Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Mesinja da ve prasam - od pred dva dena pak kako da nastinuvav i po malku prokasluvam i odma otidov kaj doktorkava da me slusne -rece nemam nisto na gradite,a malku grloto crveno ama da ne pijam antibiotici tuku so vitamini da se lecam.A jas veke 2-3dena osekam kako slon vrz gradite da imam,tesko disam i me bolat gradite(i na nea i kazav).i sega me fakja strav so mi e vaka ili pa moze i od bremenosta da mi e taka ???? Nekoe iskustvo vakvo ???
    Inaku sum 34 nedela

2. Nana19

Nana19 Популарен член

измаќкај се свинска маст помешано во неа сода или еден парацетамол издроби и иамачкај си не градите убаво и преспиј си така утре ке се истушираш

flower30 likes this.
  3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Mamichki dodeka se zhalev deka ne go osekjav bebush da ika, sega od koga pochnav da go chuvstvuvam bukvalno sekoja vecher ika. Normalno e ili? Greotka mi e :(

4. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Кажвајте лек за главоболка се умира 12+4 кај левата слепоочница ?

5. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Limonche iscedi si, lezhi vo temna prostorija.. Apche ne :) Ke potrae ushte nekoj period veke koga ke vlezesh vo vtoro tromesechie ke se namalat takvite bolki.. I jas bev so isti maki :)

zajka1 likes this.
  6. Adeline

Adeline Популарен член

ве молам некоја ако знае зошто имам болки од левата страна на стомакот? дали ви се случило исплашена сум
    да ја опишам болката ...сигурно сите сте осетиле при брзо пешачење и неправилно дишење ве заболува од една страна ...епа така нешто ,издржливо е но ме плаши....8+2 сум

Last edited: Feb 5, 2016
  7. only44you

only44you Популарен член

@jacqueline.s што стори мила, те мислам ......

jacqueline.s, MADO and S.Snezana like this.
  8. zalosna

zalosna Форумски идол

Ama ne se sekiraj normalno si taka da ika site bibina ikat..nebi bilo normalno ako ne ika :) i od koga ce se rodi da si znaj bebus pak ce ti ika :)

Mariangel likes this.
  9. zalosna

zalosna Форумски идол

Ne se plasi bebeto si rasti i zato taka boli nekogas od leva nekogas od desna strana dolu nisko kaj jajnicite..takvite bolki tek pocnuvaat :) kolku pogolema tolku povejce i na razlicni mesta bolki ce custvuvas ama nisto strasno

10. 24.07

24.07 Форумски идол

И јас имам такви болки мене докторката ми рече да одмарам и ми даде утрогестан да ставам два пати на ден.

11. kristince51

kristince51 Популарен член

Кога осетиш такви болки земи магнезиум и б комплекс и не седи туку легај дофека не се смири, и јас во прво тромесечје имав потоа ретко, ама мене ми е второ, а со првото пак во второ тромесечје имав јаки болки дури бев на приватно да испитам да нема нешто ама се утврди дека е од самото ширење на матка.

12. zuto

zuto Форумски идол

@Mariangel нормално е да ика. Мојот син беше право икало. По сто пати на ден икаше во мешето и кога се роди продолжи исто. Поминаа неколку месеци и си се регулира тоа.

zalosna and Mariangel like this.
  13. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

mamicki jas nastivnam i grloto mi e partal crveno. sega si dojdov od kaj doktorkata i mi dade sprej angal i pastili za smukanje trahizan. kazete mi dali vie ste upotrebuvale nesto vakvo. jas gi zedov ama nekako strav mi e. isto mi rece i paracetamol deka mozam da se napijam. inaku sum 4 nedela sum

14. wings

wings Популарен член

Леле мамички и јас ја мислам @jacqueline.s што стори? Уште не беше влезена во 9ти...се надевам се е во ред и биле лажни контракции. Жаки пиши ни кога ќе се средиш,те мислиме :*

15. wings

wings Популарен член

Иваанче вероватно си 6та недела,не 4та..во 4та како знаеш дека си сигурно бремена? Знам во поддршка пиша сега скоро за позитивен тест? За грлото практикувај природни работи,пишуваа наназад феминкиве.

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Жаки мор те премислив. Јас денес решив да подзачистам, да зготвам за викендов и да свртиме на шетка утре и задутре.

zajka1, makgirl and S.Snezana like this.
  17. fairy88

fairy88 Популарен член

Aj dobr den i od mene.Nekako se bev zafatena i ne mozev da pisam :) .
    Jas bev ovaa nedela na doktor i mi rekoa deka ne sum za priroden poragaj.Bebeto bilo prilicno golemko okolu 4000 gr vo 38gn i oti sum prvorotka i imav poblemi vo bremenosta
    maticniot mi vika ti si za carski.Sega pak treba da odam vo bolnicata i da prasam za carski da me pravat, oti koga me prasaa kakov poragaj sakam, jas rekov deka sakam prirodno bez epiduralna.Termin imam cak vo vtornikot,se nadevam deka nema da mu tekne na bebus porano da izleguva.
    Ako mi zakazat vednas carski dobro ke bide.Samo iskreno me faka strav od operacijata.Sakav prirodno,ama golem rizik mi e da se poragam so tolkavo bebce,da ne se izkomplicira nesto za vreme na poragaj :/

18. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

пантенол смее во бременост пастили за шмукање, мед, лимон, прополис...

19. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Тука сум, фала на мислите... не бев на доктор, не ни планирам да одам, секако недела дена треба да одам на редовна контрола... ме боли од време на време, па се смирува, ама се издржува не е страшно. Инаку да, уште не сум во 9ти, 34+1 сум :)

20. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

По 2 дена неможам да отидам до вц...дај кажете чаре...ми се плаче...:sweat: