Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.827
    Допаѓања:
    142.306
    Жени, денов е за нас, сонце пука, ајде у шетња :) Јас пуштив дома музика, играм, чистам, чекам гости, и после дим да ме њама на кафе на сонцево. Ако нема друштво, сама ке си седам :) Уствари, не сум сама, ќерка ми си ја носам у меше :)

На Kaetana, ivi1987, kjukli и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Dioora

Dioora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    311
    Дали е нормално да се намали сексуалната желба во третото тромесечие? Тотално сум незаинтересирана. До седми месец беше толерантно, сега веќе и јас почнав да се нервирам. Како расте мешето се понезгодно е. Кога едвај ке се натерам ич не ми е убаво чувството.Онака ми доаѓа на маж ми кога ке почне да иницира на тоа една чврга да му мавнам. Сирот. Хелп?! :)

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Здраво мешиња, јас да си кажам од денес влегувам во 6ти месец. Некако многу бргу ми поминаа овие 6 месеци и скоро ич не осетив некои потешкотии, освен тоа што веќе немам сила за одење многу, бргу се уморувам. За овие 6 месеци се здебелив 5кг, од 45 сега имам 50кг и немам апетит, си јадам нормално како и претходно, само што јадам исклучиво многу овошје и зеленчук, се друго во нормала и месо и мрснотии, знам и чипс и по една чаша вино да се напијам... малку по малку почнува да мрда, не многу силно ама мрда...му пушам музика и постојано му зборам :D а кога ке излезе не знам како ќе се снајдам, уште сега многу се плашам. Инаку ја купив книгата од Еурофарм Бебе-упатсво и многу е интересна и корисна.
    Сега треба да почнам со подготовки што треба да се купи, додека уште можам помалку да се движам, многу ме заболува стомакот кога ќе одам подолго време...
    Инаку ме интересира дали предвреме идете во болницата каде сакате да се породите и се договарате со доктор кој да ве породи, да ја следи бременоста и тој за да кога ќе дојде време да биде запознаен со вас и да ве пораѓа?
    И имам еден проблем, граите и претходно ми беа големи, сега уште поголеми ми станаа, обични прслоци нема шанси да носам, ми тежаат и не ми се залепени прслуците туку имам луфта од доле, купив без жици ама не ми ги држат, ептен ми се виснати и што и да облечам од блуза или мајца не ми стои убаво, дојдов до заклучок дека ми треба прслок како елече, под градите да има дебел ластик што ќе ги држи. Дали некој знае каде да најдам поквалитетен и убав прслок?
    Поздрав до сите:*

http://images2.drct2u.com/content/images/products//kd/kd113/102kd11301ahuge.jpg

http://g01.a.alicdn.com/kf/HTB17jRM...g-Bra-Size-C-D-E-F-G-Underwear-Ultralarge.jpg

http://image.dhgate.com/albu_706388783_00/temp2.0x0.jpg

http://g03.a.alicdn.com/kf/HTB1u6QG...up-bra-CDE-cup-big-bra-push-up-adjustable.jpg

http://www.lovemybubbles.com/images/bras/bigger-bras/softcup-jacquard-main.jpg

4. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Gi ima sekade,vidi vo prodavnocite za dolen ves

5. maleckomoe

maleckomoe Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    50
    Mamicki, vcera bev na pregled i spored presmetkite sum 6 nedela i 3 dena, (so nadez da cujam srceva akcija) doktorkata mi rece deka imalo saks i vrekicka, ama deka ne gleda plod. Mi rece da dojdam za 10 dena, deka moze podocna sum zacnala... Puknav od sekiracii...sto li moze da bide....epten mi e tesko...

6. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Вагинално ли те гледаше, зошто во таа недела мене и срцева акциа ми утвдиа, ама вагинално, можеби си со подоцнета овулација има и други феминки така што не ги водат според менструација, нема нервози, гали си го мешето пиј си фолна киселина, и магнезиум и надевај се за најдобро, позитивна мисла е најако оружје за се :*.

