Жени јас слон да ми дадете ке изедам....само кукам дома по мм дека немаме ништо за јадење ,а тој целиот прашалници демек што треба уште да имаме......Уште слон ни фали му реков преѓе. Стомакот како преку ноќ ептен да ми порасна,а машала денес синко цел ден клоца,мрда леле лееле
И јас само за скриен шеќер бев, тие успат и мокрача и крв ми испитаа. Ништо не платив да знаеш и ти. Инаку исто сме со недели Кога ти е краен термин?
Доста тие наредуваат и се разгалуваат. Мора и вие малце ако не сега коога? Хаха баш се сеќавам ко бев трудна му читав тука се шо праеле мажите... Како чистење купатило, бришење ахаха и ми вели аааа црно ми се пишува. Ама ништо не дочека, овој пат сигурно ќе му надохнадам.
12/14 април ми е термин. А во Авицена проверуваше ти? Ќе видам јас утре најверојатно ќе одам. Баш ме интересира колку ќе ми побараат, сите различно плаќаат.
15ta nedela sum...vo 12ta vo sistina samo skrining mi pravea a sega za 2 nedeli ke idam na maticnava na eho. koga bev za brisevi sega ja prasav koga se pravi i mi vika: a kaj prvorotki ne e praktika nema potreba :/ i aj sega..?
Вчера си го видов маженцето мое малечко, пораснало душиче, сега се виде убаво оформено бебенце, не можам да се одвојам од сликичето само го гледам. За една недела сум на скрининг, малку се плашам ама се надевам дека се ќе биде во ред. Вчера ми беше еден од најсреќните денови, сонце, топло, не се прибрав дома. Се уморив убаво си дојдов дома и си легнав рано
Па што знам, речи и пак, демек мисла ти е, да си бидиш на чисто...само не се оптеретувај мн. Јас на 10ти ќе одам за скрининг, па ќе ја прашам и за тоа. Одвај чекам да си го видам бебуш, се надевам е ок, па би требало и пол веќе да се знае, нели?! Веќе тогаш ќе бидам полна 13та...
Секогаш си позитивна, бравос Па брза си била ти Сега таман лето иди, ќе си ја шеткаш цуца твоја што убаво... А ние на кои термините ни се во лето, во жештините...
Abe ne se zalaj bas ubavo toplo i so lesna obleka prasajme mene kako mi bese do vcera jas pa se izmrznav ni edna jakna ne mi pasuvase taka so odkopcana si odev
Девoјки нa кoлку време прaвите ехo? Мене вo систинa ми зaкaжувaaт нa 5 недели, пa се мислaм дa не е мнoгу?
Обично на еден месец...не грижи се,ако е се во ред не е многу... Може имаат гужва чим така ти закажале,ама сепак мислам дека е таман
Скрининзите ти г закажуваат или? Срцева акција во 7 недела, скрининг 1-12та, скрининг 2-21ва. А ехо обично убаво е еднаш месечно д асе следи растот на бебчето
Nema aj sega, ke si insistiras da ti izmeri. Merenje cerviks so toa dali si prvorotka ama apsolutno nema vrska. @flower30 samo sto izleguvam od doktor. Eve pak sme 2 nedeli ponapred, more vika nema vrska sto e pogolemo, ne go smeni terminot za poragaj. Ke videla ponataka ako bilo eptem golemo da sme idele so carski.
@slobodka a kolku e tesko bebceto ? Mene vo 31 nedela mi rece 2100g.ama ne spomna nisto za carski,a mi rece ne e strasno so e ponapred,strasno e ne daj boze da zaostanuva so nedelite.Za 2nedeli sum na kontrola pa ke vidime. Ti kako pomina na pregledot.Drugo se e vo red taka ? Cervix ti merese pak ?