Mamichki kako ste? Jas slabo aktivna sum so pishuvanje ama ve chitam celo vreme.. Se prijavuvam konechno vselena vo noviot stan, si uzhivkam (Dobro ne sum bash vo uzhivanje sekoj den so gosti deka presno preseleni ama bitno dojde i toj den) Vecherva do pred 5minutki bev vo panika deka bukvalno cel den go nemav pochuvstvuvano bebule da klocne, a nauchena sum da klocka chesto temepramenten si e mashala. Pa se natiskav blago, gazirano lezhev lezhev pak ne saka inaetot. E koga fativ da go skokotkam meshko, se raskloca sinko za cel den shto go nemashe Imence si dobi oficijalno bebule, i kolichka si dobi i se e spremno za negovoto doagjanje. Ama neka si posedi ushte malku, rano mu e. Veke stasavme do 34 nedeli, poleka no sigurno se priblizhuvame kon 9ti mesec i zapoznavanjeto na nasheto najmilo. Ajde neka letnat i poslednive nedeli, i da stigne na svet bucko da imam kogo da gnjavam i koj da mi pravi podochnjaci Gledam i novi mamichki, da vi e so lesno na sitee Od mene dobra nokj, se zaboraviv od pishuvanje
Како што знам, во Букурешт нема можност за микробиолошки испитувања воопшто а во воена со поделбата на болницата на градска и воена, микробиологијата остана само за воени цели, не работат со цивилни пациенти. Освен во приватниве лаборатории, ти останува само Пролече и на клиника микробиологија и институт за јавно здравје. Поздравче!
Za torbica ti e rano epten. A za sopping moe mislenje e deka mozes da si iznakupis se. Jas sreka sto kupiv skoro sve, zisto kako vlegov vo 8 mi za nisto ne me biva, a kamoli za setanje i pazarluk. Ke si ostanev so prazni race, t.e. ke kupev posto zosto ako cekav 8 i 9 mesec. Lele luge za mene nema son, ne sum spiela so nedeli kako treba!!
Slobidke vikash nema son, 5 e a jas ochi plochi, od 3 saat sum vaka. Se mi smeta. A treba rano da stanam. Mi se prijade duri od nervozi Arna sum inache, kasno dojdov, pa izlegov pak, pa legnav i ete me sred nok budna. Najverojatno e od ladnoto, ne e od hrana ama na dieta i lekovi nekoi koi ne planiram da gi pijam, se povleche i nemam maka sega, ako nedajboze se pojavi ke se napijam. Se nauchile doktorive na nova generacija lekovi i prirodna preskapa kozmetika, mislish u najgolemo bogatstvo ziveeme. Zdravstvovo ni e krshovini, lavirinti i maltretiranja za pacienti.
Здраво жени.Око на око немам склопено.И станав еве сега.Никако позиција да фатам.Едно време дури и на стомак легнав,па си велам чекај алоооо ќе го смачкаш мажето....Сврти се на лево несака,на десно такуѓере,на грб абе ич...па некоја нерва ко ме фатила во нозете...леле и еве си станав си сварив кафе....не сум денес на работа па можам да си дозволам да спијам до покасно после ако ми дојди сон и ако најдам позиција.Убав ден женички......
Eve jas go imam pominato i tvoeto iskustvo i od @Smizzy Za prviot moj porajgaj isto taka nemozev na gz da si sednam posto bev secena dole i plus nastinav ..na sekoe iskasluvajne mislev deka koncite se kinat dolu uzast bolka nevidena..za vtoriot i tretiot porajgaj sama ispukav pogotovo za tretiot partal bev vnatre imav oklolu 6_7 konci pa se dvizev i sedev kako nisto da nee..sega za cetvrtovo samo eden konec mi stavia malce do dusa mi otece mestoto i na dopir so toaletnata me bolese ali pomina nisto strasno
@Magis za torbica za tebe e rano,a za kupuvanje za bebus bogami sega i jas davam soveti porano da se pocne,a bev protivSega cel 8mesec treba da lezam i celo vreme mu pisuvam na mm sto da kupi,pa mi prakja sliki,pa moze-ne moze...maka e takvo kupuvanje.Bas i toj vcera mi vika da si kupevme porano srga raat ke bevme i dvajcata ama koj da znae @Mariangel cestito za noviot stan,samo ubavini i radosni momenti da si imate tamu i mnogu decinja.
