Штом така ти рекол доктор воопшто немој да се грижиш... И јас сум паничарка , па потполно те разбирам Една моја другарка не знаеше па таа во почетокот дека останала бремена , а беше ептен настината и многу кашлаше , па замисли направи и рендген на плуќа тогаш, а на бебуш ете фала богу ништо не му беше.... се роди здраво и право
Муабетот ми е од лаик ни блиску до некој факултет поврзан со медицина или фармација јас веднаш ја прашав докторката ми рече нема гајле допрва се развива плодот ама луѓево се лоши тоа е факт
Добар ден Мешиња како сте на овој убав сончев ден Јас да ве поздравам и да ви посакам убав ден, од дамна немам пишано ама ве читам редовно.... Инаку ние сме супер, синко си расте 2600гр е... Бев и на таа обуката на ГАК што беше некако корисни ми се гледаат часовите поготово за тие што ќе се пораѓаат тамо... За бебчо сме се спремни купено е скоро се, сега само го чекаме да дојде Незнам за вас ама мене мускулите на нозете многу ме болат, на моменти едвај станувам... Гледам има и нови мешиња, честитки за вас, да си имате лесна бременост, без стресови и секирации, само позитивно и се ќе биде во ред .... Ве поздравувам и сите sun:
Оф мила, јас сепак мислам дека бебенцето притиска на бешиката, машала ти големка си била веќе .... Но ако ти е мерак , прашај си гинеколог
За приказниве со спонтани мене свекрва ми од кога и кажавме дека сум трудна до негде 6-7 месец ми збореше вака: "е толку колку тебе бев трудна кога го изгубив бебето" значи од прв до 6-7 месец, а после сврте со приказната како се породувала со првото дете цели два дена, со болки, со маки и дека и мене така ќе ми биде со прво дете. Овие приказни скоро секој ден ги слушав, ама инат јас ми беше гајле и не ја рецкав многу, имав школска бременост и лесен пороѓај за 15 мин. А она после ќе си пукнеше кога дојде во посета а јас станувам од кревет се движам се најнормално само неколку часа после пороѓајот. Така да накривете си ја капата, исклучете се на такви муабети и не дозволувајте да ве плашат. Секоја трудница најдобро осеќа како и е и дали е се во ред.
Како минува време јасно е дека ќе биде потешко...мислаж дека е бебчо што стиска...на крај краева што треба да се издржи ќе се изфржи ајде сите храброоо ќе бидеме мајки...
Za mochkanjeto navecher sum mislam shampion, 5-6 pati stanuvam vo se na se 5 saati son. I pak nasabajle sum kukurek. Mi beshe machno prethodno deka ladno mnogu a kupatiloto ni e mrazalnik. Ne mi e nishto teshko kako jadenjeto, mi se jade, gladna sum a koga jadam se pretupanuvam i stomakot mi ide epten do izraz i maka mi e. Ama toa e shto e, eve mine i 7miot mesec, ke pomine kaj i da e.
Lovely Знам дека ти е мн тешко,но верувај дека така требало да биде.И јас имав missed во 9 недела и по 2-3 месеци останав бремена непланирано,затоа собери сила и издржи го овој период,се ќе си дојде на свое место и ќе си имаш бебушка
Masala masala masala Kako vcera da bese koga te citav tuka koga kazuvase deka si ostanala bremena Ehhhh kako brzo minuva vremeto.... Samo so lesno da ni e na site .... Te guskam srcka
Utre sum na pregled za srceva akcija i da mi otvori doktorkata isto taka boluvanje. Se nadevam utre deka ke slusneme srceva akcija. 6+6 g. nedrla, treba da go slusneme srcenceto
Јас го чекам да не ми дојде имам знаци дека ке ми дојде градите барут болки во стомакот така ми беше и со првото па се надевам до петок ке имам рез дали ке дојде или нема.Ега не дојде
Добри сме миличка, навистина уживаме во секој момент... пресреќни сме сите! Ова бебе ни го осветли домот! Долго чекано и посакувано - мелем на душа!!! Ајде, уште малку и вие ќе се радувате, бакнежи за големата дада!
Мамички имам јака болка во долен дел од стомакот од вчера,не поминува,пијам магнезиум дорект 2пати дневно,ама болкава не престанува и половината ме боли.Инаку сум 27 недела,дали е нормална оваа болка?
Морам да ти кажам дека ме расплака со постов. Јас ионака сум преемотивна посебно во врска со оваа тема, а сега па во бременоста уште поголема плачка сум направена. Немаш појма колку сум среќна и колку се радувам за вас. Можам одма да ве замислам колку сте само среќни... А јас од срце ви посакувам таа среќа и радост никогаш да не престане за вас и во вашиот дом. П.С - Завчера бевме на контрола, па ја викавме со нас да дојде големата дада за да го види и таа бебенцето, а таа само ладно ни одговори : Не ме замарајте со глупости Се надевам дека се ќе се среди кога ќе се роди бебушов Ете учиме сега за натпреварот по природни науки, па некако минува времево..... Ве гушкам силно и иако не те познавам , имам чувство како да те знам сто години.... Чувајте се