Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Зависи колку претходно мислам :)

2. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    Еве јас сум оперирана и сум сечена на две места,едниот рез ми е многу голем и се познаава многу,додека другиот е видлив но не толку многу иразен како овој што ми е големиот,па затоа прашав на кој начин се одвиваат порагаите во вакви случаи.

3. Bradshaw12

Bradshaw12 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    40
    Штом ти биле негативни брисевите, не треба да ги повторуваш сега во 8ми месец. Ти останува уште да ти земат брис за стрептокока кој што се прави од 35-37 г.н.

На Dioora му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    И јас имам еден рез на стомакот, ама има многу години од тогаш, така да - никој не го коментира. Затоа викам битно е кога е правена операцијата. Ама најверојатно ако има нешто ризично ќе ти кажат докторите. Ама ако се стари резови, мислам дека нема ни да се искоментираат како постоечки :)

5. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    Стари ми се околу 12год веке,но едниот е многу изразен исто ко пред недела дена да сум оперирана,али што е тука е

6. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    6+2 g.nedela. Vremeto minuva neosetno :)

Jas sega za pojadok si napraviv supa domasna i pola kance kiselo mleko.
    Za rucek pecen kompir so susam, salata od cveklo i morkovi.

Skoro nemozam nisto da jadam. A znam deka moram da se hranam dobro. Od se mi se povraka i losi. Mozebi samo e period a do prvoto tromesecie.

На Cka, Lorins, ruruk и 3 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.507
    Допаѓања:
    108.544
    Зекич радувај се на сите овие лошења :*

На zajka1, makgirl, Lorins и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Добро утро мамички.Еве времето лета , дојдовме до 31ва недела.Читам негде погоре за боледувањето,регуларно е нели 9 месеци,а го зимаш кога мислиш дека има потреба.Јас ќе гледам да идам на работа до влезот у 9ти,а ако има опција да ми даде матичната 15 дена претходно,ама тие да не ми се од трудничкото.Што мислите има шанси?
    Некој погоре пиша дека на време треба да се среди со документи за боледувањето,зашто имало многу зафрканции.Која е процедурата знае некој?

9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    70.692
    Вака,јас вчера разговарав со мојата докторка и ми кажа вака- боледување може да се земе пред пораѓај секогаш кога мислиш дека веќе неможеш да одиш на работа, ќе си однесеш документи,или пак после породувањето со отпусна листа плус како доказ...а инаку ако имаш неискористен одмор може да го искористиш до пораѓај и после да ти почне породилното... Се надевам ти помогнав :)

На Lisa_Maja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Еве не и нас :) вчера правевме брисеви, резултати утре, воедно и на скрининг сме и ептен возбуда ме фака, по малку и страв, молам бога да е се во ред и конечно да здивнам.
    Инаку јас немам воопшто мачнини, гадења, киселини ништо. На мајка ми немам и таа исто немала ко да не била бремена. На почетокот имав мали гадења и толку. Сега само огромни болни гради, стомаче, постојано мокрење, тоа е она што ме потсетува дека има мало душиче во мене :$

На makgirl, Lorins, Mariangel и 4 други им се допаѓа ова.
  11. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Нема гајле, тогаш. Изразеноста на лузната е само лошиот осет за естетика на докторот кој те шиел :) . За 12 години сето тоа е зараснато и регенерирано, така да, нема врска, и нема шанси да ти смета за природно породување. Како и да е- сигурно докторот што те гледал до сега ќе ти спомнел кога ја видел лузната. Ехе, многу од нас се правени операции - слепо црево, жолчка, кила... па и операции на матка, јајници итн. Таман работа ако сметаше после толку години, сите на царски ќе требаше да одиме ;) Не се плаши.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  12. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Ако има некоја од Штип да ми препорача доктор од доверба нашиот од Проб еден ни беше и тој доби удар сеа сме без гинеколог.Имам искуства со Рамбабова и Органџиски не сум воопшто задоволна.Со првото бев кај нив не сум задоволна сеа ми касни па со намера сме за второ затоа сакам да идам кај некој доктор што ке знае да ме упати понатаму.Бидејки освен матичниот никој не ме подржуваше во првата и тоа доста тешка бременост со 9 месеци по болници.Позз мешиња.

13. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Јас имам правено операција лапароскопски пред 4 години. Има тоа нешто врска?

14. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Абе видете, јас стручно не кажувам, не знам, не сум доктор, најубаво е да си им кажете на докторите. Јас знам по мене дека имам рез на стомакот, ама никој не го искоментира, и најнормално докторот ме планира за обичен пораѓај. Не сме ни искоментирале за такви стари резови или ласерски операции. Ако ви е шубе, прашајте си, ама сигурно докторот знае според тоа што го гледа.

15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Нема, јас имам две операции со рез долж целиот стомак па сите три пороадување ми биле природни.

На Bozica1980, wannaBeMomma и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  16. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.644
    Допаѓања:
    33.253
    Здраво девојки.Сите да си имате лесна бременост.
    После два негативни тестови гинеколог ми потврди бременост.Мојата последна менструација беше на 3.12.2015, а гинекологот ми рече 7 недела ама плодот е мал и изгледа како за 6 недела.И за две недели на контрола за :l: реакција. Дали можи грешно да има пресметано?

На kjukli, zajka1, wings и 2 други им се допаѓа ова.
  17. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Честитки.... со лесно :)
    Поголеми се шансите да си имала овулација една недела покасно, отколку докторот да ти пресмета погрешно. Една недела плус минус е сосема нормално и нема место за паника :)

На Girl-Rabbit, Lorins, 24.07 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    koga gi pravi merkite ehoto samo mu dava nedeli + denovi. taka da ne se pravi greska. pokasna ovulacija si imala

На jacqueline.s, 24.07 и Lorins им се допаѓа ова.
  19. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Може матичен гинеколог да ти даде 15 дена боледување. Јас така направив бидејќи ми беше бебчо ниско а и работата ми беше стресна и 10 часа на нозе :( После тие 15 дена боледување земав одмор еден месец, но бебчо излезе порано во 38 недела и ми останаа денови од одмор што ќе ги искористам после трудничкото. Трудничко отворив од денот кога се породив.

На Lisa_Maja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. @macence@

@macence@ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    62
    Mamicki kako ste so kg spored nedelata?....Jas sum 19+0 i imam +3kg dosega

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.