Мене неколку дена пред пораѓај ми стигна до 170 пулсот на екг и завршив со царски. После исто како мариз на 70 спадна веднаш. Тешко ми беше да земам воздух неколку недели. Пулсот се крева и од притисокот на органите и најмногу од поголемо количество крв што се испумпува и го сметаат за нормално ако не е екстремно.
Bravo,jas sega ja vidov i slika si postirala.Mnogu ste ubavi Uste ednas cestitki i se najdobro.Guski za dvete
Се породи @zalosna !? Честитки мила!!! П.С. од почеток ко те приметив на форумов одма забележав една твоја 'утка' - погрешен ник си избрала, треба да е СРЕЌНА!! Богата мамичка!!!
Ние од првиот преглед па се до предпоследниот цело време одиме напред за цела недела. На последниот преглед дури цели две недели. Некако и јас се ставив во мисла дека сум напред, а веќе 8ми месец, па сега ме буни во однос на терминот за пораѓај??? Дали ќе си тераме според последна менструација, или ќе реши порано да си искача мојава бебушка?? или ако одам со царски, незнам како би ме фатиле, дали според големина на плод или ќе тераат според гестациска недела. Утре сум на контрола па ќе видам што ќе ми кажат.
Eve me chekam za treto bockanje vo Adrialab, od glikozata bebevo mrda, skoka, duri i ikashe. Konechno go osetiv kako ika, mnogu e smeshno. Imam ushte 45 minuti do treto bockanje pa doma da odmarame. Ke go prichekam rezultatot za da vidam majka shto ke kaze, prviot rezultat ko da ja slushnav sestrata 4,7 shto e super, sea ke prasham za vtoriov pat. Zemav demek tablet da chitam ama ne mi e udobno na stolicava i eve se druzam so vas.
Мамички дали некој може да ми објасни што точно значи фунелинг на цервикс.?Јас со скратен цервикс лежам веќе 2 месеци.Денаска бев на контрола и докторката ми кажа дека сега имам и фунелинг и грлото ми е 2,1 цм и строго да лежам до крај на 34-та недела. Дали некој може да ми го објасни фунелингот?
@slobodka jas isto kako tebe.celo vreme bevme do 1 nedela ponapred a na posledniot pregled skoro 2nedeli ponapred.i procitav na izvestajot deka za 1nedela sr pomestuva terminot za raganje(spored merkite na bebeto ) .i sega i jas se prasuvam kako ke bide so terminot i poragajot. Ajde koga ke prasas pisi ni za da znam !
Незнам што е тоа фунелинг... требало да објасни докторката. Може да е само некој фенси медицински назив за скратен или омекнат цервикс . Ама да знаеш дека и моето грло е скратено и омекнато, т.е. 2 цм, ама не лежам строго. Докторот ми рече да не претерувам со активност.
Мене првото од старт ми беше за 7,8 дена понапредно ама ме водеа по последна менструација и така си се породив,не излезе порано туку само два дена пред последен термин.
Dubro sum mila malce umorna ama toa e majka da se bidi..em nenaspani em umorni em srekni Vo 2 trgnav na bolnica vo 4 i 52 cuca se rodi vazno se brzo pomina
Jas sega se vrativ od ginekolog. Trebase da odam vo sreda, i se javiv pred nekolku casa i i kazav deka imam pokacen krven pritisok. Otidov odma, mi dade terapija za pritisok, metildopa na sekoi 12 casa po edno. Vo sreda mi zakaza isto taka vo Skopje vo drzavna kaj Zaklina. Bebeto e 5+6. 2,02 mm srceva akcija nemozevme da slusneme ubavo. Imase mali znaci samo na srceva akcija. Rece posle 6.5 nedeli da ja slusneme ubavo. Doktorkata me isplasi malku, loso ke bide ako ne se slusne srceva akcija na sledniot pregled. Jas sidavam nadez deka ke bide se vo red bidejki bebeto e naprednato od pred 1 nedela i sega pokaza mali otkucai na srceva akcija.