Мешиња , јас сум моментално 19-та недела....ви се има ли случено овој период стомакот како да тежи надолу или мене така ми се причинува?
Zdravo mamicki, jas imam edno prasanje do vas . Vie piete mleko ili samo jas sum edinstvena sto imam teskotii so melkoto, nikako nemozam da pijam. Od koga znam za sebe jas nemam pieno mleko a dobro e da se pie. Pijam jogut kolku sto dusa saka i mlecni proizvodi jadam, ama od ovaa mlekoto mi se povraka .. Sto da pravam ? Dovolno li e samo jogurt i mlecni proizvodi ili ... ??
http://www.motika.com.mk/zakon-reklama-za-chips-so-trudna-majka-na-eho-pregled/ Aahahaha mislete mu ja sega
I jas ic ne mozam da pijam mleko mn bilo vazno za kosikite na bebeto , i mene me maci istoto dali e dovolno da se vnesuvaat samo dr mlecni proizvodi
Jas pred trudnoka si piev mleko jogurt i site mlecni produkti. Sega nwmozam vo usta da stavam nisto. Nekoj had n vkus mi pravat ne gi podnesuvam.
Мамички, јас само да ве поздравам, ве читам секој ден и се знам што како ви се случува ама за себе немам нешто посебно да ви пишам. Се е во ред, просто сум воодушевена колку ми прија бременоста, 100 пати подобро од претходно се осеќам, и психички и физички (на моменти мислам дека поради ова плодот може не се развива, па маж ми вика по мене и така..) Туку ај да ве прашам, еве имам една недоумица. Јас не успевам се што е препорачливо за исхрана да внесам во денот, пола ден работам а другата половина па не сум ни толку гладна, нормален ми е апетитот. Понекогаш се случува цел ден ни чаша јогурт да не се напијам или ни овошје да не каснам, салата итн...и имам грижа на совест детево да не нема битни работи да влече?
мамички да ве прашам дали ви се случувало во почетокот на бременоста да имате исцедок како малце кафеав, онака ептен светло кафеаво. сабајле бев кај матичната на преглед од што вчера имав малку крв и ми рече дека се е во ред, внатре нема никакво крварење. ама сеуште е рано за срцева акција, се виде само гестациска кеса. некој со вакво искуство?и даде да користам утрогестан 2 по 1(сабајле и навечер)
Често се случува на почетокот, добро е што ти дала утрогестан тоа е за поддршка. Твое е повеќе да одмараш и да не се секираш, а на нареден прегллед ќе има и срцева акција
Миличка фала ти за поддршката оној ден пред царскиот кога бев во паника. Не те барав на тел понедалникот пошто малата ми доби некоја кожна инфекција па ми ја мачкаа со некоја течност и ни “забранија“ посети ( а знаеш како е кај нас по 30 посети во една соба). Воглавно сум ептен разочарана од сестрите, ама прескрекна поради моето кокиче. Примивме конечно овој понеделник вакцина и сега сме супер. Тешко поминав ама пак би поминала се исто и одново и одново за вакво чудо да родам. Нареден пат кога ке идеме на контрола обавезно ке ти се јавам.
Цела бременост јадев лепче со нутела, прженици, чипсови, нездрави глупости, а некогаш заборавав и по цел ден да јадам. За среќа бебето супер се развиваше, супер бременост имав, и јас и бебе бевме одлични, со истиот лош начин на исхрана продолжив и после додека дојам и имам и млеко, малиот убаво напредува, ама затоа витамините гледав секојдневно да ги земам. Еве и оваа бременост пак исто продолжив, многу сум лоша за јадење. Моево е најлош пример, но ете витамините кои ги користев и користам се покажаа како добри. Така да не се оптеретувај многу, ако можеш храни се здраво, но и некоја лоша навика ако се провлече не е страшно. Искрено им завидувам тука на доста феминки кои се хранат здраво, алал да ви е девојки!
Покрај тие трудничките пијам железо, флуор и калциум. Ама види си со докторот па можеби тој ќе ти препише некои шумливи.
За мене тоа е научна фантастика... само во јадење ми е умот, нема шанси да заборавам, хахахха. А пред да останам бремена можев цел ден да не јадам и пак да сум супер
Женски потврдата што ми ја дадоа од приска за земање на резулатот ми ја нема сигурно сестрата по грешка ми ја има земено со пресметките мислите дека утре ќе ми ги дадат резулатите без потврдата
Особено кога бебето нагло почнува да се развива и добива на тежина, тогаш станувам од маса најадена, се тркалам до кревет и пак барам нешто за грицкање. Си го бара организмот своето
Земи ја книшката со тебе и лична карта и кажи им дека не ти дале потврда, би требало да ти го дадат резултатот.