А не... многу е тоа.. тоа само кај ептен ризични бремености. Нема потреба на 2 недели, само џабе да ти го зрачат бебчето Нормално преглед е еднаш месечно... значи на 4-5 недели. После на крајот може да зачестат прегледите, во 9ти месец.
Jas sum 33 nedeli i duri sega odam na 2 nedeli na pregled ama ne me gledaat na eho, nemam poim kolkav e bebush. Mi pravat samo ctg, krv, urina i sekoj vtor pregled so prsti proveruva dali sum otvorena a togash pravi edna faca smeshna doktorot kako jas koga ke brcnam vo fildzan kafe zhelba da si zamislam ete na toa me potsetuva Inaku bebush Na posledniot pregled beshe 1491 gram sega mozhe i 2500 da e Neka si raste samo, golemo mazhe neka bide
http://acibademsistinababy.mk/index...emenost/8-zadolzitelni-pregledi-vo-bremenosta И нешто за здравата исхрана во бременоста http://acibademsistinababy.mk/index...ishrana-i-vezbi/9-10-soveti-za-zdrava-ishrana
Mamicki mozebi glupo prasenje ama stvarno neznam. Edna komsivka se porodi pred 3dena I navodno bebceto se napilo od vodata na vodenjakot. Bebeto hitno e prefrleno vo Sk ( se porodi vo Sr). Mozno li e takvo nesto?
Nema gajle ako se napilo od plodovata voda, bebinjata sekako podpivnuvaat plodova voda vo tekot na celata bremenost dodeka se vo utroba na majkata, pa zatoa i ikaat. Mozno e da se napilo mekonium , pa togas ima rizik za bebceto i zatoa da e odneseno hitno na klinika.... No i toa se sreduva, bez gajle....
Кога се напило од водата? Бебињата нон стоп ја пијат плодовата вода дури се во стомакот на мајката. Мојот доктор кога ќе види дека има вода во желудничето, вика - тоа е добро. Така го развиваат рефлексот на голтање, така се развива и функцијата на белите дробови, и бубрежињата кои после ја исфрлаат таа вода. Да не не било нешто во ред со нејзината плодова вода?
Ako e zamatena plodovata voda e problem, inache ne bi trebalo da e problem. Dajboze da se opravi bepche pobrzo. Inaku se sluchuva da. No nie da ne razmisluvame za toa sega. Ete i jas imam dobra vest, shekerot e super, vo taa chest se pochastiv so blachko. Si se proshetav i sega odmaram, pa ke si pravam rucheche i ke go chekam mazeto. Edno gajle pomalku so shekerov.
Женски ја има ли некоја перницата за трудници од Стружанка? Јас сеа си купив па сакам да ја перам цела во машина па ми е страв да не и се деси нешто да не го изгуби обликот
32+ 5 sum denes a bebus moj tezi 2400. Cerviksot da mi go merese epten zatvoren, 38mm. Zatvorena skroz.
Прашувам , оти во крвната слика за денес , матичниот имаше побарано и холестерол и триглицериди да се испитаат, па излезе холестеролот покачен ..... А јас знам дека во бременост не се испитуваат овие работи, бидејќи секако ќе покажат дека се покачени поради бременоста....
I mene isto mi rekoa denes oti holesterolot mi bil pokacen....Ama jas kolku sto znam vo bremenost normalno e da se pokacuvaat holesterolot i trigliceridite...taka mi ima kazano mojata opsta maticna doktorka....