@AngelOfArh e aj be Angjo ke pouzhivam Tu pa vie ama ste cela bremenost edvaj dva pati sum vi se pozhalila ostajte me da si Se pozhalam da ne mi e dosadno Eve imate pozdrav od bebcho so eden shut vo kichma
Epa bash oti ne se zalish, zatoa te karam, ne si baraj belja kaj shto nema Sinko tvoj vo kichma, mojov vo zeludnik, vo vrat go osekam zeludnikov. Sabajle ikashe, me stana od krevet, pa posle izigravashe majmun so daljinskoto, jas stavi go na meshe on go klocka, go rita, demek mu smeta. Denes ne zastana da skoka, znae deka vecher ke go shetame u Jambo, kojznae shto saka da mu kupime od tamu pa si bara neshto, a vecher ke odime hranilka da mu zememe, ako ja bendisame, na Cam, pa ke vi se pofalime
Здраво мешиња... Јас ноќеска ич не спиев, ми отекоа непцата и ме болеа, не знам дали да одам на забар, сега ништо не ми е, не спиев, малку испаничив и изгледа и бебуш осети и почна да мрда, едвај заспав.
Обавезно да си одиш на забар, ќе ти ги исчисти непцата и ептен ќе ти се олесни, нема причина да трпиш. Јас цело време си одам на забар зашто и пред тоа имав проблематични непца и не можам така да ги оставам, ама затоа немам никаква мака и не ми отекуваат. @Mariangel честитки за вселувањето, сега раат ќе си бидеш до крајот.
Vo bremenosta se slucuva mn cesto da se ima bolki vo nepcata, mene mnogu mi pomogna lacalut sensitive tecnosta za plaknenje ....
Ja gledam Rein i si vikam shto sme napravile sega Ja reshiv da probam popoleka da vnesuvam pomalce hrana, pa 3 dena dosta mi beshr bez portokali Edno po edno ako pojavi od neshto odma ke reagiram
Абе кој ме тераше да се качувам на вага,паднав во депресии Вкупно 15 кила сум се поправила а колку ли ќе качам до крај,мајко мила ќе се тркалам пак изгледа А помалку јадам,навечер не ни вечерам,на салати и овошје сум повеќе ама шта чеш,нема бегање од тоа. Инаку спијам ко труп ноќе,среќа,бебе клоца,растура по цел ден,незнам веќе лактите само му ги осеќам на различна страна И многу сум депресивна два дена,вчера се изнаплакав дури.Ама тоа е,преморена од работа,хормони до плафон,одвај се движам веќе. П.С.Не трпете болка за непца,идете си на забар,јас редовно идам и каде,каде ми е подобро,нема болка ни ко ќе отидам да ме дренираат. Ај убав ден да имате
Дали имате проблем со кичма? 13 недела сум, ова почна пред некои 3 дена. На работа седам, немам мг движења, ама затоа кога си идам дома гледам да движам, чистам, готвам... дали е тоа нормално, мослам дека е рано уште за било какви болки
Јас денес на скрининг поминав супер, се е во ред фала му на Бога, џабе само грижите пред тоа. Ако нема меше, важно бебето е во ред и ми рече дека најверојатно е чупенце Ми земаше и брисеви, па се изнатрчав да ги разнесам, бидејќи јас требало да си ги однесам... Ми рече дека приската е задолжителна и требало на гладно... секој различно кажува...Па утре одам Скопје, со Господ напред. Ќе ја замолам @Asiana да ми кажи подетално како поминала во Ск за приска1, или било кој друг кој има информација (кое време треба да се појди, се чека многу, резултатите за колку време....). @Mariangel и од мене со здравје да си седите во новото место
идни мамички совет од вас јас сум веќе во 38мата недела го чекаме мажето секој момент последниве дена имам белопрање многу од шо можи да биди да не знај некој да ми кажи
Devojki, jas imam pisuvano deka imam problem so visok pritisok. I pred bremenost i sega posle bremenost koj isto taka prodolzi. Primam terapija Metildopa, 2 pati dnevno. Sega na rucek go izmeriv i mi e padnat. 100/60
Вака, јас кога бев,бев гладна, ама ми кажаа дека нема врска. Не чекав многу, а веќе ме фати 13:00 часот кога бев, бидејќи претходно чекав за скриниг (дека со приоритетен, од 09:00 бев отидена и си чекав,ама ти со готов скрининг нема да имаш проблем) Важно е да ги носиш резултатите од скринингот, да запишат мерки на бебето. Јас бев во петок, а за резултатите ми рекоја да одам вторник и друг ми ги зеде... Се надевам ти помогнав Поздрав, и честитки за момата и со лесно
@Lorins и јас не бев на гладно. Стигнав во 9 часот и одма завршив работа за десет минути, немаше гужва. Носи ги мерките со тебе, за резултат ми рекоа во понеделник, потврдата што ми ја дадоа да ја носам со мене, а може и некој друг да го земе резултатот со потврдата.