Јас си велам, како ќе сака Господ Не е лесно ни едното ни другото, сепак да се донесе на свет едно детенце си бара жртва... болки, маки и сл... јас си велам, како треба да биде, така нека биде, само да се роди здрава и права.... а јас со нејзина помош полесно ќе се опоравам после било да ми е сечен стомакот, или другаркава долу На сите со лесно
Lele zeni trajte ne kazuvajte za poragajjas mnogu se plasam,nenormalno mnogu i sega koga citam kako objasnuvate tuka pocnuva srceto da mi lupa so 100/h. Da molime Boga da bide se vo red so nas i so bebusite i da pomineme lesno ....neli posle moze ne se zaborava,ama vredi seta bolka za toa malo sustestvo koe ke ti go pravi najubav sekoj den
@only44you не би се сложила со тебе, јас имам преубаво искуство со природно породување. Во 9:45 породена околу 12 бев во соба, бебето 24/7 покрај мене. Станував околу него, во вц, се движев низ ходници најнормално. Сечена сум и можеби првите 3-4 дена осеќав како некое пецкање долу, но далеку од болка. Ова е моето искуство и дај боже сите вака или уште полесно да поминат.
Абе знаеш како... може и си во право , како сака господ така ке биде и секако дека секое бебенце си бара жртва ....Можеби јас реагирам вака оти навистина лошо поминав лично со раната. Пороѓајот како пороѓај помина добро , баш како што пишува по книгите, ама раната доле страшно ме болеше. Замисли ти седиш на раната (а ти велат седи странично, но колку и да седиш така ке се здрвиш и не можеш никако да се наместиш), па уште бебуш трга на цицка и не знаеш што повеќе те боли.... Мене лично води од пот ми течеа од болки... Од друга страна си велев па ако бев царски ке седнев убаво газот позади наместени перници , ќе си се потпрев на перниците и убаво ќе си доев ...... Сепак не мора ништо да значи, но тоа е мое лично искуство...
Кажете пози за секс тогаш: Оти кај нас од секс абер да се немало Секако пробавме, ама јас ко слон неподвижна, се нешто ми смета, не знам како да направиме И јас не рчев, сега сум ко дрва да сечам. Маж ми бега у др соба. Не знам дали е од дебелина или е од нос затнат, ама некогаш толку сум гласна што сама се будам од галама А порано не ми се случуваше ова. Јас правев во 10 та недела, прво на 6+1 бев на преглед, на 10+1 на преглед и брисови, во 12та на скрининг. Лекови не ми дадоа, немаше потреба. Брисовите не се ни сеќаваат кога ги зема докторот. Мене ПАП не ми правеше докторката, сметаше дека нема потреба да ме гребе, оти и да има нешто, нема да направи проблем за 9 месеци. А и претходните контроли ми беа во ред. УПМ, денеска толку ми се пееше, толку добра музија имаше на радио, а не смееш да викнеш у канцеларија Одвај чекав да си дојдам да попеам малце, извинете комшии, знам дека лошо пеам, ама душава ми е радосна. Ангел се е океј? Ако се сеќаваш мене ме касна оса у 14та недела, ми беше страв од реакцијата, ама ништо немаше, ке помине и твоето.
На почеток нормално, различни позички... после како растевме мисионерски најчесто (неподвижна, ама си лежиш, гајле ти е, хаха)... а сега на крај немаме, заради скратеното грло на матката да не направиме некоја беља
ги изнаплаши родилките ти за жал не си имала среќа.Јас бев од оние кои за два дена беа ко нови.Подвижна,не сечена,ни болки ни ништо. За час и пол цел порагај заврши.За 36 часа дома си бев
Јади спанаќ и чиа семе. Ако имаш блендер прави си шејкови и додавај по 3-4 листа спанаќ свеж и постојано зголемувај, резултатите ќе имаш за брзо време.
cestitiki da e zdrava i ziva golems da rasti pozz bitno e da e se vo najdobar red.....i dvete da ste dobri......srejkno sega i samo zdravje da ve sluzi jas pAK IC NE JADAM NEMAM NEKOJ APETITT ZA JADENJE....SE SO KE VIDAM KE KUPAM ALI KOGA KE SI DOJDAM DOMA TAKA KE GO FRLAM NEMA DA GO IZEDAM.....IANCE SUM VO 6 MESEC....I TEK SEGA POMALCE GO OSETIV DEKA MRDA....IZGLEDA SVETCKA MRZA KE BIDE
Не се плaшете тoлку сo сецнувaњетo дoле вo рoк oд 7 дo 10 денa ништo не oсеќa нo oбaвезнo секoј ден туширaње без шaмпoнчињa туку сaмo сo тoплa вoдa и пoсле секoе идење вo тoaлет и нa двaтa пoрaѓaи ме сецнaa дoле сo првиoт 7 кoнци имaв a сo втoрoтo 2 a бoлките не ги пaмтaм Сaмo сo леснo и сo убaвo дa си пoминете милички искренo незнaм дaли ви фaлaм нa темaвa aмa мене мнoгу ми фaли и темaтa и трудничкo меше
Баш така, и поголеми болки при пораѓајот и после мачно опоравување! Разликата е во помалиот ризик од компликации при природното породување! Секоја жена, своја приказна!
Ke vidam utre zdravje sto ke kazat.Inaku,ako kazat carski togas na carski ke odam.Ne sakam rizik nedaj Boze da mi se zaglavi bebceto.Kako sto citav na net ne e tolku problemot golemata tezina na bebusot,kolku sto e obemot na glavceto.A,moeto celo vreme vo glavceto e pogolemo. Tuku vie kako ste so bebeto?Doma li ste?Kako se snaogate prvite nedeli so noviot clen ? Guski za vas
Има некоја правено уринокултура во Букурешт/Воена? Искуства нешто да споделите, pls. Ми препиша др апчиња, ама прво сакам природно да пробам, и да направам уринокултура. Не ми се оди во Авицена ради ваши искуства. Поздравчиња
Здраво мамички, мене ме интересира која недела почнувате да ја спремате торбата со потребните работи за вас и бебушот за пораѓај и која недела почнувате да купувате за бебето количка и облека и се останато што е потребно. Јас сум за некој ден 27ма недела и знам дека имам сеуште време, но подобро е и со време да си прашам за мислење