Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Штом така ти рекол доктор воопшто немој да се грижиш... И јас сум паничарка , па потполно те разбирам :)
    Една моја другарка не знаеше па таа во почетокот дека останала бремена , а беше ептен настината и многу кашлаше , па замисли направи и рендген на плуќа тогаш, а на бебуш ете фала богу ништо не му беше.... се роди здраво и право :)

На Bebulleee, S.Snezana и fs-fs-fs им се допаѓа ова.
  2. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Муабетот ми е од лаик ни блиску до некој факултет поврзан со медицина или фармација јас веднаш ја прашав докторката ми рече нема гајле допрва се развива плодот ама луѓево се лоши тоа е факт

На Girl-Rabbit, S.Snezana, slobodka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    27 недела...

4. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    Добар ден Мешиња како сте на овој убав сончев ден :sun::f: Јас да ве поздравам и да ви посакам убав ден, од дамна немам пишано ама ве читам редовно.... Инаку ние сме супер, синко си расте 2600гр е... Бев и на таа обуката на ГАК што беше некако корисни ми се гледаат часовите поготово за тие што ќе се пораѓаат тамо... За бебчо сме се спремни купено е скоро се, сега само го чекаме да дојде :) Незнам за вас ама мене мускулите на нозете многу ме болат, на моменти едвај станувам...
    Гледам има и нови мешиња, честитки за вас, да си имате лесна бременост, без стресови и секирации, само позитивно и се ќе биде во ред:* :inlove: ....
    Ве поздравувам и :hug: сите :*:sun:

На Lorins, fairy88, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  5. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Оф мила, јас сепак мислам дека бебенцето притиска на бешиката, машала ти големка си била веќе .... Но ако ти е мерак , прашај си гинеколог :*

На BabyStyle му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    За приказниве со спонтани мене свекрва ми од кога и кажавме дека сум трудна до негде 6-7 месец ми збореше вака: "е толку колку тебе бев трудна кога го изгубив бебето" значи од прв до 6-7 месец, а после сврте со приказната како се породувала со првото дете цели два дена, со болки, со маки и дека и мене така ќе ми биде со прво дете. Овие приказни скоро секој ден ги слушав, ама инат јас ми беше гајле и не ја рецкав многу, имав школска бременост и лесен пороѓај за 15 мин. А она после ќе си пукнеше кога дојде во посета а јас станувам од кревет се движам се најнормално само неколку часа после пороѓајот.
    Така да накривете си ја капата, исклучете се на такви муабети и не дозволувајте да ве плашат. Секоја трудница најдобро осеќа како и е и дали е се во ред.

На MaLeCkO :), Lorins, fairy88 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    Како минува време јасно е дека ќе биде потешко...мислаж дека е бебчо што стиска...на крај краева што треба да се издржи ќе се изфржи :hug: ајде сите храброоо ќе бидеме мајки...

На S.Snezana и only44you им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.081
    Допаѓања:
    110.931
    Za mochkanjeto navecher sum mislam shampion, 5-6 pati stanuvam vo se na se 5 saati son. I pak nasabajle sum kukurek. Mi beshe machno prethodno deka ladno mnogu a kupatiloto ni e mrazalnik. Ne mi e nishto teshko kako jadenjeto, mi se jade, gladna sum a koga jadam se pretupanuvam i stomakot mi ide epten do izraz i maka mi e. Ama toa e shto e, eve mine i 7miot mesec, ke pomine kaj i da e.

На Bebulleee, S.Snezana и only44you им се допаѓа ова.
  9. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    204
    Lovely Знам дека ти е мн тешко,но верувај дека така требало да биде.И јас имав missed во 9 недела и по 2-3 месеци останав бремена непланирано,затоа собери сила и издржи го овој период,се ќе си дојде на свое место и ќе си имаш бебушка

На S.Snezana и only44you им се допаѓа ова.
  10. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Masala masala masala :) Kako vcera da bese koga te citav tuka koga kazuvase deka si ostanala bremena :) Ehhhh kako brzo minuva vremeto.... Samo so lesno da ni e na site .... Te guskam srcka :inlove:

На AngelOfArh, Bebulleee и S.Snezana им се допаѓа ова.
  11. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Utre sum na pregled za srceva akcija i da mi otvori doktorkata isto taka boluvanje.

Se nadevam utre deka ke slusneme srceva akcija. 6+6 g. nedrla, treba da go slusneme srcenceto :)

На Lorins, fairy88, Stasija и 6 други им се допаѓа ова.
  12. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    So srekja mila i so lesno.... Te cekame utre so ubavi vesti :*

На S.Snezana и zeka им се допаѓа ова.
  13. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Јас го чекам да не ми дојде имам знаци дека ке ми дојде градите барут болки во стомакот така ми беше и со првото па се надевам до петок ке имам рез дали ке дојде или нема.Ега не дојде :D

14. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Добри сме миличка, навистина уживаме во секој момент... пресреќни сме сите! Ова бебе ни го осветли домот!
    Долго чекано и посакувано - мелем на душа!!!
    Ајде, уште малку и вие ќе се радувате, бакнежи за големата дада!

На MaLeCkO :), Lorins, ivi1987 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    204
    Мамички имам јака болка во долен дел од стомакот од вчера,не поминува,пијам магнезиум дорект 2пати дневно,ама болкава не престанува и половината ме боли.Инаку сум 27 недела,дали е нормална оваа болка?

16. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Морам да ти кажам дека ме расплака со постов. Јас ионака сум преемотивна посебно во врска со оваа тема, а сега па во бременоста уште поголема плачка сум направена.
    Немаш појма колку сум среќна и колку се радувам за вас. Можам одма да ве замислам колку сте само среќни... А јас од срце ви посакувам таа среќа и радост никогаш да не престане за вас и во вашиот дом.

П.С - Завчера бевме на контрола, па ја викавме со нас да дојде големата дада за да го види и таа бебенцето, а таа само ладно ни одговори : Не ме замарајте со глупости (facepalm)
    Се надевам дека се ќе се среди кога ќе се роди бебушов :)
    Ете учиме сега за натпреварот по природни науки, па некако минува времево.....

Ве гушкам силно и иако не те познавам , имам чувство како да те знам сто години.... Чувајте се :inlove:

На MaLeCkO :), Lorins, zajka1 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Lele luge mn mi paga kosata , i vas ?

18. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Ne, naprotiv prestana da mi paga vo bremenosta.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.361
    Петти месец сум, приметив на едната града мало водено кругче, има шанси да е млеко?

20. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Znaci kaj sekoj baska.