А јас што не сум од Скопје ќе треба утре за крв да одам да ми земат и после пак да одам по резултати, а баш си мислев ќе се расшетам додека се готови резултатите и таман после да си ги земам, а вака ќе треба пак да се малтретирам само по резултати
Да. Јас тогаш ќе бидам во 22+5 дена, ама среќна сум што успеав кај неа да закажам. Кој има за март нека побрза додека не се зафатиле.
Mamichki jas veke nekoe vreme imam kako sitni mozolchinja na areolite i koga ke gi stisnam izleguva od niv epten malku belko i mnogu mi se chudni.. Pa odamna se spremam da ve prasham ima li nekoja so slichno iskustvo i celo vreme zaboravam. Aj prosvetlete me shto chudo se? Inaku 34 nedeli sum i seushte ne sum imala kolostrum, pa odma mi mavaat misli vo glava deka nema da imam mleko mnogu se plasham od toa
Тоа си е нормално и немој да ги стискаш, и од каде ви се тие теории ако немаш колострум во бременост нема да имаш млеко, и други феминки имам читано, понекогаш од многу читање по нет само стресови си правиме, јас немав млеко ни колострум додека не се породив потоа одма ми дојде, на некој после некој ден од порагање доага на некој во тек на бременост, ама подобро после пораѓање да ти дојде зошто колострумот е многу здрав и бебето да го исцица треба затоа не дозволувајте да ви го нахранат во болница со млеко од шприц ако имате млеко вие си го хранете и напоменете го на сестрите кога ви го зимат бебето.
И јас не сум од Скопје ама ми рекоа кој било може да ги земе со книшка моја и пресметките што ќе ти ги дадат
Најубав совет за да имате млеко што го добив е, веке оние кои се во 7месец да најдат масло од кантерион да ги секој ден масираат пупките на градите ама убаво, за да се доволно меки и секогаш кога се туширате да масирате градите едно 5мин убаво со кружни движење, тоа е се за да кога ви надоага млекото а верувајте ми тоа многу боли, а пупките се стврднуваат и на тој начин се губи млеко, или пуцаат пупки или се јавуваат грутки што е лошо, зошто бебето малце цица на почеток а имаш многу млеко, затоа и редовно молзење треба на 2часа после доење.
Luge mn me.boli polojnata valda taka treba ne e za plasenje? Imam oseteno ako vo denot imam sedenje nekolku casa i posle me boli i kolkot samo desnata atrana i polovinata
NIkako ne smees da gi stiskas!!! Ke si napravis infekcija. Toa se zlezdi koi ke pustaat tecnost za vlaznenje na bradavicite. Pod itno da prestanes
Не си единствена и јас така правев неколку пати. Еве ништо не ми е. Ќе престанам и јас. Ти не се грижи, гали меше. Те чекаме во друштво да ни дојдеш кај бебе темите.
Maro poparo @Mariangel ti si nemash rabota pa si vrtish chalmata a? Ostaj gradite raat, pij poveke technosti i mleko ke dojde ili ne ne e faktor stiskanjeto ili gmechenjeto na gradite. Uzivaj malku vo bremenosta zenulke, ne tuku se pritresuvaj. Jas iskreno da ne me maltretiraat po bolnicive i da ne me panichat za se neshto ich ne se osekam deka imam maka. Dobro i karlichnava koska da ne me naboluva, stomakov pochnav da go naviknuvam veke. E so spienjeto si imam maka, mi se prispiva vo 9 pa vo niedno vreme se budam i bleam. Arno izmislija tabletive da chitam raat bar. Sum primetila detevo po gosti mi e bubache, doma rastura preta, na tatko mu Koga sme kaj tatko mu si mislev nema a mu go skrati imenceto poshto stvarno ne e za kratenje, i pak mu najde kratenka, sho choek ke beshe, po ime nikoj ne vika, se po kratenki, a ovoj pa vnatre skoka li skoka koga ke mu se priblizi. Vaka taka si go prepoloviv 7iot mesec, vlagam u 28ma veke, letka vremevo iako mislev doma ke zasednam ke umram od dosada, ama ne sum stignala da se pozalam, da se poplacham dosadno mi e, se neshto naogam da pravam, eve veke 2 nedeli.
Јас во ниедно време се разбудив наспана па и кога видов дека прстиве на рацеве ми се отечени сега па ич не можам да заспијам од што може да ми потекле не е многу ама сепак се приметува
Ништо страшно, јас од ништо отекував многу. Немора да значи дека има нешто. Јас им се жалев тука дека се осеќам како Шрек.
Jas vcera pravev krvna slika, se e vo najdobar red 7+1 i plus 2 kg. Poslednite 2,3 dena osekam pogolem nagon za hrana. I mi se jadi samo ajvar, maligjano i ziva salata. Za drugo ne pomisluvam. @AngelOfArh jas mila spijam od 9 do 9. Ne se sekavam voopsto. I navecer edvaj cekam da si legnam
до кај 4ти месец само ќе спиеш после ќе видиме и јас до девета недел бев здебелена 2 кг, а сега сум ослабена !