Нормално дека ќе се слушне срцева акција,рано било и докторката не требала ништо да коментира. И јас во таа недела отидов немаше срце,по 2 недели чукаше ли чукаше Само за притисокот бери гајле на време и гали мешко
Funneling значи омекнување на грлото на матката. Со тоа што ти е скратено, и плус ти омекнува има ризик од предвремено породување, затоа мораш да лежиш. Што се мора, не е тешко, без многу напрегање и активности по дома. Постојано лежење и само до ве-це и назад, ништо повеќе. @zeka рано е да се слушне, ќе биде на следниот преглед штом веќе има, макар и слабо
Добра си ти, мене ми дојдоа свекорот, свекрвата и сестрата на свекорот, седеа 7 дена у стан, една вечер ништо не е
женски денес правев анализа на крв и урина во адриалаб со шифра за трудници платив 47 денари не е бито толку ова како за информација . но еритроцити ми се 3,93 а мин е 4,1 , хематокрит ми е 33,4 а мин е 35 и во урина ми пишува специфична тежина 1,010 а мин е 1,015 на преглед сум во средна да не ја мислам има некој искуство да ми објасни околу ова ? фала
Vo koja lab beshe? Jas bev vo Taftalidze od 9 do kaj 11 i neshto. Moze sme se sretnale Ja prashav majka mi vika se ti e super, da ne se sekirash Inaku i mene mi naplatija 100 denari za skrien sheker.
Сте заприметиле ли кога сте повеќе залежани или помалце се движите извесен период , бебушот помалце мрда, а кога сте пораздвижени , бебе повеќе и почесто мрда ?
Мојава е паметна на мама, не прета цела ноќ. Прета само кога ќе станам. И на состаноци, растур прави. Интересно ми е сега дека се гледа преку алишта како скока.
Нoрмaлнo е дa имa некoи пoмaли oтстaпувaњa не се секирaј и кaј мене имaше, пример леукoцити oсoбенo е нoрмaлнo дa се мaлку пoкaчени вo бременoстa.
Tukuuu, maticnava mi rece deka na prvorotka ne bilo praktika da se meri cerviks, taka e ili? I nekako slabo stomakot mi se poznava pa pocnav da si pravam filmovi :/
Каде поточно се наоѓа таа во Тафталиџе? Утре јас ќе одам во Авицена. Инаку и јас денеска бев да ја видам момата. Леле какви фаци правеше, имам цела фацерија од неа сега. Сѐ си е во ред, тежи околу 1400г, и никогаш не мирува, опасна е.
Zdravo mamicki, cestitki na onie novopeceni majki koi rodile ) . Tuku jas imam edno prasanje , so kolku kilogrami ostanavte bremeni , i kolku kilogramite pravat problem ? Jas nesum nekoja bas slaba , visoka sum 180 ama edno 95 gi imam vrzano vo krpa ( stegnata sum ne sum razlabavena da mi visi od site strani ) ama taka se plasam od ovie kilogramive sto ke dojdat vo bremenosta, pozdrav do site i zalam za latinicava, nemam Mk. font na kompjuterov . Ubava vcer na site
Јас започнав со 44/45, а во тек на бременост нормално е да се покачи 10-12 кг. Така ми кажа докторката
Која недела си? Во која недела се мери цервикс? И мене ми е прва бременост, но за мерење на цервикс ништо ми нема спомнато, ако допамтам ќе ја прашам нареден пат...
@zuto koja nedela si, cisto za gramazava prasuvam Od Avicena vaka zadovolna sum, samo ako ti najdat mn leukociti vo mokracata ne se plasi, tamu toa im e standard! So lesno, pa ke kazis kako si pominala
Утре полни 30 недели. Нема да испитувам урина, само крв и скриен шеќер. Инаку гледам и други се жалат од Авицена, јас досега сум немала лошо искуство со нив.