Da ne nastinuvas piij si cajce so limon i med,ili samo sok od ceden limon i lazicka med,i mene glava cat pat me boli a za gadenje da ne zboruvam posebno od mandzi
Мене денеска ме мавнаа хормониве само си плачам, како капак на се сега и се скарав на мм, пошто не можеше да ги одбие другарите и сите бадијалџии дојдоа и ке дремат кој знае до кога, а таман си задремав на топло и така си вријам од нервоза сега.
Ja da ve pozdravam samo, mamichka od utre doma pa ke pochne so skrien sheker ispituvanje. Tuku me interesirashe, pokachen puls, so shto povrzuvate? Prochitav deka go vrzuvaat i so shekerot, od toj pusti sheker i od kleksani najvishe se plasham. Taka da utre jas vo Adrialab parlirana, ako me druzi nekoja neka kaze
Здраво девојки, има ли поголема среќа од тие две цртки )) . Толку брзо сум останала трудна што не ми се верува и тоа од само неколку пати што пробавме со мм. Многу сум среќна , позз до сите
Мамички, по колку ви се тешки бебушките еве да речеме од последниот преглед, и која недела сте? Мене денес ми го мереа, др ми вика големко е, не е дебелко али уште малце до граница Немало врска јас колку јадам, тоа колку што сакало си јадело
@kelebeim*** не се грижи ист доктор два пати нема исти димензии да измери. Сите бројки се земаат со резерва а и штом не отстапува драстично немај гајле. Ние сме уште малечки 13 недела и само должина ни кажува. Инаку јас ко да не сум била трудна пред 6,5 месеци све имам заборавено знам дека еден период од бременоста бев хронично уморна и само спиев, е и сега сум таква па незнам дали е тоа тој период или едноставно синко ме исцрпува, цица, лази, бара внимание а и си расте па по цел ден крени го спушти го...
Мене ме болеше од десна страна дури и почна да ме плаши. Потоа престана да боли, по некое време почна да боли од лева страна. Потоа немаше подолго време па еве пак боли од десна страна, како во една точка да боли само. Почетните болки ги поврзував со отечени и зголемени јајници од стимулациите, но сега мислам дека ми е од бавен метаболизам, се случува и по неколку дена да не можам да се испразнам и многу ми е тешко. Плус тоа читав и за замастен црн дроб при бременост и треба многу да внимаваме со исхраната. Открив дека само варена кисела зелка ми го забрзува метаболизмот. Инаку веќе една недела и јас како осеќам гадење но сеуште не повраќам, можам нормално да јадам но кога не јадам постојано чувствувам гадење. Мислам дека почна да ми се гади од помислата на риба. Пред малку и јас гледав видеа со бремени стомаци и пораѓања, се надевам дека нема и јас како @Cka да сонувам вагини ноќва. Според последна менструација би требало да сум во десетта недела сега, но според мерењата сум недела или недела ипол помалку, па така наместо како што кажува калкулаторот дека терминот ми е 3 септември, мислам дека ќе биде од 20 август. Ама здравје Боже има време и за тоа. Сега сум опседната со промените во стомакот, салцето како да се израмнува и стомакот добива некој мал топчест облик. А кога одам некогаш имам чувство дека во стомакот имам надуван балон со вода. Туку, мочањево е зафркнато, таман убаво ќе заспијам ме буди бешиката, мочам по два три пати во тек на спиење а уште сум на почеток. Се породија ли @coconaut @Sunshine_1979 ?
Фала ти мила и немој друг пат да велиш дека си закаснила. Инаку син ми со близначките е две години а со ова бебуле ќе бидат разлика 9 и 7 години
Мамички имам еден проблем. 32 + 3 сум и во последниве неколку денови чувствувам болки во стомакот горе кај желудникот. Болките почнувам да ги чувствувам кога ке стојам подолго време на пример додека пеглам, мијам садови се движам малку побргу и слично а чувствувам буквално како да ми се истегнати мускулите. Ме заболува кога ке кивнам, кашлам или се смеам буквално како да се болки во мускули. Бебето инаку е качено високо па се прашувам дали е можно тоа да е причината. Друго се си е ок. Бебето е активно, нормално го чувствувам..немам никакви исцедоци и слично. Ова ми е прва бременост па би ми значело вашето мислење.
Ajde dobro vecer od mene Jas sega vleguvam doma.Izlezena sum celll den.Bev na rucek i cestito na nov stan,pa si produziv vo bar.Si se napiv koktelce so ananas,kokos i jagodka i sega doma na spienje. Od tolku dolgo sto sedev doma-sega pa ne moze da me priberat. Pa mora da iskoristam situacija, oti posle ne mi bega pak sedenjeto doma so bebuska Cestitki za novoporodenite mami i za novite trudnicki koi ni se priklucija na temata. Leka nok
Бебето е, расте, се помалку простор има и бутка се внатре, а особено онаму кај што се ножињата. Пробај колку можеш повеќе одмарај, и внимавај некоја храна да не ти прави проблеми, јас имав ужасни болки од некоја храна (не киселини, не гадења, туку болки).
Da i jas gi custvuvam tie bolki no otkako ke se najadam,da ne jadam redovno ajde ke recam od toa e,no redovno jadam a i samo 10 nedeli sum
neka ti se zdravi i zivi....lelel kolku sakan bliznaci.....ubavini....srejkno i lesnina za porajgaj....poz
Jas pod 100 ne odev so pulsot, a mnogu cesto do 130, 140 nekogas. Bev duri i na lekar za toa ama dzabe site rekoa od bremenosta e. Koga se porodiv odma 70 pulsot mislam deka od samiot pritisok od bebeto, sto stiska organi, vo stomakot se e otideno kaj sto ne treba i zatoa luduva i srceto... Jas aparatceto koga kje go stavev ne im se veruvase na site po dva pati vo sekunda mi cukase i povekje
Moze da e i od toa, jas ne da bev otociiiii, nozete mislev debeli mi se tie oteceni da mi bile, samo sto se simnav od boks porodena, mi bea poslabi a mi vikaa togas abe ne odi po lekariii od bremenosta e se, jas neeee ova ne e normalno (neli kako i sekoja majka, se zagrizuvame za bebeto), toa bese nenormalno 130 nonstop puls... Sega mi e 70, ko da nemam srce hahah togas gradite mi skokaa od srceto A inace moze i da e goleminata na bebus, stiska mnogu nagore... golemo bebe, pogolemi problemi...