant da mislam na toa ali mislata mikado da mi pobegne....inace so bremenosta se e ok.......samo ponekogas kolkovite me bolati nekoi grcevi mi se pojavuvaat vo stomakot...i uste bebeto go nemam oseteno......ve mola kazete mi za visite iskustva od porajgaj......sretno i lesina na site
Јас со првото ни најмалку не мислев што ке биде тогаш, уживав во бременоста што потоа ке ти фали, во почетокот движењето на бебето е многу нежно, како гасови во цревата, или кога сме возбудени кога ни поминуваат пеперутки во стомакот, за порагање има околу ако се ок пола саат болки појаки ама сите сме поминале, јас имам другака што несакше ни да слушне за природно порагање што е нејзино мислење и го почитував, таа си закажа во плодност царски иако немаше потреба и така се породи, има и со епидурална анестезија ако се толку плашиш, ама веруј ми подобра опција од природно нема.
@AngelOfArh не кандида пред два дена правев уринокултура а ја почнав терапијата, испадна стерелна, незнам што да правам веќе.Многу ме пече.
Imas li probano da pies caj od brusnica mn pomaga za mocnite patista.Pred da se omazam ja imav taa maka koga varen koga leden caj piev i mi pomogna,a kolku sto znam i ne e steten.A mozno e i da ti e nastinata besikata zatoa da te pece,i sekoja sek te tera vo wc a koga ke otides ili ili,kajmene taka bese sepak ti si znaes
Ама кандида на уринокултура не се појавува, и кандидата го зафаќа цел тој дел, надворешно да речам, и таа кандида нема врска со кандидата од брисеви, се лечи многу брзо, побарај вагиналетки или крема безбедни за во бременост и одмивај со камилица. Пиј и брусница и ќе се среди
Dali do kraj ke me bolat gradite,veke nemozam nitu race da krevam premn me bolat,veke i macninite pocnaa a najmacno mi e sto nemozam ko covek da se najadam na sekoe zalce mi se potkreva a ne povrakam samo ednas do sega
Мене градите престанаа да ме болат после еден месец, па пак почнаа и веќе во второ тромесечје ништо не ме болеше. Ама еве полека влегувам во трето и буквално осеќам ко некој цела вечер да ме тепал со стап, се ме боли на телото. А и јас не повратив никогаш, мене после јадење ми се гадеше.
Здраво мамички баш е убав сончев ден денеска, на сите ви посакувам добро расположение hug: Јас терам 12та недела, но денес ми се јавија болки во десниот дел од стомакот скрос долу, кога ќе лежам немам мака, но при подолго движење или напон имам болка, како да ме сечи нешто во тој предел. Матичната ми рече ако се јават болки, да земам вагиналети утрогестан. Е се, од поискусните ако можи мислење...подобро е да земам такви или пак да мирувам некој ден да видам дали ќе поминат? Можно ли е овие болки да се од ширење на матката, па да не земам вагиналети за џабе?