Zdravo jas sum nova na forumov sega sum vo 8 mesec od bremenosta i dosta sum zagrizena dali e se vo red so bebeto zato sto skoro site pregledi mi se promaseni imav samo 2 ultrazvuka i toa vo 7 i 17 nedela od bremenosta i ginikologot koj me gledase vo 17 nedela mi rece deka bebeto e dosta nisko i deka bi trebalo da imam uste eden ultrazvuk vo 20 nedela ali mojot ginikolog kaza deka nema potreba za toa deka se e vo red,jas se super osekam nemam nikakvi bolovi ili teskotii ali sum zagrizena dali e sepak se vo red
штом немаш болки и добро се чувствуваш тогаш нема врска што го носиш ниско плодот ,повеке ке одмараш ,ибегнувај некој потешка физичка активност и се ке биде во ред
Baш ми е криво што ти е така Не е секоја бременост лесна како на филмовите,баш скоро гледав таков филм со Џенифер Лопез а бев исто во"негатива" пред две недели кога станував за мочање на секој 20 мин како дење така ноќе,ме болеше кичмата легната,станата,седната...И да исцедокот поради кој се миев секој пола саат и купив +12 пара гаќи за 2 дена...уф сега се изнервирав кога ми текна...Срце има и добри и лоши моменти ќе бидеш и ти подобро И баш ѕирни го филмот What to Expect when You're Expecting ќе се насмееш на својата мака верувај ми
Добредојде на форумов инаку совет од мене ти е да се опустис, и да узивас во бременоста, бидејки кога несто не би било во ред тогас сигурно тоа би се манифестирало со некоја болка или слично! ајде усте малку и ке си бидес мама
Симона филмот е лудница и сте задолзително да го погледате! За Каталина, и мене ми е зал така сто ти тргнало се на лосо, но немора да значи дека е многу лосо, се ќе помине, ти само пробај да останес смирена и да не се нервирас, засто и нервозата е една од причините за се! инаку една моја другарка, додека бесе бремена, постојано и се јавувасе кандида и мислам дека лекарот и преписувасе кансен, па си роди здраво и право бебе! ке ти помине и ти посакувам лесна бременост до крај, па известувај не како си, поздрав
Идни мамички јас само да ви испратам големи поздрави од Банско, си уживаме со мешето на чист воздух и прекрасна природа
Јас ќе се пожалам денеска. Леле цела вечер не сум спиена ме кине кичма оф кога ќе ме фати вака врти се мести се абе сон не ме фаќа. Незнам веќе како да се наместам да фатам положба и само се молам да заспијам. ајде се надевам оваа ноќ ќе спијам затоа што не се издржува ненаспана
Карак мила и јас сум со исти маки,цела нок не заспав ама затоа вчера ме фати некоја вредноќа 5 саати не бев седната,окапав во кујна торта правев,пица,средував кај тањирите- предредував и вечерта око не склопив сум заспала пред зори саат- два. Ама да не се залам многу греота е има и полоши работи,скраја да е. Инаку денес бев на гинекологија на контрола и се си е во ред,бебушко малко ги прераснал димензиите бил поголем од тоа што треба за 29 недела.Утре сум пак во државна правам скриен шеќер дај Боже да е се во ред! Ве поздравувам имајте убава вечер
А мене денеска ме фати вредноќа цел ден правам некои специјалитети ги најдов во рецепти на фб па се налажав и сега од кичмата не можам да мрдам, Каталина ме стави на мислење со кандидата ,на брис ти се покажа или претпоставуваш дека ја имаш? зошто јас вака разработена и одма почна да ми протекува по малку и имав некоја иритација па со тушот од време на време и сега подобро е
Brisevite mi bea uredni,nemase nisto.Ama od ova antibioticive sto gi pijam i od namaleniot imunitet se pojavi ete.Kako i da e,se nadevam deka ke ja normaliziram nekako
Пробај преку здрава исхрана, и безстресен биоритам да си го подигнес имунитетот, така мозеби сама ке исчезне...поздрав
И на мене ми беа покачени леукоцитите цела бременост,ми рекоја дека е нормално до кај 14 да бидат. нека не те трујат со антибиотици непотребно. незнам колку се кај тебе покачени ама нормално било да се покачени. ако немаш други симптоми на инфекција незнам зошто ти даваат антибиотици
Приметив дека мамичките со машки бебенца побрзо се пораѓаат (дури и месец дена пред термин), а девојчињата си тераат и по термин, или така ми се чини?
Pa ne se koj znae kolku pokaceni 16.5 samo belja si napraviv od pienjeto antibiotici, air ne vidov. OD EDNA STRANA SI VELAM DA NE GI PIJAM,OD DRUGA PAK SUM ISPLASENA DA NE NASTANAT NEKOI KOMPLIKACII OD LEUKOCITITE...
Каталина, ако мозес посоветувај се со усте некое стручно лице, бидејки мислам стварно треба да бидес претпазлива и да правис сто е исправно, за да не мала греска те доведе до ќор сокак, извини несакам да те пласам, не се разбираам и јас многу, но сто и да превземес прасај го лекарот, ако треба биди му и досадна, гајле ти е , за твое здравје е тоа! Ајде лудје кој има совет нека написе несто, да помогнеме колко моземе
Se konsultirav i so maticniot lekar i so specijalist za uvo,grlo,nos (poradi sinusive) i site se ednoglasni deka mora da pijam antibiotici.
zdravo ja s sim nova na forum ama ve sledam podolgo vreme pa resiv da vi se pridruzam.Jas sum trudna veke 37 nedela i dali moze da mi kazete kako bi izgledale kontrakciite fala