Сигурно е алергија незнам кога ти се случило, кога почнало, пиј вода повеке да помине брзо низ организамот, ако е надворешно не толку страшно да не почне да те гуши, нека има некој со тебе обавезно ако отекуваш нема ли блиску болница без ништо ке те пуштат, па оди потоа на гинеколог.
Ај добар ден и од мене Деновиве сум во движење цело време,не сум седнала.Се осетив подобра и не ми се седи,или со гости или по гости или чепкам нешо по дома ама кога треба да легнам ми се плаче пошто многу ме боли кичмата во една точка само и неможам никако да се свртам,ми треба помош Со килажа стагнирав ама се осеќам дебела,во фацата сум ко бумбар,таму се ми е отидено мислам,дури и гуша си имам Негоо,синоќа многу се исплашив,комшии од горе многу се дереа и како се разбудив бебето многу ми се размрда,дури и ептен ниско го осеќав,ме пробуши,викам леле готово,ќе се породам.И така од 23 па се до 05 сабајле,па денес е помирно,а мене ми се спие,ми се плаче. И дај мешиња или тие што се тазе породени во Чаир нека кажат какво е стање,пошто мене ми кажаа дека сега имало многу лебарки,хорор било а јас таму здравје планирам да се породам,на клиника не доаѓа во предвид да одам. Иии да,добредојде за сите нови мешиња,со лесно Ајде,убав ден да имате.
Синоќа јадев сирење во рерна, она од Фемина инстаграм и крофни од Хром. Во последно време јадам многу портокали. Од нешто е ама од што Инаку во амбуланта во Ѓорче после лошо измерениот притисок не ми се оди, еве за пола саат ќе одам, ако има нешто мм ќе си дојде од работа да не сум сама дома.
Dobar den meskovci.vremeto nadvor prekrasno,ama jas lezam ,ke izlezam do terasa da me fati malce sonce . Inaku @jacqueline.s jas hrcam i ne mi se veruvase ,ana ednas preku den spiev i duri sama se osetiv na 2pati i sfatic deka mm ne laze.jas narednata nedela sum na kontrola da vidime devojkata nasa kako napreduva (samo nekako mnogu strav imam za depilacija,se mislam ne daj boze od sto se stegam pri depuliranje da ne napravam problem) ama mora da idam.najsmesno e so vikam na mm najgolem strav mi e ne daj boze da ne se porodam pred da se izdepiliram,ne sakam nesredena da odam I dobredojde na novite trudnici,a @Nana19 ja nema?! Ili se guska so bebus ?
Нормално е, сите 'рчат во текот на бременоста. Зголемената тежина си го прави своето. После ќе помине
Жаки бе, душо, и за тоа ли ќе се нервираш... мужите наши цел живот р'чат па гајле немаат! И јас се слушав во бреноста како р'чам ама се среди по пораѓајот. Сепак детенцето ги има поместено органите - друго стање е ова Ако не ти смета да те гуши ич гајле немај, собирај сонче за резерва
Хаха... не бе, какво нериврање. Онака викам да видам дали има уште некој дрвосечач да се пријави Татко ми цел живот грчи, ама ептен Си викам, дај Боже да е од бремноста, да не е наследно од тате
Девојки, каков вкус би имал живиот спанаќ ако го измешам во блендер со др овошје? Ми рече др за крвта жив спанаќ да јадам, па кажете рецепт нешто
Какао пиј исто така, за железото. @zeka , зошто се брзаш со брисевите? обично 12 недела се земаат. Пред тоа се избегнува, барем јас така знам.
Jas ne se brzam, taka kazuva doktorkata. Sega od vas slusam drugo, na internet treto. I sekoj doktor razlicno kazuva
Не е проблемот кога ќе ги земеш брисевите. Не ги прават порано заради што прво тримесечие не се дава терапија ако има нешто позитивно... така да нема корист од порано направените брисеви не дека самото земање на брис ќе наштети или слично.
Слушај си доктор, секој е различно, имаше др. Феминки во5 недела правеле, мене до 12недела 4пати на бокс ме качуваа , што има врска се зимат брисеви како со чепкалки за уши поголеми тоа не боли.
http://moirecepti.mk/post/спанаќ-салата Еве една идеја...јас спанаќ на ваков начин обожавам (се надевам ќе ти се отвора линкот)
samo carski ako ti vikaat deka ne biva ic ne se maci so prirodno, mene dusata mi ja izvadija dva denabidejki imam tesna karlica ne sakaa vo start carski I pak carski na kraj zavrsiv. So spinalna anestezija e pomal rizik. Oporavuvanjeto e tesko no se izdrzuva.
Nemojj pa da mislite ako se porodite prirodno deka voopsto nema da boli i deka kako sto kazuvaat za dva dena bev kako nova ...... Toa e ziva laga .. I dole gi secat zenite i dole ima rana na vagina pa moze da zamislite toa kolku boli.... Jas za prvoto dete se porodiv prirodno i duri i posle 10 god. imam traumi od oporavuvanjeto poveke otkolku od porogjajot.... Porogjajot si pomina vo najdobar red.... No dve nedeli glava ne mozev da krenam od bolki dole ...przi , pece, ne mozes da sednes, ne mozes nuzda da vrsis ni mala ni golema kako treba, ne mozes na krevet da sednes za da go nadois bebeto...ma strasno !!!!