Jas ne proveruvav a mislam i ne treba. Sekerot i zelezoto se mn bitni vo bremenost drugoto manje vise. Plus omega 3 ima vo vitaminive so gi pieme a toa e protiv masnotii voedno
jas ispituvav i trigliceridi i holesterol, znaci vkupno se. a 4 nedela sum. sekerot mi e 5(prethodnata vecer jadev blacko), zelezoto 20.3, holesterolot mi e dobar, trigliceridite mi se pod normala. a HGB mi e 131. maticnata mi rece deka e dobro se. ne mi spomna deka ne se ispituva holesterol vo bremenost
Седиментaцијa и мaснoтии кo штo ги викaме ние не се испитувaaт. Сaмo крвнa сликa, железo и гликемијa.
Ќе ги замолам тие што се од Ск, да ми кажат некои информации за приска1 во државно Дали ми е потребен само упат од матичен гинеколог? Дали е со мој термин или кога сакаш? Колку кошта? Кога се земаат резултатите? @zalosna арно викаш и тебе не ти било лесно , ај да не се жалам предвреме, ќе видам (се надевам) па ќе кажам
Ако правиш само приска потребен ти е само упат од матичен гинеколог и одиш кога сакаш,не е битно...ако си осигурана е бесплатно,а резултатите се за 2-3 работни дена а да и резултати од скрининг да си носиш
Dobro utro i od mene, se tegacham po krevet, denes ke mi dojde kumche na gosti, da stanan da napravam neshto za doruchek i da ksnam malce. Od vchera so mm krknavme tri kila portokali
Девојки стварно ли витамин А не смее да се конзумира ? Зошто? Сакам да пијам од ова млеково на бимилк што е со 10 витамини па има и вит А во него, па незнам
zdravo, probuvam da ti pisam poraka, no nesto nemozam bas da se snajdam. Dali mozis da me iskontaktiras vo poraka? sakam da te prasam za bolovanjevo nesto edna informacija... pozdrav
Мамички убав ден на сите. Сакав да прашам дали во осми месец се земаат некакви контролни брисеви. Мене до сега ми земаа брис за пап уште на почетокот и тие четири микробиолошки брисеви што се земаат некаде 4-5 месец. Се ми било негативно до сега ама наслушнав некој муабет дека требало уште еднаш во осми. Ваши искуства?
Смее да се конзумира, само да не е во претерани количини. За млеко - немој да се труеш со тетрапак. Ако сакаш да пиеш млеко, а имаш можност, подобро земај свежо млеко, вари си го дома. Не се лажи со тие витамини демек додадени во млеко.
@happylinda neshto si zeznala so porakite i ne mozam da ti vratam. Ne sum na oficijalno boleduvanje, ednostavno ne odam veke na rabota. Jas ne bev na rabota prijavena i nema od tamu da zimam boleduvanje. Mozesh da si otvorish boleduvanje ama mnogu e komplicirano trchanjeto po dokumenti, informiraj se kaj matichniot najubavo. A mozesh da zemesh odmor, da kombinirash i mesec dena pred poroduvanje da zemesh trudnichko, shto pak e rizik, trebe bebush da go ostavish za da trgnesh na rabota. Razmisli si i vidi. Sestra mi 8 meseca beshe na boleduvanje, patoloshko, ama sekoj mesec prodolzuvashe boleduvanje.
^ Како може да се труе со тетрапак млеко?И со првото и сега се убивам од пиење тетрапак млеко па ништо не ми фали нити па на ќерка ми нешто и фали.Дај олабавете веќе со храната,стварно се претерува.Читам за се нешо скептици и се нешто нечинело.