На Bebulleee, Lorins, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  7. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    @Milla989

Da proverish vo Struzanka ima takvi prslucinja a nekni vidov i vo Yumbo :)

8. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Ako mozi da znam od kade ja kupi knigata i kolku pari e

9. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Suvi slivi ;)

10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.827
    Допаѓања:
    142.306
    Јас неам мака со запек, обратна ми е маката :) Нема запирање и одење јас кога сакам, ко туѓо да е телово, кога му се оди него у веце, тогаш. Ха, ама го пишав ова :) Можеби оти секој ден пијам јогурт, а често јадам манџички.
    Слободка, и мене ми рекоа постелка втора фаза,прашав што е тоа, ми рекоа тамам си е така треба да биде.
    За 2 недели треба да одам за брис, од сеа се чудам како ке се избричам :)

На BabyStyle, LUCERKA, AngelOfArh и 2 други им се допаѓа ова.
  11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Не се грижи, кај сите во различна недела има срцева реакција, оти сите имаме овулации во различни периоди ;) И кај мене не се гледаше плод, а веќе 10 дена ми доцнеше... дури после две недели отидов и ми утврдија срценце. Не грижи си, олабави се и уживај во бременоста :) :*

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Сакав да те прашам. Воопшто немаше ништо на ехо или се гледаше барем кеса. А позитивен тест??

13. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Znaci taman sme si so postelkive. Jas veke napraviv brisevi pred deset dena. Ama kaj mene malku ja brzaat rabotata zosto odime napred za dve nedeli.

На MaLeCkO :), S.Snezana и Cka им се допаѓа ова.
  14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Имаше кеса, немаше плод. А тест дома не правев, имав фобија од негативни тестови :D Докторот таму ми зеде урина и направија тест за потврда, рече дека е позитивен. Јас тој ден видов само црна точка :)

На ruruk, Girl-Rabbit и Bebulleee им се допаѓа ова.
  15. Ververica

Ververica Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    78
    @slobodka Boli koga ti gi zimaat ovie brisevi i mene ke mi zimaat vo ponedelnik? Mene tie sto mi gi zemaa na pocetok ne me bolea ic ama sega za ovie ne znam..strav me faka:|

16. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Здраво мешковци и од мене. Со лесно на сите нови мамички, уживајте во најубавиот период, радувајте се без многу секирации. Мене вака да ми кажуваше некој дека е убаво да си труден, немаше да верувам!:hug: Па стварно. Јас на сите се' во детали им кажувам, кога мрда, како мрда, какво е чувството итн.

За јадење гледам да не претерувам со секаква храна, но знам да си каснам се'. Не сум ич стрвна, но чипс/смоки/благо си јадам редовно.:lol:

Денес бев многу активна:party: Ем си проверив крв/мокрача, ем се изнашетав по бебешки продавници, ем кафе си пиев на сонце, и што е најважно си го видов бебуш! :l: Добро напредува, ми вика др. немирен ќе е оти многу преташе:D е убо, ме утеши:wasntme:
    Инаку гледав колички и релаксатори, и се мислам каков релаксатор да земам. Вие каков имате? Свекрва ми значи се запнала од нама од интернет да го порачала тој плавиот (ме уби со тоа плаво та плаво), а жената појма нема ни до која килажа е ни дека само во лежечка положба се.. Зошто ми е таков, ама оди разбере се.:@
    За количка сакам прво да е лесна, и малце висока да не се праши многу. Нели?

Друго да ви кажам, гледав по 650 ден корито со топломер внатре, убави големи вака, во сите бои, а стварно ич пари.
    Е така, ај многу се распишав ако ми текни уште нешто ќе пишам. Бацки:inlove:

На Lorins, Girl-Rabbit, fairy88 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Дома сме срцка, уште од средата не пуштија но немам време за пишување! Се гушкаме со Магдалена и Мила и се навикнуваме на новиот член!
    Наскоро, ветувам ќе ја споделам и мојата породилна приказна!

На Lorins, ivi1987, zajka1 и 17 други им се допаѓа ова.
  18. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    Kaj mene imase pozitiven test i vo dvete bremenosti, a ne se gledase nisto na eho.I vo dvete na pocetokot me sledea na sekoi dve nedeli i mi ispituvaa bhcg preku krv za da sledat dali ke se pojavi gestaciska kesa, a potoa i srceva akcija.

Inaku jas uste se trkavalkam.Cekam da mine vreme da odam na terminot vo bolnicata. @Nana19 ti kaj si sto pravis,uste li si so mese?

На Girl-Rabbit, Mariangel и S.Snezana им се допаѓа ова.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Utre 15dena od ko mi kasni. Bev na genikolog na 10dena od kasnenje nemashe nishto ama bukvalno nisto. Mi rece za ponedelnik, ama verovatno ke pocekam pokje. Oti ovulacijata mi beshe na 19/20 januari, a 23trebashe da dobijam. A ako sum ostanata sigurno e rano.

На Lorins, zuto, zeka и 7 други им се допаѓа ова.
  20. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Malku, neka ne te faka strav, Sneze e nezna, no sepak boli otposle koga si odev do doma. Do vecerta mi pomina. Ama ne e strasno, sto se mora.

На Ververica му/ѝ се допаѓа ова.