@jacqueline.s jas i ti sme 1 den razlika,neka pocekaat uste malku bebcinjata ,neka ne se brzaat☺jas sum za 10dena na kontrola i brisevi pa ke vidime ☺ @i-v-a-n-4-e moze se sto ti pisa @Wanna.be.mum samo mene mi rece aptekarka propolis kapki ama bez alkohol(poslabi da se ,so pomal procent)
Мамички, имаше едно интересно видео неможам да го најдам. Анимација е, како бебето во стомакот ја доживува бременоста, мислам тука на фемина беше поставено
Леле мами ....... мене ептен денес ме наболува мешето....како за добивање мензис...18+1 сум ....се плашам
@fairy88 нема зошто да се стресуваш и нервираш ти барем имаш време психички да се подготвиш, другарка ми пред некој ден се породи со царски кај неа се добро, добро, со главче надоле, па заврши со царски, прочитај си на нет ама што како и после царски на што да внимаваш, што да предземеш за побрзо оздравување, а најмногу ке дознаеш од кој е поминал истото, со "ладна глава"да одиш , ке си бидеш позитивна и само на бебенцето ке си мислиш дека конечно ке си го гушкаш и веруј ми кога ке го видиш на се ке заборавиш, низ се што си поминала, само позитивно.
Мелено ленено семе...во јогурт,шејк како ти одговара. Мене ова веќе 2 недели ме држи во ред инаку да не ви раскажувам со какви грчеви во црева на лекар завршив
Da ne ima nekoj iskustvo so vracanje na pari od clexane inekcii gi primam od 8 dekemvri so izvestaj od ginikolog a od transfuzija imam izvestaj od 25 januari me interesira dali vo fondot go priznavaat izvestaj od ginikolog
банито мое денес претка, мрда, рачиња позади глава, па после едното во уста, па нозе прекрстува многу хиперактивно ама и срамежливо си го криеше лиценцето се е добро докторот задоволен ептен, приска не правевме немаше потреба според докторот. И така контрола за 4-5 недели со куп испитувања, огтт, хемостаза, д димери, торч, комбсов тест, ке се испобоцкаме ама тоа е
@kristince51 znam deka nema potreba od strav,ama ne zamisluvav deka vaka ke izleze.Nekako mi izleze epten nenadejno.Sto e toa e,se ke se izdrze za bebus.Neka e ono zivo i zdravo,pa ako vikaat so carski-toagas neka bide taka. Vo pravo si podobro e planiran carski,otkolku na iten carski da zavrsam
Како сте Само да ве поздравам и да ви посакам убав викенд, јас сум пресреќна дека 2 дена дома сум Како ми се спиеше сабајлево Одвај се облеков за на работа. Вечерва баш фино времево, ладничко, па шетав сама малце, да изладам глава.
како се ближи порагајот така старее-созрева постелката. при трети степен обично велат дека бебето престснува да расте и да добива хранливи материи од мајката. мојата кога ја извадиа во 39 недела беше целата како темна и исушена.Акушерката прокоментира дека требало да ме породат порано штом била целосно созреана. Но бебчето беше супер здраво,2900 тешко но здраво и право
Tret stepen e vekje najzrela, mene vo 36ta mi bese vekje 3ti stepen, pa isterav do 42ra nedela vikaat koga e vekje 3ti stepen, za skoro kje se porodis, ama eve kaj mene vrska nemase toa rodiv 4400g bebe, samo deformirana bese postelkata od sto bese prezreana...
Mesinja jas denes odvaj izdrzav,mn bev nervozna nez zas,mn mi se pusese cigari a se macam da gi ostavam,sega me napusti nervozata ama mn mi e macno nes,me boli stomak i zeludnik ova vtor pat vaka mi se slucuva