Истата бев и јас прошлата недела, се тресев од страв што е како е, па и матичната ме заплаши чудно било што немам воопшто мачнини , гадења..ама немало врска, бебуш си пораснал, си врткаше, мрдаше, што се не правеше, ке видиш утре колку е убаво А за мешето индивидуално е, јас веке одамна имам меше, ама другарка ми не и се познаваше буквално ништо до петти месец, после наеднаш и порасна. Јас не правев приска ама да се прави во рок од 24 часа подолго не.
Мила, јас користам Прегназон комплет од моментот кога слушнавме срцева акција , па еве сеуште ги пијам...презадоволна сум, темно зелени се и не се премногу големи ....се поднесуваат....
Девојки правевте ли ТОРЧ? Јас правев на клиника не платив ништо ама подобро да си правев на приватно. рубеола не ми направиле ИГМ и денес пак ме боцкаа и сега пак треба да чекам една недела за резултати, плус ме исплашија демек требало да се споредува крвта од минатото боцкање за рубеола незнам што лажги со опашки подобро кажи плати си Иначе CMV IGG i RBV IGG ми се позитивни, уште толкав стрес дур не дознав што е тоа всушност. Гиникологот ми кажа дека биле антитела, и затоа немам ништо прележано освен овчи сипаници и дека не било страшно како и да е не разбрав јас многу. Као демек страшно било ако IGM e позитивно тоа значело дека во моментот има вирус (недај Боже). Незнам веќе што да мислам Какви се кај вас рез од торчот?
Немаа реагенси за рубеола на микробиологија затоа не провериле. Јас не правев уште ке правам за две недели,
Па што не кажат од памет ме извадија ме лажеа као демек морало да се спореди крвта од првото боцкање незнам што, докротот така кажал глупости
Ви благодарам женички Се надевам утре ќе си дојдам со убави вести... @alisijad a зошто не правеше приска?
Igg како што знам мора да е позитивно зашто сите ја имаме примено вакцината за рубеола , не се секирај ич , многу и не ги прават испитувањава. @Lorins докторот сметаше дека нема потреба, и така приска не е веродостојна кој знае колку, се се сведува на некои формули и пресметки. Решив да послушам и да не се малтретирам.
Odposle doznav, ama zatoa cel pat nazad placev. Samo stres si nanesov i na mene i na bebeto, pamet za dr pat.
Lepotici rezultatite se dobri osven antitelata za alergija shto se malku pokacheni. Ke si pijam Desloratidin, za machkanje ne mi se machka pa ke vidime, ke gi zemam ama ne machkam ako ne se pojavi neshto, ke si zemam neven i kokosovo maslo ke machkam. Inaku sum razocharana od zdravstvoto definitivno, iako ne mi naplatija me izmaltretiraa, odi po potvrda, donesi ova, ona, ko bebevo vo stomak lubenica da e, ne se gleda toa. Zar za sekoj pregled treba sda nosam potvrda, sekoja nedela da ja vadam za da imam da ne mi pobaraat sluchajno. Gluposti, za shto mi e majchinata knishka. K.s. ne mi naplatija ama pregledot mi go naplatija. Doktorkata mnogu fina ama sestrite i shalterskite rabotnici uzas. Se iznaodev denes, mrtva umorna. Se fativ kako odam teshko, leleeee prava trudnica
Mamicki jas denes na sekojdnevnata imav pomesano belo pranje i skroz malku krv skoro i ne se poznavase. Inaku sum 6 nedela. Kazete mi sto moze da e
@only44you мојот е на NUK и негде околу 50-60е јас сакав поефтин, но мм инсистираше на поквалитетен, незнам нешто гледаше да работи на своја фрекфенција за да не шушти, и ај некако реков ок бидејќи тоа еднаш се купува за сите деца служи. Но има и поефтини варијанти.
Ме пратија утре да правам приска на ГАК, дали треба да одам гладна или нема врска ова испитување со јадењето?