Daa? I jas sakav da prasam za istoto kako i Only.. Jas zeemam Every day vnatre ima 60 i se 150 denari. Drugi nemozam da koristam edni zedov poevtini katastrofa ni lepea po nogajci gi barav hahaah (mala sala)
I jas gi koristam every day rozevite, ama otkako ostanav bremena ne gi koristam cesto. Prethodno gi koristev sekoj den
Okolu 80-90 se 50 parchinja, drugite mi se mnogu mirizlivi. I vo DM ima edni na Jessa dobri se, ne mirisaat i se lepat lesno. Mene tie mirizlivite mi pravat beter problem, se me chesha.
Лавли, ќе се смириш, ќе се прибереш и повторно ќе се обидувате. Тоа е нажалост единственото што можеш да го направиш. Од нас добиваш подршка за што и да ти затреба
Не грижи се душичке , и јас за првата бременост имав спонтан во 8-ма недела, но одма после тоа после 2-3 месеци повторно си останав бремена и си родив здраво и право бебенце .... Верувај , секое лошо за добро е, се се случува со причина .... Те гушкам
Na kompjuterov nemam Mk podrska, zalam za latinicata, no neznam sto da kazam i kako samata da si gi objasnam ovie termini, edinstveno sto ja prasav dotorkata bese kako moze do toa da nema plod, i taa rece deka e mozno od nepravilen razvoj na celicite, e sega jas ovaa na moj nacin si go razloziv vaka, deka jajce kletkata ne bila dovolno zdrela koga se oplodila i zatoa dojde do ovaa krvarenje .. Ili gresam, ovde na ovoj ispisot sto mi go dade se sto napisala zenata, napisala i deka voopsto ne videla plod i deka videla intrauverino bremenost, ...neznam ednostavno sto da si mislam .. tesko mi e no sto e toa, podobro sega po pocetokot otkolku podocna .... ....
Така е, подобро сега, отколку не дај боже подоцна ..... Нешто не било во ред штом твојот организам го исфрлило тоа што и да е... И верувај , подобро што е така... И не мисли се многу..... едноставно така требало да биде, божја воља е тоа...Зошто колку и да се мислиш, нема да најдеш одговор, а ти сако ќе си ја труеш душата. Гледај да се смириш, почекај нека помине некое време и почни повторно да работиш на случајот ..... Ти посакувам премногу среќа и чувај се мила
Супер си разбрала, бременост имало ама не се развила. Тоа што не си стигнала да се пофалиш гледај го само како предност, нема да мора да објаснуваш. Главата горе и за некој месец ќе се радуваш пак
По цела ноќ станувам по мала нужда. Ај мака што имам со голема па сеа пречесто ноќе одам по мала. Ццццц
Во голема паника сум , да сме на чисто јас сум таква по природа за се се секирам и што и да ми кажат си ставам при срце ама сега стварно сум извадена од памент. Во месецот кој што останав трудна пиев антибиотиви фликсид и сега при еден разговор ми нафрлија дека тоа може да му наштети на бебето . Направив скрининг кој што беше супер и приска која покажа нема ризик но многу сум загрижена
Непотребни грижи, ништо повеќе Не слушај многу што ти кажуваат, се и сешто можеш да чуеш, и паника да ти направат за глупости.
Леле јaс штo се не пиев пoштo не ни знaев декa бев бременa , aмa ич не мислaм нa тoa, бaшкa тoј месец пиев и сумaмед и вибрaмицин. Не слушaј луѓевo уживaaт дa плaшaт.
Кога отидов на прв преглед веднаш кога направив тест ми рече нема врска допрва се развива фетусот нема гајле ама паничарка сум фала многу
A koj ti go kaza toa? Nekoj strucnjak ili laik? Daj ne se optovaruvaj so ptolaznici, lugeto znaat da bidat zlobni i namerno da ti nafrlaat vakvi prici. Mene koleska me gleda tolkava vo stomak i mi prica za sontani i sl. Za sekoj slucaj prasaj si na doktor, mada licno mislam deka ne e nisto dokolku e epten na pocetok.
Па ваљда тие што ти кажувале не знаат повеќе од докторот. Сега сите ќе ти се прават најпаметни, навикни се на тоа