лелеее случајно ја отворив темава и посакувам пак да си пишувам овде.Сега засега се гушкам со едно но планирам пак да ве дружам за некое време.Со лесно на сите и уживајте во бременоста ***
Ајде ајде не треба темава да се запостави откако сегашниве трудници ќе се породат Израдувај ја и твојата прва среќичка со едно братче или сестриче
Mamichki spiete lii? Mene son ne me fakja.. Do dusha i bebushov moj ne mi dava da spijam, na edna strana legnuvam me butka od krevet me podiga najverojatno mu smeta. Se vrtam na druga strana eve go pak Dali onaka si shutirka, dali saka da mi kazhe neshto Sega momentalno si ikame, i jas se nerviram vo negovo ime. Kolku i da ne mu smeta, mene mi e smrt koga ikam i mozham da zamislam kako mu e po 10 minutki vaka da si ika Srcence malechko.. Veke neka letne i 8miov mesec i neka mi dojde sincheto vo race, posle mamichka ke go smiruva nekako i za ikanje i za se
Mamicki kako ste? Jas go osekam utrovo visokiot pritisok deka mi se kacuva. Varira non stop. Me olaksuva premnogu, glava mi padna. I se javiv na doktorkata. Rece da pijam poveke tecnosti i da vnimavam na ishranata. Utre ke odam na pregled. Na ishrana veke vnimavav. Gazirano, przenici, brza hrana ne konzumuram. Blago ednas nedelno ako mi e vo misla. I aktivna sum mnogu, pesacam i sl.
I bez sol sto e najvazno Solta gi zadrzuva tecnostite,go kacuva pritisokot i formira otoci. So lesno i pobrzo da ti pomine
Sol mozam da kazam deka voopsto i ne koristam. Uste od 2011 god. Taka i sega vo bremenosta. Jas so pritisok imam maka nekolku godini. I najmnogu mi e strav sega od nego.
Mesinja kako ste ? Jas si pijam kafe ,sama sum doma i menjam raspolozenie od den na denInaku si lezam,odmaram i samo mislam sto/kako ke bide i me fakja strav ama od druga strana edvaj cekam da se porodam i da si ja vidam devojkata nasa @coconaut ja nema so izvestuvanje,dali se porodila ajde ke ja cekame so ubavi vesti !!!
Убав ден на сите. За мене не баш.. два три дена еве со настинка сум, затната, мислам по малку и температура имам. Испив далерон и чај со мед и лимон, ке помине малце и утредента како се будам пак исто. Омалаксана сум. Знам дека не треба антибитици да пијам , не ни помислувам на тоа, углавно не ни пијам ни кога не бев бремена. Помагајте !!!
ti uste deset dena jas uste mnogu treba da guram.......se vo red inace ama od posedalki nemozam gala da krenam da poludis
sekoja cest za hrabrosta....so ubavo golema familija....i jas sakam tri.....ali sega mie prvo taka da tro povejke zakasnav so rajganje..........na kolku ti se razlika decata?
Dali vi se ima sluceno da ve boli levats strana od stomakot kako nesto da pritiska...cudno blaga bolka denes cel den I me plasi iskreno...inace sum 7+4
Несакам да паметувам,но ова го добив како совет од д-р. Важно е да ги разликуваме болките-дали се во јајници или од нередовно празнење, од цревата...така да може и од тоа да те боли,мене често ми се случува ако не сум,да ме извиниш испразнета
11 недела сум до сега ми беше лошо само неколку пати (од мирис на запршка) но денеска цел ден ме боли глава и ми е лошо? Некој совет и плус храна што ја јадм денес како да ми нема вкус.