Добро вечер мешковци, како сте ? Има ли некој дежурен тука ? Периодов ептен беше исполнет, се погодија сончеви денови ( добро освен четвртокот) па искористив за шетање. Приметувам навечер кога ќе се истегнам како ме здоболува на едната страна од стомакот, ептен онака болка и ја снемува па си викам да не го повредувам бебево имала некоја вакво искуство ?
Dobro utro ....ne se sekiraj za istganjeto mislam e normalno.I jas gi imam ponekogas istite stravovi, bidejki istoto mi secslucuva ili znae kako da mi puknene nesto vnatre vo stomakot Ama si vikam majkata priroda znae sto pravi i sigurno bebinjata nasi ne se ostaveni taka nezastiteni...misli pozitivno
Добро утро. И јас имав исполнет викенд, шетанции и зезанции. Ама вчера се зезнав квалитетно, пекам одамна за едни крофни и отидовме да ги купиме, ама пешки, од Ѓорче до Хром, кога си дојдов дома едвај се прибрав, а и не вредеше за крофните, не беа баш баш. Поодевме скоро 2 саати и сега баш ме боли кичма и лежам уште. Ќе станувам да раскренам ќе дојде на мм баба му да видела како сме наместиле, тоа пола година пројде веќе ама ако, мерак и е на жената. Инаку конечно се достигна компромис за името на синко, конечно да не биде само бебе, бебуле, синколе, мајмунче, маче, сеа си има именце
Добро утро феминки! Јас сум нов член и се придружувам кон оваа тема да се дружиме и споделуваме. Бремена сум 10 недели и многу се радувам, бидејки долго го чекавме овој момент. Ви посакувам на сите најубави и најсреќни труднички денови
Вчера ви пишав за мојата загроженост е денес бев на доктор и ми вика значи врска нема џабе се секираш џабе се. Ако имаше проблем со атибиотиците прво немаше да останиш бремена и второ немаше да се задржи полодот . Зато уживај си во бременоста и за ништо да не ти е гајле. Еве како информација за сите што се загрижени околу ова
Лепотици јас зезнав нешто Цела сум отечена и со вжарено црвено лице, не знам што и како биднало, дали е од крофните или од сирењето. Кај и да е ќе одам кај гинекологот, од 12ипол е на работа па да ме ѕирне. Уф ама сум уплашена
Добро утро мамички, мене ме разбуди малечката со зборови: мамичке ке ми направиш палачинки па направив ми вети ке јаде со мармалад, изеде до пола одвај и уште една со крем, па и мазење после палачинките добив, ох ох од сабајле ми почна позитивно се надевам така ке остане, пријатен доручек.
Јас 8ми, 9ти така еднаш отеков, човек да не ме препознае, како кинез бев од што бев потечена, мислам дека од сол тоа ми се случи, помалку солено...
Јас цел 8ми отекувам како крофна во нозете и рацете. Кога јадам солено екстра отоци, кога не скоро и да не отекувам или минијатурно.
Devojkii, imame srceva akcija Momentalno sme 6+6 a odgovarame za 6+5. Se e vo red, fala bogu. Pritisokot so soodvetna terapija uspesno go regulirame, doktorkata e mnogu zadovolna. Utre ke ispitame komplet krvna slika i za 2 nedeli brisevi.
Девојки морам да поставам едно срамно и можеби глупо прашање - Дали сексот во бременост е безбеден, дали може да му наштети на бебето? Поздрав до сите
Се разбира... сите истото ти го кажавме. Се надевам нема да дозволиш во иднина да ти солат памет некомпетентни личности @AngelOfArh , Ај мери притисок и кажи колку ти е? @elijana , сосема безбеден (освен при патолошки бремености), и уште поубав од вообичаено
Во 12ипол ќе одам, докторот не е овде, ќе го причекам да не фаќам клиника сега, исто време до таму и назад ми е потребно. Другарка ми вика не јади цитруси, а ние јадеме по 4 кг портокали за два-три дена, може и од тоа да ми е. Ама јас мислам од крофните ми е, кај ги намислив кај ги посакав. И овчото сирење исто може да ми предизвикало алергија.
Ај утешете ме, и кажете ми дека има и други трудници што грчат во текот на бременоста Значи и сама се сеќавам, само штом ќе задремам, ама и мм ми има кажано. Срамота... порано не грчев, или и да сум грчела било нормално, по малку како и сите нормални луѓе. Сега ми се чини нон стоп грчам Не е гласно, ама често. Дали дека ни се поместија сите органи нагоре и се стега повеќе кај грлото... појма немам... ама се надевам после бременоста ќе си се стабилизира