Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    Па незнам мене ми рекоа во четврток по резултати сигурно после ден два незнам...:?::D

На Asiana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Јaгoди, сaрмa, брускети, чoкoлaднo млекo се зa сaaт време (facepalm) кaкви кoмбинaции прaвaм :worried:

На Mariangel и Asiana им се допаѓа ова.
  3. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    А јас што не сум од Скопје ќе треба утре за крв да одам да ми земат и после пак да одам по резултати, а баш си мислев ќе се расшетам додека се готови резултатите и таман после да си ги земам, а вака ќе треба пак да се малтретирам само по резултати :(

4. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ako imas nekoj vo sk. moze drug da gi zema rezultatite.

На Lorins и Asiana им се допаѓа ова.
  5. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.361
    Да. Јас тогаш ќе бидам во 22+5 дена, ама среќна сум што успеав кај неа да закажам. Кој има за март нека побрза додека не се зафатиле.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Mamichki jas veke nekoe vreme imam kako sitni mozolchinja na areolite i koga ke gi stisnam izleguva od niv epten malku belko i mnogu mi se chudni.. Pa odamna se spremam da ve prasham ima li nekoja so slichno iskustvo i celo vreme zaboravam. Aj prosvetlete me shto chudo se?
    Inaku 34 nedeli sum i seushte ne sum imala kolostrum, pa odma mi mavaat misli vo glava deka nema da imam mleko mnogu se plasham od toa :worried:

7. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Тоа си е нормално и немој да ги стискаш, и од каде ви се тие теории ако немаш колострум во бременост нема да имаш млеко, и други феминки имам читано, понекогаш од многу читање по нет само стресови си правиме, јас немав млеко ни колострум додека не се породив потоа одма ми дојде, на некој после некој ден од порагање доага на некој во тек на бременост, ама подобро после пораѓање да ти дојде зошто колострумот е многу здрав и бебето да го исцица треба затоа не дозволувајте да ви го нахранат во болница со млеко од шприц ако имате млеко вие си го хранете и напоменете го на сестрите кога ви го зимат бебето.

На fs-fs-fs, zajka1, Smizzy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    И јас не сум од Скопје ама ми рекоа кој било може да ги земе со книшка моја и пресметките што ќе ти ги дадат:D

На Asiana и Lorins им се допаѓа ова.
  9. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Најубав совет за да имате млеко што го добив е, веке оние кои се во 7месец да најдат масло од кантерион да ги секој ден масираат пупките на градите ама убаво, за да се доволно меки и секогаш кога се туширате да масирате градите едно 5мин убаво со кружни движење, тоа е се за да кога ви надоага млекото а верувајте ми тоа многу боли, а пупките се стврднуваат и на тој начин се губи млеко, или пуцаат пупки или се јавуваат грутки што е лошо, зошто бебето малце цица на почеток а имаш многу млеко, затоа и редовно молзење треба на 2часа после доење.

10. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Банана и спанаќ

На kelebeim*** и MADO им се допаѓа ова.
  11. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Luge mn me.boli polojnata valda taka treba ne e za plasenje? Imam oseteno ako vo denot imam sedenje nekolku casa i posle me boli i kolkot samo desnata atrana i polovinata

12. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    NIkako ne smees da gi stiskas!!! Ke si napravis infekcija. Toa se zlezdi koi ke pustaat tecnost za vlaznenje na bradavicite. Pod itno da prestanes

13. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas pa celo vreme gi stiskam :worried: Fala vi, ke prestanam se nadevam nema da imam nikakov problem :)

14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Не си единствена и јас така правев неколку пати. Еве ништо не ми е. Ќе престанам и јас. Ти не се грижи, гали меше. Те чекаме во друштво да ни дојдеш кај бебе темите. :inlove:

На Tinushka и Mariangel им се допаѓа ова.
  15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ushte malku src, i jas edvaj chekam da vi se pridruzham :*

На Lorins, flower30 и Eli23 им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.018
    Maro poparo :P @Mariangel ti si nemash rabota pa si vrtish chalmata a? Ostaj gradite raat, pij poveke technosti i mleko ke dojde ili ne ne e faktor stiskanjeto ili gmechenjeto na gradite. Uzivaj malku vo bremenosta zenulke, ne tuku se pritresuvaj. Jas iskreno da ne me maltretiraat po bolnicive i da ne me panichat za se neshto ich ne se osekam deka imam maka. Dobro i karlichnava koska da ne me naboluva, stomakov pochnav da go naviknuvam veke. E so spienjeto si imam maka, mi se prispiva vo 9 pa vo niedno vreme se budam i bleam. Arno izmislija tabletive da chitam raat bar. Sum primetila detevo po gosti mi e bubache, doma rastura preta, na tatko mu :D Koga sme kaj tatko mu si mislev nema a mu go skrati imenceto poshto stvarno ne e za kratenje, i pak mu najde kratenka, sho choek ke beshe, po ime nikoj ne vika, se po kratenki, a ovoj pa vnatre skoka li skoka koga ke mu se priblizi. Vaka taka si go prepoloviv 7iot mesec, vlagam u 28ma veke, letka vremevo iako mislev doma ke zasednam ke umram od dosada, ama ne sum stignala da se pozalam, da se poplacham dosadno mi e, se neshto naogam da pravam, eve veke 2 nedeli.

На mareane, Lorins, S.Snezana и 4 други им се допаѓа ова.
  17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Јас во ниедно време се разбудив наспана па и кога видов дека прстиве на рацеве ми се отечени сега па ич не можам да заспијам :( од што може да ми потекле :sweat: не е многу ама сепак се приметува :(

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Ништо страшно, јас од ништо отекував многу. Немора да значи дека има нешто.
    Јас им се жалев тука дека се осеќам како Шрек. :lol:

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  19. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Jas vcera pravev krvna slika, se e vo najdobar red :)

7+1 i plus 2 kg.
    Poslednite 2,3 dena osekam pogolem nagon za hrana. I mi se jadi samo ajvar, maligjano i ziva salata.:$ Za drugo ne pomisluvam.

@AngelOfArh jas mila spijam od 9 do 9. Ne se sekavam voopsto. I navecer edvaj cekam da si legnam(facepalm)

На zajka1, Lorins и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  20. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    до кај 4ти месец само ќе спиеш после ќе видиме и јас до девета недел бев здебелена 2 кг, а сега сум ослабена !

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.