Јас сум сега 32 недела и да ти кажам право минатиот викенд отидов во Софија и за 2 дена се сум си купила за беба моја од количка, креветче, кадичка за бањање, релаксатор...ем многу поголем избор ем мн поефтино. Сега ми остана уште козметика да купам и алишта нешто ситно да докупам ама тоа можам и во еден ден да средам. Мој совет е искористи си дур си полесна во 7ми месец да си ги купиш крупните работи бидејќи еве гледам според мене со секоја наредна недела се потешка сум и се помачно ми е шетање по продавници. За другите мамички ако некоја се реши за Софија, слободно пишете ми ќе ви дадам подетално инфо за продавници...
здраво мамички, како сте? ние си растеме и мене многу ме боли грбот кај плешките дури и не издржливо е, слаба масажа секој ден ама тоа не е ништо, незнам што да правам и кога лежа и кога седам иста болка е дури неможам ни да се свртам лево десно. магнезиум кога помага кога не. инаку ќе почниме 7ми месец еве па почнав да размслувам кај кој доктор да се пораѓам во ремедика? има ли некоја мамичка искуство од таму?
И јас речиси изнакупив се, вчера ми го испорачаа и креветчето. Ми остана уште коритце и беби фон сакав да си земам. Ама се мислам. Прво ке ми е и незнам воопшто дали ке ми е од корист беби фонот. На вас ви се наоѓај ли? Инаку 33+5 сум. Мнооогу голема возбуда почна да ме фаќа. Дури потсвесно се нервирам што се е спремно, бебе уште нема. Има уште време ама ете едвај чекам да си ја гушнам бебушка.
Најмногу работи купив од оваа продавница имаат се и сешто и многу работи на промоција. Креветче купив од тука - оваа продавница се наоѓа на автопатот надвор од Софија и има огромен избор на детска опрема и облека. Блиску до оваа продавница, исто на автопатот се Икеа и Sofia Ring Mall од каде што можете да си купите облека и други работи што ви требаат. Цените во Икеа Софија ги споредував со цените од Икеа Солун и излезе дека се за 30% поефтини. @Dioora и јас се мислам за бејби фон цело време, дома толку ми се слуша од соба во соба, што мислам дека кога ќе плаче цела зграда ќе ја слуша (тапа звучна изолација имаме) Гледав на Али Експрес и нешто вакво што ми изгледа попрактично и за понатаму, ама сеуште не сум се одлучила.
Во почеток немав бејбифон, па навечер кога бебуш ќе заспиеше, а ние седевме во дневна, станував на секои 5 мин да го проверам, а и плус во куќа сме па неможев да мрднам по спратови без бебуш. После земавме бејбифон и многу ни е полесно. Го успивам во една соба после можам се друго да работам. Не е некоја нужна работа, но убаво е ако се има. Може половен од некој што не му треба повеќе да земете, а најубаво поклон некој да ви го донесе
Па да најверојатно и на нас ке ни треба во тој случај. И ние сме во куќа а плус и ручаме доле со свекор ми и свекрва ми. До душа сепак незнам колку ке се осмелам да го оставам без надзор ама за секој случај. Може ке сменам мислење.
Дали некоја знае каков е тој тест за созреаност на белите дробови кај фетус? Барам нешто по нет, ама неможам да најдам ништо.
Со среќа во новиот стан срцка. И не се секирај затоа ако бебуш не клоца како порано расте и нема доволно место за да си прави разни акробации така да без гајле
Мешињa штo кoристите Прегнaзoн кoмплит, дaли се гoлеми кaпсулите? Премaмa дуo имaaт oгрoмни тaблетки едвaј ги гoлтaм, a при крaј ми се пa дa земaм други некoи.
Женски утре сум на гинеколог за скрининг и за брисеви...Некако мн ме фаќа страв дали ќе биди се во ред...досега не ми било вака...па и мешко не расти, скоро ич не се познава, а веќе поминаа 3 месеци, ваљда досега требаше тро да порасни...Наутро ми се лоши, само тоа ми е знак дека сум бремена, а ако размислам подобро, можеби и ова мое депресивно расположение моментално се должи на хормоните...Се надевам дека е се во ред...ако да, ќе се потрудам да не ја мислам толку друг пат и да си уживам во бременоста... Се извинувам за негативниот пост, полесно ми е кога ќе си ја кажам маката... Туку сакам да ве прашам дали приска 1 се прави истиот ден кога се прави и ехото, или можи по ден два?
Не се секирај. Мешко ќе си порасне, рано ти е. И јас како тебе си велев немам никаков знак дека сум трудна, дури мене не ми се ни лошеше воопшто. Дури накај 5 месец мислам дека првпат повратив. Првите месеци освен што немав мензис друг знак немав. Е сега во скоро 9ти месец, се си дојде на свое место. Мешко огромен, отоци, хемоглобин низок што друго сакаш од знаци на трудноќа . Приска мислам дека со ехото оди во ист ден.